KASRAK 'ta macera başlıyor;

KASRAK 'ta macera başlıyor

KASRAK Kastamonu Radyo Amatörleri ve Arama Kurtarma Derneği'nin resmi kuruluş işlemleri tamamlandı....

Eğitimlerin ise ücretsiz olduğunu ve Eylül ayı itibari ile başlayacağı duyuruldu.

KASRAK Kastamonu Radyo Amatörleri ve Arama Kurtarma Derneği'nin resmi kuruluş işlemleri tamamlandı. Eylül ayı itibari ile başlayacak olan ücretsiz eğitim seyir periyodu ise şu şekilde açıklandı; İlk Yardım Eğitimi, Temel Dağcılık Eğitimi, Telsiz Kullanımı Eğitimi, Afet ve Acil Durum Bilgilendirme Eğitimi, Arama Kurtarma Farkındalık Eğitimi.

Bunlar giriş seviyesi temel eğitim konularıdır. Her üye bu eğitimleri almak zorundadır.Eğitimler ücretsiz olarak verilecektir. İlk aşamayı geçenler, orta ve ileri seviye eğitimlere devam edebilecektir. Ayrıca Arama Kurtarma Gönüllülük görev seviyeleri şu şekilde olacak; Geri plan destek hizmeti gönüllüsü, Temel seviye arama kurtarma gönüllüsü, İleri seviye arama kurtarma gönüllüsü

İlk aşama sonrası üyeler devem etmek istedikleri branş alanını/alanlarını seçecek, eğitimler üyenin seçtiği alan ve seviyeye göre devam ettirilecek. Seviye ve alan seçimi temel eğitim sürecinin sonunda ortak karar ile belirlenecek. Eğitim önceliği üye kayıt sırasına göre belirlenecektir.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum