Arama
Arama Sonuçları
Geleneksel Azdavay şapkalarını yeniden tasarladı
Azdavaylı kadınların giydiği geleneksel şapkalar, yeniden tasarlandı. Geleneksel kadın başlıkları konusunda 44 yıl çalışma yapan emekli öğretim üyesi Dr. Lale Özder, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi El Sanatları Bölümünde görev yaparken Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde kadınların giydiği 600 yıllık kıyafetlerle tanıştı.
53 ilde 747 arsa satışa çıkıyor
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Türkiye genelindeki 53 ilde, 747 muhtelif arsayı avantajlı koşullarla satışa çıkarıyor.
40 bine yakın personel alınacak!.. İşte şartlar ve tarihler
Resmi Gazete'de yayımlanan 33 personel alımı ilanına göre kamuya 37.210 personel alımı yapılacak.
TOKİ, Kastamonu’da satışa çıkıyor: İşte şartlar
TOKİ, konut ve iş yeri sahibi olmak isteyenler için aralarında Kastamonu’nun da olduğu 43 ilde satış yapacak.
Anadolu basınına bir darbe de TMMOB’den!
Yıllardır emekçi dostu sloganı ile Türkiye’de her türlü toplumsal ve siyasal olaylardan geri kalmayan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Anadolu basınına adeta bir darbe indirerek daha önce gazetelerde yayınlanan resmi ilan ve duyuruların birliğin internet sitesinde yayınlatılması kararı aldı. Karar Resmi Gazete’nin 15 Ağustos 2024 tarihli sayısında yayınlandı. Bu karara göre, daha önce oda merkezlerinin bulunduğu yerlerde çıkan gazetelerde yapılan ilanların, “Birliğin ilan yeri ve birliğin kurumsal sitesinde yayınlatılması” kararı alındı.
Jandarma 31 öğrenci alacak
Jandarma Genel Komutanlığınca (JGK) muvazzaf tabip subay, diş tabibi subay ve sağlık astsubayı temini adına Sağlık Bilimleri Üniversitesine (SBÜ) toplam 31 öğrenci alımı yapılacak.
Kastamonu Belediyesi’nden “Stratejik Plan”
Kastamonu Belediyesi, katılımcı yönetim ilkesi doğrultusunda 2025-2029 Stratejik Planı'nı oluşturmak için kapsamlı bir anket başlattı. Belediye yetkilileri, şehrin geleceği için vatandaşların talep ve beklentilerini belirlemek amacıyla bu anketi düzenlediklerini belirtti.
Yılın ilk yarısında 28 kez sallandık!
Türkiye'de 2024 yılının ilk 6 ayında toplam 17 bin 343 deprem meydana geldi. İllere göre deprem sayısı verilerinde Kastamonu yılın ilk 6 ayında 28 kere sallandı.
Ziraat Bankası alıyor! Kaçırmayın…
İstanbul ilindeki Genel Müdürlük Birimleri ile Şubelerinde görevlendirilmek üzere, 150 Uzman Yardımcısı istihdam edecektir.
Kastamonu’da personel alımı!
Kastamonu Cide, İnebolu ve Taşköprü’de Türkiye İş Bankası personel alımı yapacağını duyurdu…
Kastamonu’da personel alımı!
Kastamonu Cide, İnebolu ve Taşköprü’de Türkiye İş Bankası personel alımı yapacağını duyurdu…
Kastamonu Resmi İnternet Siteleri Gurubu, Artella’yı ziyaret etti
Kastamonu Resmi İnternet Siteleri Gurubu, İstanbul ziyaretleri kapsamında ahşap kapı sektörünün önde gelen firmalarından Artella’yı ziyaret etti.
Kastamonulu işadamı 76 ülkeye makine ihraç ediyor
Kastamonu Resmi İnternet Siteleri Gurubu, İstanbul ziyaretleri kapsamında ülkemizin önde gelen firmalarından Boom Makina Fabrikası sahibi Kastamonulu iş insanı Altan Yavuz’u Çekmeköy’deki fabrika binasında ziyaret etti.
Kastamonu Resmi İnternet Siteleri, Çolakoğlu Holding’i ziyaret etti
Geçtiğimiz aylarda kurulan Kastamonu Resmi İnternet Siteleri Grubu, İstanbul’a bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.
MASLAK Yapı Kooperatifi, yeni başkanını seçti!
