Arama
Arama Sonuçları
Şanlıurfa'nın sevilen valisi, Isparta'ya atandı; 'İade-i İtibar' yorumu…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Valiler Kararnamesi'nde Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak görevine devam ederken, eski vali Abdullah Erin Isparta'ya atandı. Erin'in Isparta Valiliği'ne atanması, hem Şanlıurfa'da hem de Isparta'da büyük yankı uyandırdı. Şanlıurfa'da karışık ve sorunlu bir dönemde göreve başlayan Erin, 5 yıl boyunca başarılı çalışmalarıyla takdir toplamıştı. Vatandaş memnuniyetini ön planda tutan Erin'in Isparta'ya atanması, "iade-i itibar" olarak değerlendirilirken kamuoyunda bu durum memnuniyetle karşılandı.
Şanlıurfa’da görev yapan bölge müdürü, İstanbul’a atandı
İletişim Başkanlığı Şanlıurfa Bölge Müdürü Efe Murat Erbaş, İletişim Başkanlığı İstanbul Bölge Müdürü olarak atandı.
Kastamonu ormanlarında eğitim
Orman Genel Müdürlüğü, Silvikültür Daire Başkanlığı tarafından, Orman Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Salih Çetiner'in katılımıyla Kastamonu Bölge Müdürlüğünde eğitim semineri düzenlendi.
Topladıkları çöplerden sanat eseri yaptılar
Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanan yürütülen “İklimin Geleceği: Geleceğin İklimi 2” projesi çerçevesinde, üniversite öğrencileri yanan ormanlık alanları inceleyip gölet çevresinde topladıkları çöplerle farkındalık için sanat eserleri yaptı. 
GSB, Kastamonu’da personel alacak!
Kastamonu Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü, 2024 Eğitim Yönetim Sistemi (EYS) kapsamında, cankurtaran alımı yapacak.
TÜGVA Kastamonu Temsilcisi'nden sondakika açıklama!
TÜGVA Kastamonu Temsilcisi'nden sondakika açıklama!
Kafkaslardan Anadolu’ya uzanan hikayenin rölyefi ilgi odağı oldu
Düzce Belediyesi tarafından Uzunmustafa Mahallesi Sabiha Ulusoy Kütüphanesi bahçesinde inşa edilen Kafkas Anıtı düzenlenen törenle açıldı. Törene Kafkasya’dan çok sayıda konuk katılırken ortak söylem Anadolu topraklarının göçlerle yurt edinildiği ve geçmişte yaşanan acıların toplumsal hafızada kalıcı olması için daha çok sanat eseri icra edilmesi gerektiği oldu.
Akfen Yenilenebilir Enerji'nin Eğitim Seminerleri Projesi Ödüllendirildi
Akfen Yenilenebilir Enerji, sahip olduğu santrallerin bulunduğu bölgelerde yaşayan kadınlara yönelik çeşitli eğitimlerin verildiği "Kırsal Bölge Eğitim Seminerleri" programıyla 6'ncı Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi'nde "Enerjimiz Geleceğimiz" ödülüne layık görüldü.
İhsangazi'de 'seçim güvenliği' konuşuldu
İhsangazi Kaymakamı Neslihan Sönmezoğlu başkanlığında, Ocak ayı muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda ayrıca 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde seçim güvenliği ile ilgili seminer de verildi.
Belediyenin en güzel açılışı!
Kastamonu Belediyesi tarafından projelendirilen Engelsiz Yaşam Merkezimiz düzenlenen törenle açıldı.
Umut dolu toplantı: 'Yeni bir Kastamonu yaratalım'
Kastamonulu Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Kastamonu Şube Başkanlığı tarafından 'Birlikte Olalım, Birlikte Büyüyelim' temalı istişare toplantısı gerçekleştirildi.
Umut dolu toplantı: 'Yeni bir Kastamonu yaratalım'
Kastamonulu Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Kastamonu Şube Başkanlığı tarafından 'Birlikte Olalım, Birlikte Büyüyelim' temalı istişare toplantısı gerçekleştirildi.
Afacan'dan dikkat çeken çıkış!
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dün gerçekleştirilen seminere hiçbir sendikanın çağrılmayacağı söylense de Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Orhan Sancaktar'ın katılması tepki çekti. Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Nedim Afacan, konuya ilişkin; "Hoca efendi şehrin yetkili sendikasını bilmemektedir. Milli Eğitim yetkilileri adil ve ahlaklı davranmamıştır" dedi.
Eğitimde Türkiye Yüzyılı Semineri düzenlendi
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından mesleki bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla il merkezindeki okul ve kurumlarda görev yapan yöneticilere yönelik Türkiye Yüzyılı Mesleki Gelişim Programı Semineri verildi.
Kastamonu'da Bakanlı açılış
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla Kastamonu 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi açılışı gerçekleşti.
Kastamonu, bu seminere yoğun ilgi gösterdi..
Kastamonu İl Müftülüğü tarafından Kastamonu Üniversitesi'nde "Hz. Peygamber, İman ve İstikamet" konulu konferans verildi. Programa, Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yurdagür, İl Müftüsü Bekir Derin, İl Müftü Yardımcıları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Kazalara 'eğitimle' önlem
Daday İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması Timleri tarafından Sivil ve Resmi Araç Kazalarının Önlenmesine yönelik uygulamalı trafik eğitimi verildi.
Dünyanın astronotu geliyor!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Uzay Kaşifleri Derneği'nin etkinliğine 70'ten fazla dünyaca ünlü astronotun katılacağını açıkladı.
Yumaklı; "Türkiye; Avrupa'da 1'nci, dünyada 4'ncü ..."
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu Üniversitesi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmasında; “Türkiye ağaçlandırma çalışmalarında Avrupa'da birinci, dünyada ise dördüncü sırada. Bundan gurur duymamız gerekir. Dünyadaki dördüncü sıradan üst sıralara çıkarmak da bizim ayrıca diğer bir hedefimiz” dedi.
Kadın kooperatiflerinin desteklenmesinde güçlü iş birliği
Kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi, sürdürülebilirliklerinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve görünürlüklerinin arttırılması hedefiyle yürütülen “Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü” yenilenerek 5 yıl daha uzatılacak.
Kastamonu’da kadınlar bu projelerle gelirlerini arttıracak
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde Kaymakamlık önceliğinde hazırlanan “Serada Üreten Kadınlar” projesiyle ilçede ikamet eden kadınlar, topraksız modern üretim yaparak gelirlerini arttıracak.
"Projenin devamı için katkı sağlanacak"
Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Kadı Dağı Gençlik Kampında başladı
Emniyet’ten TAŞIKO üyelerine ‘dolandırıcılık’ semineri
TAŞIKO üyelerine yönelik ‘sosyal medya dolandırıcılığı’ ile ilgili bilgilendirme semineri düzenlendi
Hakem ve gözlemciler dijital atanacak
MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu, liglerde hakem ve gözlemcileri dijital atayacaklarını açıkladı.
Tema Koleji’nden Rektör Topal’a ziyaret
Tema Koleji heyeti, Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal'ı makamında ziyaret etti.