Arama
Arama Sonuçları
İl Müdürlüğü'nden 16 maddelik 'Dikkat edilmesi gerekenler' listesi!
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü'nden Ramazan ayında beslenmede dikkat etmemiz gerekenlerin listesi verildi. 16 maddelik listeyi yayınlayan Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, Kastamonulu vatandaşlara;  "Sağlıklı besinleri sıklık ve miktarına dikkat ederek tüketmek,  Ramazan Ayı’ nı daha sağlıklı ve zinde hissederek tamamlamamızı sağlar" dedi.
Sahur İçin İdeal: Tok Tutan ve Susatmayan Besinler Listesi
Diyetisyen Cemre Balkan, sahurda tok tutan ve susatmayan yumurta, süt, süt ürünleri, sebze, meyve, tahıllı ekmek ve yağlı tohumları bulunan besinlerinin tüketilmesinin doğru olduğunu söyledi.
Sahur Yapmak Önemli
Düzce Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, “Ramazan’da sağlıklı beslenmenin sürdürülebilmesi için iftar ve sahur arasında geçen sürede en az 2 öğünü tamamlamak önemlidir” dedi.
Saman balyalarının altında can verdi!
Kastamonu’da samanlıkta merdiven ile almak istediği saman balyaları üstüne düşen şahıs hayatını kaybetti.  
Aracın çarptığı ayı telef oldu  
Kastamonu-İnebolu karayolu üzerinde aracın çarptığı ayı telef oldu.  
Kastamonu'nun her köşesinde ayrı bir lezzet
Kastamonu, zengin mutfağı ile gastronomi alanında adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor
Öylesine başladı; şimdi milyonlarca var: 'Muazzam verim alıyoruz'
10 bin adet solucanla gübre üretmeye başlayan vatandaş, şimdi 3 milyon rakamına ulaştı.
“Alzheimer her beş yılda iki kat artıyor”
Alzheimer hastalığının unutkanlığın yanı sıra pek çok zihinsel fonksiyonu da etkilendiğini belirten Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Bilgin Topçuoğlu, hastalığın her beş yılda iki kat arttığına dikkat çekti.
Kastamonulu kaymakam adayları, ilk görev yerlerine atandı
3 yıl süren çok yönlü eğitim ve staj programlarını başarıyla tamamlayan, 108. Dönem mezunu olan Kastamonulu 5 kaymakam adayı asaleten atandı.
Deniz Şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu
Ulu Önder Atatürk’ün İnebolu’ya Gelişleri, Şapka ve Kıyafet İnkılabının ilk nutkunu söyleyişlerinin 98. yıldönümü etkinlikleri kapsamında İnebolu Belediyesi tarafından düzenlenen Deniz Şenlikleri, İnebolu liman içinde gerçekleştirildi.
Yağlı Direk şampiyonuna ödülü, Başkan'dan
İnebolu ilçesinde düzenlenen Deniz Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen Yağlı Direk Yarışması'nın 2023 şampiyonu 11 numaralı yarışmacı oldu. Uzun uğraşlar sonucunda yağlı direk ucundaki Türk Bayrağını yakalamayı başaran yarışmacıya ödülü ve madalyası İnebolu Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay tarafından verildi.
Yağlı kayışın şampiyonuna ödülü, Başkan'dan
İnebolu ilçesinde düzenlenen Deniz Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen Yağlı Kayış Yarışması'nın 2023 şampiyonu 11 numaralı yarışmacı oldu. Uzun uğraşlar sonucunda yağlı kayış ucundaki Türk Bayrağını yakalamayı başaran yarışmacıya ödülü ve madalyası İnebolu Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay tarafından verildi.
Deniz şenlikleri yarın başlıyor
Olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenen İnebolu Deniz Şenlikleri yarın başlıyor.
Omega-3 hangi besinlerde bulunuyor? Omega-3 ihtiyacı nasıl karşılanır?
Omega-3 yağ asitleri, insan sağlığı için önemli olan bir tür çoklu doymamış yağ asididir. Vücudumuz omega-3 yağ asitlerini üretemez, bu nedenle besinlerden almalıyız. Omega-3 hangi besinlerde bulunur? Omega-3 takviyesi almak şart mıdır? Omega-3 hangi balıklarda vardır? İşte ayrıntılar
Yoksulluk sınırı 40 bin liraya dayandı
TÜRK-İŞ'in araştırmasına göre bir ailenin açlık sınırı ağustos ayında 12 bin 198 liraya yükseldi. Yoksulluk sınırı ise 40 bin liraya dayandı.
İnebolu Belediyesi'nden çağrı: "Yarışlara katılacakların dikkatine!"
İnebolu Belediyesi deniz yarışlarına katılacaklar için çağrıda bulundu. Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, deniz yarışlarına katılacak olanların Su Ürünleri Kooperatifi'ne müracaat ederek isimlerini yazdırmaları gerektiğini belirtti.
Osmanoğlu'ndan 15 gün sürecek 'İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşü'ne davet
Zafer Partisi Kastamonu İl Başkanı Dilek Osmanoğlu Cumhuriyetin kuruluşunun yüzüncü yılı kutlamaları kapsamında, program hazırladıklarını açıkladı. İl Başkanı Osmanoğlu, Cumhuriyetin 100'ncü yılı için logo tasarladıklarını ve özgün bir yüzüncü yıl marşı bestelendiğini belirtti. Osmanoğlu Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın da katılacağı İnebolu'dan başlayarak Ankara'ya uzanan 300 kilometrelik İstiklal Yolu'nda düzenlenecek yürüyüş programının detaylarını açıkladı.
TCG Kilimli Gemisi Kastamonu'ya geliyor
Atatürk'ün İnebolu'ya gelişi, Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nın 98. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait TCG Kilimli gemisi 25 Ağustos Cuma günü İnebolu Limanı'na ziyaret gerçekleştirecek.
Kastamonu tarımında yükselen değer AYÇİÇEĞİ!..
Kastamonu’da stratejik bir ürün olan ayçiçeğinin ekim alanları her geçen yıl artıyor.
İnebolu Deniz Şenlikleri 27 Ağustos'ta…
Atatürk’ün İnebolu’ya gelişi, Şapka ve Kıyafet İnkılabı’nın 98. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 27 Ağustos Pazar günü Deniz Şenlikleri düzenlenecek.
Kastamonu Gençlik Merkezi’nden muhteşem kareler
Kastamonu Gençlik Merkezi yağlı boya kursundan muhteşem kareler paylaştı. İşte yetenekli öğrencilerin o fotoğraf kareleri
Türk-İş: 4 kişilik ailenin açlık sınırı 10.373 TL
Türk-İş, 4 kişilik ailenin haziran ayında gıda harcaması tutarının (açlık sınırı), 10 bin 373 TL olarak hesaplandığını açıkladı.
Belediye personelleri ‘hısım’ oldu
Ceren Dediloğlu ve Hasan Eray Kanat çiftinin düğününe çok sayıda davetli katıldı.
Kalp krizlerindeki artış tedirgin ediyor! Aşılarla ilgisi var mı?
Pandemi sonrasında yaşanan kalp krizi vakaları tedirgin etmeye başladı.
Vegan ne demek? Vegan beslenirken ne yenir?
Vegan kelimesi, ilk olarak 1944 yılında The Vegan Society'nin kurucularından Donald Watson tarafından ortaya atıldı. Veganlığın yaygınlaşması sonucu büyük metropollerde artık sadece vegan yemekler sunan restoranlar bulunabilmekte, menülerinde bazı yemeklerin vegan olduğunu belirten restoranların sayısı artmakta, vegan süpermarketler açılmaktadır. Peki, vegan ne demek? Vegan beslenmede neler yenir?
TÜRK-İŞ güncel açlık sınırını açıkladı!
Türk-İş, 4 kişilik ailenin temmuz ayında gıda harcaması tutarının (açlık sınırı), 11 bin 658 TL olarak hesaplandığını açıkladı.
KPSS öncesi adaylara beslenme tavsiyeleri
Koru Ankara Hastanesi Diyetisyeni Selin Şener, Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) girecek adaylara yeşil ve koyu yapraklı, Omega-3 içeren sebze ve meyve tüketilmesi, su içiminin artırılması, baharat ve fast food ürünlerinden kaçınılması ve daha önce tüketilmemiş besinin sınavdan önce alınmaması yönünde tavsiyelerde bulundu.
Sıcak havalarda su tüketimine dikkat! Kilo yapabilir
Suyun az tüketilmesi sebebiyle vücutta artan yağ hücrelerinin artmasının, kilo alınmasına yol açtığı belirtildi.
Tarım desteklerinin yüzde 70’i mazottaki vergiye gidiyor
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Üreticinin ödediği mazot vergisi, tarıma verilen toplam destek miktarının yüzde 70’ine denk geliyor” dedi.
"Mecbur kalmadıkça 'o saatlerde' dışarı çıkmayın"
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü son zamanlarda artan sıcaklıklar ile ilgili alınması gereken önlemleri içeren bir açıklama yayımladı.