SS. Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi 9. Olağan Genel Kurul Toplantısı Kastamonu Belediyesi Nikah ve Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. SS. Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi'nin yeni Başkanı 180 oyla Ergün Can oldu.
Kastamonulu Gazetecilerden Kasiad’a ziyaret
Kastamonu Resmi İnternet Siteleri Gurubu, İstanbul’a bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.
MASLAK Yapı Kooperatifi, yeni başkanını seçti!
SS. Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi 9. Olağan Genel Kurul Toplantısı Kastamonu Belediyesi Nikah ve Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. SS. Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi'nin yeni Başkanı 180 oyla Ergün Can oldu.
Kızılay 60 personel alıyor!
Kızılay, Türkiye genelinde gerçekleştirilecek olan personel alım ilanını yayımladı. Yayımlanan ilana göre; 60 adet personel alımı yapacak.
Resmi Gazete’de yayımlandı; Kastamonu’da personel alımı!
Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK, bünyesinde farklı ünvanlarda personel alım başvurularını açıklandı.
Kastamonu’ya TOKİ sürprizi!
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), aralarına Kastamonu’nun da dahil edildiği 50 ilde 865 ayrı mülkün uzun vadeli ve düşük taksitlerle satılacağını duyurdu.
Türkiye'de Yükselen Teknoloji Startupları: Teknoloji Startuplarının Yükselişi ve İnovasyondaki Rolü
Türkiye, son yıllarda teknoloji startup ekosisteminde büyük bir ivme kazandı. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde hızla çoğalan teknoloji startupları, sadece yerel piyasada değil, uluslararası alanda da dikkat çekiyor. Bu startupların inovasyona katkısı, Türkiye ekonomisinin dijital dönüşümünü hızlandırıyor ve yeni iş alanları yaratıyor.
Kredi kartında önemli karar!
2030 yılında Avrupa'da çevrimiçi alışverişlerde kredi kart numarası girmenin zorunlu olmadığı bir uygulama hayata geçirilecek.
TİMBİR'den Kastamonu ziyareti: Dijital medya ve dezenformasyon ele alındı
Türkiye İnternet Birliği Medya Birliği yetkilileri, TİMBİR'in Kastamonu temsilciliğini açmaya hazırlanan Kastamonu Açıksöz Gazetesi'ni ziyaret etti. TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Saba ile birlikte Açıksöz Gazetesi'ni ziyaret eden Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi (Sivil Toplum Kuruluşları Basın, Medya İletişimi), TİMBİR Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Selman Tunay Kamer, geleneksel medya internet haberciliği ve dezenformasyon konularında değerlendirmelerde bulundu.
TİMBİR'den Kastamonu'ya üst düzey ziyaret!
81 ilde güçlü bir birliktelikle yapılanan ve hızla büyümeye devam eden devam eden Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), Kastamonu'da da temsilciliğini açmaya hazırlanıyor. TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa ve beraberindeki heyet Kastamonu Açıksöz Gazetesi'ni ziyaret etti.
Türk Telekom’dan ‘büyük zam’ kararı!..
Türk Telekom internet ücretleri 1 Temmuz’dan itibaren değişiyor. Yeni zamlı tarifeler belli oldu.
Kastamonu’nun ‘sakin şehir'i için önemli kongre!
Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, "sakin şehir" olarak ilan edilen Kastamonu’nun Daday ilçesinde üyeliğin muhtemel etkilerini değerlendirerek bildiri yayınladı. 
Kastamonu’da bir TOKİ fırsatı daha!
Kastamonu’da TOKİ fırsatı devam ediyor.
Bebeğini çöpe atan annenin ifadesi kan dondurdu
Kastamonu’da tuvalette doğum yaptıktan sonra yeni doğmuş bebeğini çöp poşetine sarıp çöp konteynerinin yanına bırakan genç kadının yargılanmasına başlandı. Kadın ifadesinde; "Üzerimdeki kıyafetlere sardım ve babama verdim. Baba, 'evde çöpler vardı' diyerek, bunları çöpe at dedim, o da gidip çöpe attı” dedi.
Kastamonu’daki kuruma personel alımı başladı!
Kastamonu’da yer alan kuruma devlet işçisi alımı başladı.
Kastamonu’da ‘aile’ için farkındalık yürüyüşü
Kastamonu’da aile yapısının korunmasına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla “Aile Yürüyüşü” gerçekleştirildi.