Fatih Portakal’dan ‘asgari ücret’ iddiası;

Fatih Portakal’dan ‘asgari ücret’ iddiası

Gazeteci Fatih Portakal, emekli bayram ikramiyeleriyle ilgili bir sürpriz yaşanabileceğini ifade ederken, asgari ücretle ilgili gündem olan iddiayı paylaştı....

Enflasyonla mücadele devam ederken alınan kararlardan biri de 2024'te asgari ücrete ara zam yapılmayacak olmasıydı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçen sene yaptığı açıklamada 2024 yılında asgari ücrete tek zam yapılacağını belirtmişti. Gazeteci Fatih Portakal, emekli bayram ikramiyeleriyle ilgili bir sürpriz yaşanabileceğini ifade ederken, asgari ücretle ilgili gündem olan iddiayı paylaştı.

Asgari ücrete yeni yılda yapılan zammın ardından şimdi 'İkinci bir ara zam olacak mı?' sorusu tartışılıyor. Hükümetten yapılan açıklamalarda ikinci bir zammın olmayacağı belirtilmişti. Fatih Portakal asgari ücrete ikinci bir zam yapılacağı yönündeki iddiayı canlı yayında paylaşıp konuşulan tarihi açıkladı.

"SÜRPRİZ OLABİLİR"

Portakal şunları ifade etti: "Emekliler de tabi 3 bin TL'nin hayalini kuruyorlar ama şimdi bakın. O yasa tasarısı Meclis'te, bu hafta onaylanması bekleniyor ama bir sürpriz olabilir. 'Ne gibi' diyeceksiniz belki 3 bin TL'lik ikramiye bir tık yükseltilebilir.”

ASGARİ ÜCRET İDDİASI

İkinci bir şey konuşuluyor. Şeref Oğuz, asgari ücrete haziran ayında ikinci bir zam gelebileceğini ifade etti."

Geçen yıl 21 Kasım'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan şunları aktarmıştı:  “Temmuz ayında olduğu gibi ilkemiz yine enflasyona ezdirmemek. Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz."

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum