Arama
Arama Sonuçları
Baltacı'dan canlı yayında bomba açıklamalar!
Halk TV canlı yayınına katılan Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Bayram ikramiyesi tarihleri belli oldu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin Ramazan Bayramı ikramiyeleri ödenme tarihlerini sosyal medyadan duyurdu. Buna göre, ikramiyeler 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatırılacak.
Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte tarih
2024 emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri, Ramazan Bayramı'nda ikramiye alacak olan milyonlarca emekli tarafından sorgulanmaya başladı.
Fatih Portakal’dan ‘asgari ücret’ iddiası
Gazeteci Fatih Portakal, emekli bayram ikramiyeleriyle ilgili bir sürpriz yaşanabileceğini ifade ederken, asgari ücretle ilgili gündem olan iddiayı paylaştı.
Bakanlık duyurdu! Ödemeler bugün hesaplara yatıyor
Devlet ve bağlı kurumlarda çalışan işçilerin ilave tediye ödemelerinin birinci yarısının, bugün itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlandığı açıklandı.
Milletvekili Ekmekci'ye gitti; Uluay'dan geldi
CHP İl Başkanı İlke Karabacak’ın; AK Parti Milletvekili Fatma Serap Ekmekci’yi eleştirmesinin ardından cevabı; AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay verdi…
5 bin TL ikramiyede tarihler belli oldu!
Uzun bir süredir gündemde olan ve Meclis'te görüşmeleri devam eden emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesine ilişkin, ikramiyelerin yatacağı tarih belirlendi.
Milletvekili Ekmekci'ye eleştiri: 'Kastamonu sokaklarında dolaşsaydın...'
CHP İl Başkanı İlke Karabacak, AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci'nin TBMM'de yaptığı konuşmayı eleştirdi. Milletvekili Ekmekci'yi Kastamonu sokaklarında gezmemek ve gerçekleri görmemekle eleştiren Karabacak, kadın, çocuk ve emeklilerin haklarını hatırlattı. Karabacak ayrıca, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki randevu sıkıntısına da değindi.
Memur ve emekli zammında tablo netleşti
Memur maaşları Ocak zammı ile artacak. Enflasyon farkı ve toplu sözleşme dair memur zammı beklentiler doğrultusunda şimdiden yüzde 52’yi aştı. SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zammı ise memur emeklileri ile aynı oranda artacak.
Emekliler 10 bin lira ikramiye istiyor
TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda emeklilere verileceği öne sürülen ikramiyenin miktarının 'en az 10 bin lira olmasını' istedi.
İkramiye tarihleri açıklandı!
Emeklilerin dört gözle beklediği haber geldi! İkramiye tarihleri açıklandı, 15 milyon emekli o tarihte ikramiyesini alacak
Emekliye dev zam müjdesi!
İşte kalem kalem yeni maaş tablosu...
Emekliler enflasyon üzerinde zam alacak
Çalışmaya göre emekliler enflasyonun üstünde zam alacak. Prim-aylık dengesizliği giderilecek, ikramiye artacak.
Emekliye ara zam ve 5 bin TL '100. yıl' ikramiyesi...
Emeklilere Cumhuriyet'in 100'üncü yılı olması nedeniyle 29 Ekim'de ikramiye verilebileceği iddia edildi.
Kamu kurumlarındaki yöneticilerin maaşları belli oldu
Bazı kamu kurum ve kuruluşlarında yöneticiler ile personellere uygulanacak taban ve tavan ücretler değişti.
Emekliye 29 Ekim ikramiyesi(mi?)
Emekliye 5 bin liralık 29 Ekim ikramiyesi verileceği belirtildi.
Kamu toplu sözleşmesinde Hakem Kurulu süreci başladı
Kamu toplu sözleşmesinde Hakem Kurulu süreci başladı
"Alın terini kimseye heba ettirmeyeceğiz"
Kamu Konfederasyonları Platformu, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde kamu toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili açıklama yaptı. 24 Ağustos'ta iş bırakacaklarını açıklayan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu İl Temsilcisi Ahmet Tevfik Bal; "Emeğin onurundan yana taraf olan kamu konfederasyonları olarak gücümüzü ve aklımızı birleştirerek kamu emekçisine sefaleti reva görenlere, karşı ülke genelinde 1 günlük iş bırakıyoruz. Memurun ve memur emeklisinin alın terini kimseye heba ettirmeyeceğiz" dedi.
3600 ek göstergede yeni çalışmalar yolda
1’inci dereceye yükselen memurların 30 yıllık hizmet süresini doldurdukları takdirde emeklilik maaşlarına en az 4 bin 500 lira, emeklilik ikramiyelerine ise en az 150 bin liralık bir yansıma olacak.
SGK yetkilisi açıkladı: Emekli maaşları en az 4500 lira artacak
3600 ek gösterge düzenlemesi en erken 15 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe gireceğini söyleyen Sosyal Güvenlik Kurumu Başuzmanı İsa Karakaş, “3600 ek gösterge ile emeklilik maaşlarına 4 bin 500 liralık yansıma olacak” dedi.
İkinci zam teklifi açıklandı
7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme Görüşmeleri üçüncü toplantısı bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Hükümetin ikinci zam teklifi 2024'ün ilk 6 ay için yüzde 15, ikinci 6 ay için ise yüzde 10 oldu.
Yeni zam teklifi bugün sunuluyor!
Yaklaşık 6 buçuk milyon memur ve memur emeklisinin zam pazarlığı devam ediyor. Hükümet, bugün ikinci teklifini sunacak. Görüşme öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da Memur-Sen'e bağlı sendika başkanlarıyla bir araya geldi.
4.5 milyon kişi için erken emeklilik yolu açılıyor
8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olanların yaş şartı olmadan emekli olmaları artık bir kazanılmış hak olarak kullanılacak.
Memurlar ‘3 ayda bir’ zam istiyor
Memur-Sen'in 7. Dönem Toplu Sözleşmesine ilişkin yaptığı ankete katılan memurların yüzde 90'ı, enflasyona karşı alım gücünün korunması için oransal zamların 3'er aylık dilimler halinde verilmesini desteklediğini bildirdi.
İnternette görüp tıkladı 12 bin 500 dolarından oldu!
Isparta'da emekli hemşire Zeynep Naile Dilmaç'in (50) yüksek kazanç ümidiyle tıkladığı internet reklamı hayatını kararttı. Telefonla kendisini arayan dolandırıcılara inanıp 12 bin 500 dolar tutarında kredi çeken Zeynep Naile Dilmaç, "Paramın geri geleceğini düşünmüyorum. Lütfen bu dolandırıcılara inanmayın, kanmayın. İnternette gördüğünüz her şeye kapılmayın" dedi.