Arama
Arama Sonuçları
Valilik ‘seçim yasakları’nı duyurdu
31 Mart yerel seçimlerine geri sayım hızla devam ediyor. Aylardır devam eden seçim çalışmaları ve propaganda süreci, önümüzdeki Cumartesi günü akşam saatlerinde nihayet sona erecek.
Seçim güvenliği toplantısı
31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerine az bir zaman kala Ağlı ilçesinde Ağlı Kaymakamı Salih Nur Şeker başkanlığında 'seçim güvenliği' toplantısı düzenlendi.
Dijital Satın Alma Platformu, 10 Bin Tedarikçiye Ulaşarak Şirketlerin İş Süreçlerini Dönüştürüyor
Şirketlerin satın alma sürecini dijitalleştirerek yapay zeka sayesinde onlara hız, şeffaflık ve tasarruf imkanı sağlayan PeraPole, Türkiye'nin önde gelen firmalarının da aralarında bulunduğu işletmeler ile konusunda uzman binlerce tedarikçiyi bir araya getiriyor
İç sularda av yasağı başlayacak
15 Haziran tarihleri arasında Sazan, Kadife, Siraz, Yayın gibi diğer balık türlerinin avlanması yasaklandı.
Kastamonu’nun kanatsız meleği! Bu sesleri duyun
Kastamonu’da ikamet eden ve beş yaşında Duchenne Musküler Distrofi (DMD) hastalığına sahip olan minik Çınar Berk, Kastamonu’ya kısılan sesini duyurmak istiyor. Çınar Berk’in ailesi, yaşanan sıkıntıları, ellerinden tutulmayışını Açıksöz Gazetesi’ne anlatarak Kastamonu’ya seslendi.
Suudi yetkililerden gece yarısı açıklama
Kırmızı çizgilerimizi pazarlık konusu yapmaya kalkan Suudiler'in bu tavrı sonrası hem Galatasaray hem de Fenerbahçe Riyad'da oynanması planlanan Süper Kupa maçına çıkmayı reddederken, maçın organizatörü olan ve Suudi Arabistan Devleti destekli turizm şirketi Riyadh Season gece yarısı bir açıklama yaptı.
Kastamonu Özel Halk Otobüsüne ‘ZAM’
Kastamonu Özel Halk Otobüsleri’ne ‘habersiz’ ‘kararsız’ gizli gizli zam yapıldı…
Kastamonu'da ortak aday Galip Vidinlioğlu mu?
Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Aralık ayı Belediye Meclis toplantısında dikkat çeken açıklamalar yaptı.
İtfaiyeciler, elektrikli araçların karışabileceği kazalara tatbikatlarla hazırlanıyor
Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Mehmet Olcay Bal: "Teknolojiye ayak uydurmaya çalışarak bu alandaki gelişmeleri takip ediyoruz"
Kazalara 'eğitimle' önlem
Daday İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması Timleri tarafından Sivil ve Resmi Araç Kazalarının Önlenmesine yönelik uygulamalı trafik eğitimi verildi.
Ev sahibi-kiracı kavgalarının 1 yıllık bilançosu korkunç!
Adliyelerdeki uyuşmazlık dosyalarının sayısı, bu yılın ilk üç ayında geçen yılın toplamını geçti.
Milyonları ilgilendiren detay!
Haber vermeden, bildirim süresi bitmeden işten çıkarma ya da istifa durumunda ihbar tazminatı hakkı doğar. EYT kapsamında emekliliğe hak kazanların ise ihbar süresine uyma zorunluluğu bulunmuyor.
Emeklilikte yeni sistem! Tarih ve detaylar belli oldu
Yeni tamamlayıcı emeklilik sigortası sistemi gelecek yıl yürürlüğe konacak.
170 madenci kendini madene kapattı: 'Kastamonu'dan da madenci var'
Bartın, Kastamonu ve Zonguldaklı madencilerin bulunduğu işçiler kendilerini madene kapattı. Haklarını istiyorlar...
Belediyeden 100 milyon TL kredi talebi!
Kastamonu Belediyesi Eylül Ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda; Kastamonu Belediyesi’ne 50+50 milyon olmak üzere 100 milyon TL’ye kadar kredi çekilmesi talebi komisyona sevk edildi. Diğer taraftan Kastamonu Belediyesi İştirakleri ve İşletme İmalat Tic. Ve San. A.Ş.’nin ihtiyaçlarının sağlanması amacıyla 5 milyon TL nakit, 5 milyon TL de gayrinakit kredinin çekilebilmesi için Başkan Galip Vidinlioğlu’na yetki verilmesi talebi de komisyona sevk edildi. Toplantının diğer gündem maddelerinde ise Krosnopan A.Ş.’nin ‘mera vasfı’ talebi; Özel Halk Otobüsleri’ndeki fiyat tarifesi, Kreş ve Çocuk Bakımevi fiyat tarifesi yer aldı.
Sahte ürünler okul alışverişinde tehlike saçıyor!
Kokulu silgiler, rengârenk kalemler ve birbirinden ilginç kırtasiye ürünleri… Okul stresini eğlenceye dönüştüren kırtasiye ürünlerinin sahteleri, çocukların sağlığını bozabilecek tehlikeler içeriyor. Peki kırtasiye ürünü alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Veliler satın aldıkları ürünün güvenli olup olmadığını hangi yollarla tespit edebiliyor? Sahte ürünler çocuklarda hangi sağlık sorunlarına neden oluyor? İşte detaylar
Akmescit bir ilke imza atıyor...
Kastamonu'nun mahalle kültürünün yaşatıldığı Kastamonu'daki tarihi konakların bulunduğu Akmescit Mahallesi bir ilke imza atıyor. Tarihinde daha öncesinde hiç kadın muhtar adayı olmayan Akmescit Mahallesi'nde bu seçimlerde Mahalle Muhtarlığı'na Emine Bekiroğlu talip. Bekiroğlu, 37 yıla yakın Akmescit Mahallesi'nde yaşadığını vurgulayarak buranın yerlilerinden olduğunu belirtti. Akmescit'in silkelenip kendine gelmesi gerektiğini dile getiren Bekiroğlu, bunu bir kadın dokunuşuyla yapacağını belirterek; 'Akmescit her şeyin en iyisine layık' dedi.
İhbar tazminatına nasıl hak kazanılır? İhbar tazminatı süresi nedir?
Bu konu, hem işçiler hem de işverenler için önem arz eden bir meseledir ve işçinin işten çıkarılması veya kendi isteğiyle işten ayrılması durumunda karşımıza çıkar.
Tuzsuz yemekler kalp sağlığını koruyor
İngiltere'de yapılan bilimsel bir çalışma tuz kullanımı ve kalp rahatsızlıkları arasındaki yakın bir ilişki olduğunu ortaya koydu. Buna göre tuz tüketmeyenlerin kalple ilgili bir rahatsızlıkla karşılaşma riski, aşırı tuz kullananlara oranla yüzde 20 oranında daha az.
Türkiye genelinde eş zamanlı gıda denetimi yapılacak
81 ilde eş zamanlı olarak lokanta, restoran, kafeterya, otel gibi toplu tüketim yapılan yerlerde denetimler artırılarak, gerekli görülen yerlerden numune alınıp, uygun olmayan işletme ve ürünlere idari yaptırım uygulanacak.
Yargıtay son noktayı koydu! Kiracıları sevindiren haber
Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kiracı ile mal sahiplerini ilgilendiren önemli bir karara imza attı.
6 Şubat depremleri sonrası 351 kişi tutuklandı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Toplamda 11 vilayetimizde bin 757 şüpheli hakkında işlem yapılmıştı, 351 tutuklama gerçekleşti. Toplam 118 müteahhit, 192 yapı sorumlusu, 23 yapı sahibi şu anda ceza soruşturması çerçevesinde tutuklu durumdalar" dedi.
Sıcak havalarda su tüketimine dikkat! Kilo yapabilir
Suyun az tüketilmesi sebebiyle vücutta artan yağ hücrelerinin artmasının, kilo alınmasına yol açtığı belirtildi.
‘Ehliyetim var’ diye güvenmeyin! Ceza yağıyor
Motosiklet ehliyet sınıflarıyla ilgili yanlış bilgi kafalarda soru işareti bıraktı.
Kamuya "tasarruf" genelgesi! Devlet de kemer sıkacak
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzasıyla bugün kamu kurumlarına gönderilen genelgede, deprem kaynaklı maliyetler haricinde tüm harcamaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiği belirtilerek, tedbirlerin ivedilikle uygulanabilmesi için gerekli adımların atılması gerektiği, tasarruf takibinin de tavizsiz sağlanacağı bildirildi.
Garaj alımları için belediyeden vatandaşa kolaylık
Kastamonu Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda yapımına başlanan ve bitme aşamasına gelen Saraçlar Mahallesi’ndeki Yaşam Alanı ve Kapalı Otopark projesinin tahsis başvuruları sürerken, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu da, konuyla ilgili açıklama yaptı. Fiyatların 300 bin liradan 250 bin liraya düşmesinin yanı sıra; alıcıların kafasında soru işareti oluşturan 25 yıllık tahsis konusu da rafa kalktı.