Arama
Arama Sonuçları
Okullar açıldı, hastalıklar başladı
Nezle, grip, orta kulak iltihabı, sinüzit, bademcik iltihabı, bronşit ve zatürre… Hem sonbaharın gelmesi hem de okulların açılmasıyla artışa geçmesi beklenen hastalıklardan korunmanın yolu hijyene dikkat etmek ve bağışıklığı güçlendirmekten geçiyor.
Koca’dan "eris varyantı" açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de 9 kişide görülen koronavirüsün eris varyantıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Bakan Koca, eris varyantıyla ilgili olarak "Bilim insanları üzerinde konuşabilirler ama halkımız için gündem olmaya değer değil'' ifadelerini kullandı.Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla dünyayı tedirgin eden eris varyantının Türkiye'de de 9 kişide görüldüğünü duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yeni bir açıklama geldi. Koca, "Eris varyantı sınırlı sayıda vakada, ülkemizde de görüldü. Bunda endişe edilecek bir şey yok. Bilim insanları üzerinde konuşabilirler ama halkımız için gündem olmaya değer değil" dedi.
'Sınavsız eğitim' mümkün mü? Milli Eğitim Bakanından açıklama
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullardaki eğitim süreciyle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.
Artık Türkiye’de! İşte ‘Eris’ varyantının belirtileri
Koronavirüsün alt varyantlarından olan Eris varyantı, Türkiye'de ve dünyada sosyal medyada birçok kişinin gündemindeki merak ettiği konular arasında ilk sıralarda yer almaya başladı.
Eris varyantı Türkiye'de: 9 kişide görüldü
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca eris varyantının Türkiye'de aynı ilde bulunan 9 kişide görüldüğünü duyurdu. Yurt dışı kaynaklı olduğunu belirten Bakan Koca; "Endişe konusu sayılmayacak bir gelişme" dedi.
Koca’dan ‘Eris Varyantı” hakkında açıklama
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Maskeler geri mi dönüyor? Korkutan açıklama...
Pek çoklarının korkulu rüyası maskeler geri dönebilir! Kış ayları için uzmanından uyarı geldi.
Yapay zeka robotlarının siyasi görüşleri var
Dijital gelişmelerle ilgili araştırmalar yapan bilim insanları, yapay zeka sohbet robotlarının temellerini oluşturan dil modellerinin (LM) politik görüşleri olduğunu ortaya çıkardı.
COVID-19'un yeni varyantı Türkiye'de görülmedi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; "Asla kapandığımız dönemlere geçme gibi bir durum söz konusu değil" dedi.
Eris varyantı Türkiye’de var mı? güncel durum açıklandı
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye'de Kovid-19 vakalarında artış gözlenmediğini, ABD ve bazı Avrupa ülkelerinde görülen Omicron varyantının alt türevi olan Eris (EG.5.1) varyantının henüz tespit edilmediğini bildirdi.
Korona virüs yeniden mi yayılıyor?
Korona virüsün, aşıların ve bağışıklık sisteminin müdahale ettiği kısım olan başak proteininde 30'dan fazla mutasyon bulunan yeni bir alt varyant türü tespit edildi. Bilim insanları "Bir kez daha maske takma zamanı gelmiş gibi görünüyor” diyerek uyardı.
ERİS VİRÜSÜ nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır?
Covid-19'un yeni varyantı Eris virüsü dünyanın gündeminde. İngiltere'de rastlanan bu varyantla ilgili olarak uzmanlar açıklamalarında; Sars-Cov-2'nin Omicron varyantından türediğini bildiriyor. Gelen haberlerle beraber "Eris varyantı nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır, hangi ülkelerde var?" soruları yanıt aramaya başladı. Öte yandan Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), ülkedeki COVID vakalarının sayısının arttığını duyurdu. Peki, Eris varyantı nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır, hangi ülkelerde var? İşte detaylar.
Koronavirüs tarih mi oluyor? tüm varyantlarını etkisiz hale getiren antikor keşfedildi
Dünya genelinde yaklaşık 7 milyon insanın ölümüne neden olan Covid-19 yakın bir zamanda tarih olabilir. Bilim insanları, Omicron da dahil olmak üzere yeni tip corona virüsün (Covid-19) bilinen tüm varyantlarını etkisiz hale getirebilen son derece güçlü antikorlar keşfetti. Araştırmacılar, bu antikorların Covid-19'un yanı sıra, diğer hayvan corona virüsleri ile de savaşabildiğini ve gelecekteki bir pandemiyi önleyebileceğini açıkladı.
113 farklı mutasyona sahip korkutan koronavirüs varyantı
Bilim insanlarına göre Asya'da bulunan yeni bir Covid varyantı, virüsün şimdiye kadarki en mutasyona uğramış versiyonu.
Kastamonu'da 354 projenin değeri 63,4 milyar lira
Kamu kurum ve kuruluşlarınca 2023 yılında gerçekleştirilen yatırım ve faaliyetlerin değerlendirildiği 2023 yılı ikinci dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Avni Çakır başkanlığında gerçekleştirildi. Çakır, İlimizde devam eden 354 proje bulunuyor. Söz konusu projelerin parasal değeri ise 63 milyar 459 milyon 521 lira.”
Koku kaybına dikkat! bakın ne belirtisi
Genetik faktörlerden ötürü Alzheimer hastalığına yakalananların, bilişsel işlevlerini kaybetmeye başlamadan önce koku duyularını yitirdiği saptandı.
‘1 yıl yetecek suyumuz var’
>>>Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt; “2022 yılında ilimiz bir sel felaketi yaşadı. Bu da Ilgaz İshale Hattı’nda çok büyük bir yaraya neden oldu. Bu hasarın 50 milyon civarında bir maliyeti oldu. 7,5 milyonu devletimiz karşıladı, kalan kısmını kendi öz kaynaklarımızdan tamamladık. Şu anda barajımızda yüzde 50’ye yakın bir suyumuz var. Ilgaz’dan gelen su kaynağımızda da biraz azalma oldu. Su tasarrufu yapmayı kendimize borç bilmeliyiz. Şu an 1 yıl yetecek kadar suyumuz var. Fakat bu sadece içme suyu kullanıldığında yetiyor. Sulamaya kullanıldığında bu süre daha da düşecektir” dedi.
Influenza ile Kovid-19 arasındaki fark nedir?
Son günlerde Grip (influenza) adını Kovid-19'dan sonra sıklıkla duymaya başladık. Sıklıkla görülen ve bulaşıcı bir solunum yolu hastalığı olan ınfluenza A virüsü hakkında merak edilenleri ve Kovid-19'la arasındaki farkları Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu anlattı.
DSÖ GENEL DİREKTÖRÜ: "Dünyanın yüzde 90'ı koronavirüse karşı direnç geliştirdi"
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünya nüfusunun yüzde 90’ının artık Covid-19’a karşı “belli seviyede” direnci olduğunu söyledi, ancak aynı zamanda tehlikeli yeni bir varyantın hala ortaya çıkma ihtimali bulunduğunu vurguladı.
"Covid-19, griple birlikte riskli grup için sıkıntı yaratabilir"
Prof. Dr. Yeşim Taşova, Covid-19 hakkında hatırlatmada bulundu. Taşova, pandeminin inişe geçtiğini ancak bu durumun virüsün yapısının değişmemesi ve değişik varyantın ortaya çıkmaması koşuluna bağlı olduğunu belirterek, "Covid-19, grip ve diğer enfeksiyonlarla birlikte olduğunda özellikle riskli grup için sıkıntı yaratacaktır. Bu dönemde hatırlatma dozlarının ve grip aşısının yapılması gerektiğini öneriyoruz" ifadelerine yer verdi.
6 ay sonra koronavirüsten ilk ölüm
Çin'de koronavirüs salgınında 26 Mayıs'tan bu yana ilk kez can kaybı yaşandı.
“Zamana karşı yarışıyoruz”
İl Koordinasyon Kurulu 3’üncü Dönem 4’üncü Toplantısı dün Vali Avni Çakır başkanlığında Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Kurum Müdürleri Kastamonu ilinde yapılan projeler ve çalışamlar hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulundu. Vali Avni Çakı rburada yaptığı konuşmasında; “Sonuç odaklı çalışmaya gayret ediyoruz. Zaten böyle çalışmazsak, teferruatta, mevzuatta boğuluruz. O yüzden hem zamana karşı yarışıyoruz, hem de işlerimizi en uygun kalitede, en uygun maliyette yapma gayreti içerisindeyiz. Bu doğrultuda karşılıklı işbirliğimiz çok önemli” ifadelerine yer verdi.
“Bunlar iktidara gelemez”
AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü TV 366’da gazeteci İrfan Salcı’nın konuğu oldu. Gazeteci Salcı’nın sorularına yanıt veren İl Başkanı Doğan Ünlü, “İl Başkanı ve Milletvekili, bunların ikisi de yalan makinesi. Bunlar iktidara gelemez” diyerek, CHP’yi 6 başlıkta sert bir şekilde eleştirdi.
“2 bin 200 vakadan 70’i hastanede”
Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz Merkez İlçe Muhtar Toplantısı’nda kovid-19 verilerine yönelik açıklamalarda bulundu. Toplantıda Vali Yardımcısı Yılmaz, 2 bin 200 koronavirüs vakası olduğunu ve bu vakalardan 70’inin hastanede tedavi görüdğünü kaydetti.
Muhtarın gündemi ‘selin bıraktığı hasarlar’ oldu
Mahalle ve köy muhtarlarının katılımı ile Merkez İlçe Muhtar Toplantısı Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz başkanlığında, Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantının gündemini, selin bıraktığı hasarlar oluşturdu.
1 kişi, 19 kişiye bulaştırıyor
Koronavirüste yeni dalgaya giren Türkiye'de vaka sayıları gün geçtikçe artıyor. Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası yeni varyantla beraber hastalığın bulaşıcılık oranının Omicron'a göre iki kat arttığı uyarısında bulundu. AHESEN Bilim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Ersin Akpınar; “Şimdiye kadarki en bulaşıcı Covid varyantı ile karşı karşıyayız. Covid olan bir kişi yaklaşık 19 kişiye hastalığı bulaştırabiliyor” dedi.
326 projeden 18’i bitti
2022 Yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Kuzey Anadolu Kalkınam Ajansı (KUZKA) toplantı salonunda gerçekleştirildi. 2022 yılı ikinci dönem itibariyle 326 projenin nakdi gerçekleşme oranı yüzde 26 olurken, harcama oranı ise yüzde 85 oldu.
Bilim Kurulu Üyesi İlhan’dan Ramazan öncesi umutlandıran açıklama
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, “Aşılamanın belli bir seviyeye gelmesi, bulaş ile ilgili insanların artık bilgi sahibi olması, kapalı ortamların temiz hava ile havalandırılmasına dikkat edilmesi ve kalabalıklar ile bir araya gelmeme durumu söz konusu olduğunda inşallah bayramda çok daha iyi rakamları görebileceğimizi düşünüyorum” dedi.