Otobüs yolculuğuna çıkacaklar dikkat ! 12 saat şartı kaldırıldı;

Otobüs yolculuğuna çıkacaklar dikkat ! 12 saat şartı kaldırıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, alınan Kovid önlemlerinin ardından otobüsle tur yapacak vatandaşların artık mağdur olmaması için yeni bir dernek kurdu. Açık biletin durumunu 12 saat önce "sefer başlayana kadar" olarak değiştirdi. Öte yandan Eskişehir'de yüz yüze eğitim gören üniversite öğrencilerinden 2 doz aşı yaptırmayanlar için gerekli PCR testi şartı kaldırılmıştı....

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü, otobüsle seyahat edenleri yakından ilgilendiren bir açıklama yaptı. Koronavirüsün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de bir şans haline geldiğine dikkati çekerek, virüsün yayılmasını önlemek için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından koruyucu tedbirler alınmasının şart olduğu vurgulandı. ve Türkiye'de farklı bakanlıklar.

 

Karayolu Taşıma Yönetmeliği'ne göre, otobüs hareket saatinden 24 saat öncesine kadar yapılan başvurularda bilet ücretinin tamamı iade edilirken, otobüs hareket saatinden 12 saat öncesine kadar yapılan başvurularda ise; 6 ay geçerli açık bilet düzenlenmelidir.

 

“İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi ile şu anda aşılama süreci tamamlanmayan veya 6 Eylül gerçeği dikkate alınarak hastalığa yakalanmayanlar; Uçak, otobüs, talimat veya diğer toplu taşıma araçları ile şehirlerarası seyahatlerinde 48 saat öncesinden olumsuz sonuçlanan PCR kontrolü yapılmasına karar verildi. Ancak, daha önce yolcu bileti satın almış olan sakinlerin, uçuş başlangıcından önce genelgede belirtilen asgari standartları artık sağlayamamaları nedeniyle artık seyahat edemeyecekleri, dolayısıyla artık bilet alamadıkları tespit ediliyordu. yolcu bileti için ödedikleri ücretin iadesini veya açık bilete çevirmelerini sağlar.

 

Vatandaşların yaşayabileceği mağduriyetlerin önüne geçilmesi için Karayolu Taşıma Yönetmeliği'ne göre düzenlemelerin yapıldığına değinilen açıklamada, "Otobüsle tur yapmak için yolcu bileti alan yolcular için herhangi bir belge bulunamıyor. aşı ve PCR kriterlerini uçuş başlangıcından daha önce karşılamak için, uçuş başlangıcına kadar talepte bulunulursa, Düzenlenen yolcu bileti yerine 2d talimata kadar 6 ay geçerli açık bilet düzenlenebilir.

 

 

 

ESKİŞEHİR'DE ÖNEMLİ PCR TEST KARARI

 

Eskişehir Valiliği'nin internet sitesinde yapılan açıklamada, iki doz Kovid-19 aşısı yaptırmayanlar için gerekli olan PCR'nin olumsuz sonuçlarla bakılması zorunluluğunun, T.C. yüz yüze eğitim alan üniversite öğrencilerinin yanı sıra okula gitmeyi tercih eden öğrencilerin anne ve babalarından ve yurtlarda çalışan tüm personelden oluşmaktadır. Açıklamada, “Değerlendirmeler sonucunda; İl Halk Sağlığı Kurulu'nun 27.08.2021 tarih ve 39 sayılı PCR zorunluluğuna ilişkin kararının 7, 9 ve 10'uncu maddelerinin iptaline oybirliği ile karar verildi.

 

KARAR NEYDİ ?

 

İptal kararında, tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında okuyan öğrencilerin anne ve babalarının akademik kurumlara giriş yaptığı, yüz yüze eğitim alan üniversite kolej öğrencilerinin, yükseköğretim kurumlarında çalışan tüm personelin, yurtta kalan öğrencilerin tüm kamu ve bireysel yüksek öğrenim yurtlarında bu yurtlarda çalışan tüm personelin olumsuz sonuçları olmaktadır. PCR denemesi gerekliydi.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum