Ev sahibi-kiracı kavgalarının 1 yıllık bilançosu korkunç!;

Ev sahibi-kiracı kavgalarının 1 yıllık bilançosu korkunç!

Adliyelerdeki uyuşmazlık dosyalarının sayısı, bu yılın ilk üç ayında geçen yılın toplamını geçti....

Ekonomik krizle beraber artan kiralar nedeniyle kiracı ile ev sahibi karşı karşıya geliyor. Adliyelerdeki uyuşmazlık dosyalarının sayısı, bu yılın ilk üç ayında geçen yılın toplamını geçti. Kavgaya dönüşen uyuşmazlıklarda ise en az 11 kişi öldü, 46 kişi yaralandı, yüzlerce kişi de gözaltına alındı.

Yüksek enflasyonla birlikte uçuşa geçen kiralar, ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getiriyor. 2023'ün ilk 3 ayında kiracı ve ev sahipleri arasında çıkan kavgalarda hayatını kaybeden, yaralanan ve gözaltına alınıp tutuklananlar oldu.

10 Haber’in derlemesine göre, yüksek enflasyon ve 6 Şubat depremlerinin ardından ülke genelinde uçuşa geçen kira artışları ev sahibi ve kiracıları karşı karşıya getirmeye devam ediyor. Ev sahibi- kiracı uyuşmazlıklarının mahkemelerde yarattığı yoğunluk bir yılı bulan bekleme sürelerine yol açtı, bunun üzerine arabulucu yöntemi devreye sokuldu.

SINIRLAMAYA UYULMADI

Hükümet, geçen yıl kiralarda yaşanan fahiş artışlar nedeniyle kira artış oranına yüzde 25 zam sınırlaması getirilmişti. Sonrasında söz konusu düzenlemenin süresi uzatıldı. Ancak bu sınırlamaya çok yüksek oranda uyulmadı. 

Kaynak: T24

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum