Arama
Arama Sonuçları
Ayıdan korunmak için ilginç öneri!..
Kastamonu'da jandarma ekipleri, özellikle kırsal bölgelerde artan ayı saldırılarına karşı vatandaşları uyardı.
Mazot ve gübre desteği verilmeye başladı
Tosya Ziraat Odası Başkanı Kadri Eken, üreticilere mazot ve gübre desteklerinin 3 Ekim itibariyle Ziraat Bankası tarafından verilen kartlara tanımlanmaya başlandığını açıkladı.
Mazot ve gübre desteği ne zaman yatacak? Müjde verildi!
Kabine toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çiftçilere Mart ayında ödenecek olan mazot ve gübre desteğinin daha erken yatırılacığının müjdesini verdi. Peki mazot ve gübre desteği ne zaman yatacak?
TÜDKİYEB: Erken ödeme çiftçilerimize moral oldu
TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, çiftçileri destekleme ödemesinin erkene alınmasına ilişkin, “Erken ödeme çiftçilerimize moral oldu” dedi.
Buğdayda son 30 yılın rekoru
Uzun yıllardan sonra Türkiye'nin son 30 yılda görmediği buğday, arpa gibi tahıl üretimi rekoltesinde rekor yaşanıyor
Vegan ne demek? Vegan beslenirken ne yenir?
Vegan kelimesi, ilk olarak 1944 yılında The Vegan Society'nin kurucularından Donald Watson tarafından ortaya atıldı. Veganlığın yaygınlaşması sonucu büyük metropollerde artık sadece vegan yemekler sunan restoranlar bulunabilmekte, menülerinde bazı yemeklerin vegan olduğunu belirten restoranların sayısı artmakta, vegan süpermarketler açılmaktadır. Peki, vegan ne demek? Vegan beslenmede neler yenir?
Nelerde Karbonhidrat bulunur? Karbonhidrat nedir? Faydaları ve zararları nedir?
Karbonhidrat, doğada en çok bulunan organik bir maddedir. Karbonhidrat, vücuda enerji veren bir besin kaynağıdır. Karbonhidratlar, kanın pıhtılaşmasında, bağışıklık sisteminde ve üremede önemli bir rol oynar. Yağ ve protein ile birlikte beslenmemizin büyük bir bölümünü oluşturan 3 önemli maddeden birisidir. Sağlıklı karbonhidrat içeren besinler arasında baklagiller, kepekli ekmek, düşük yağlı süt ürünleri, tam tahıllar, meyveler ve sebzeler yer alır.
Hububat alımı 17 Temmuz’da başlıyor
Kastamonu Ziraat Odası Başkanlığı tarafından Toprak Mahsulleri Ofisi 2023 yılı hububat alımlarına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Hem sağlıklı hem serinletici 7 yaz içeceği
Yazın bunaltıcı sıcaklarında serinlemek amacıyla tükettiğimizin içeceklerin çoğu zaman lezzetine ve görüntüsünün cazibesine kapılabiliyoruz. Hem susuzluğumuzu gideren hem de düşen kan şekerimizi toparlayacağı düşüncesiyle hiç de masum olmayan içecekleri tüketme eğilimimiz artabiliyor.
Yüzde 50 verim kaybı yaşanacak
Kastamonu’nun Taşköprü ve Devrekani bölgesinde etkili olan dolu ve sağanak yağış sebebiyle 14 bin dekar tarım arazisinde hasar meydana geldi. Dolunun vurduğu tarım arazilerindeki Taşköprü sarımsağında yüzde 50 civarında verim kaybı öngörülüyor.
Pilot iller arasında Kastamonu da var
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI, KURAKLIĞA DAYANIKLI ÇEŞİTLERİN EKİMİNİ YAYGINLAŞTIRIYOR
“Marketlerde sarı etiketler çoğalıyor”
Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, Tarım Kredi'ye ait Kooperatif Marketlerde 30 temel gıda ürününde yapılan indirimlerin ardından uygulamanın bazı zincir marketlerde de görülmeye başlandığını bildirdi.
Kayısılı Yulaf Bar nasıl yapılır ? kayısılı yulaf bar tarifi
Kayısı ve yulaf ezmesi ile hazırlanan bu bar, vücuda enerji verir. Kolayca hazırlanan yulaf barları, işe veya okula giderken de yanınızda götürebilirsiniz.
CHP'li Karayılan çiftçinin sorunlarını dile getirdi
CHP Ekonomi Politikaları ve İşveren Örgütlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Serkan Karayılan "Ülkemizde her sektörde ciddi krizlere sebep olan ekonomik sorunlar tarım ve hayvancılık sektöründe de üretimi zorlaştırmakta hatta imkânsız hale getirmektedir" dedi.
Selzede çiftçiye tohum desteği
Taşköprü ilçesinde sel mağduru çiftçilere Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından destek verildi.
Yulaflı Kurabiye nasıl yapılır ? Yulaflı Kurabiye tarifi
Hamileler için nefis bir atıştırmalık tarifi..
Yulaflı Omlet Pizza nasıl yapılır ? Yulaflı Omlet Pizza tarifi
Batuhan Bayır'dan yulaf, yumurta, pastırma ve cheddar peyniri ile yapabileceğiniz nefis bir pizza tarifi ile karşınızdayız. Bol malzemesi ve lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak yulaflı omlet pizza tarifinin detaylarına geçebiliriz.
Lif Kaynakları ve Yararları
Lif nedir, kaynakları ve yararları nelerdir?
DENGELİ BESLENME NEDİR, HANGİ BESİNLERE YER VERİLİR?
Dengeli beslenme nedir, nasıl yapılır? Dengeli beslenmek için hangi besinlere yer verilmelidir? İşte, Uzm. Dyt. Şebnem Kandıralı Yıldırım'ın anlatımıyla dengeli beslenme:
Tüm Ailenizin Keyfini Çıkarabileceği Sağlıklı Beslenme
Daha sağlıklı beslenmeye çalışıyor ancak tüm aileyi bir araya getirmekte zorlanıyor musunuz? Eğer öyleyse, yalnız değilsin.
Sağlıklı beslenmenin faydaları nelerdir?
Sağlıklı bir diyet tipik olarak, yağsız proteinler, tam tahıllar, sağlıklı yağlar ve birçok renkteki meyve ve sebzeler dahil olmak üzere tüm ana gıda gruplarından besin açısından yoğun gıdaları içerir.
Kalbe neler İyi Gelir ? Kalbi sağlıklı tutan besinler nelerdir ?
Kalbe iyi gelmesi için ve Sağlıklı bir vücut için 50’den fazla ve farklı besin öğesine ihtiyaç vardır ve bu gıda öğelerini tek yönlü beslenme şekliyle karşılamak mümkün değildir. Tek yönlü bir beslenme, aslabir süre vücut için lüzumlu besin öğelerini sağlayamaz ve yeryüzünde süper bir besinden anlatmak mümkün değildir. Sadece bazı besinler vardır ki, diğerlerine gore kalp sağlığına daha çok katkı sağlarlar. Bu gıdaları şu şekilde sıralayabiliriz.