Arama
Arama Sonuçları
Derdiyok; "4 ayda Kastamonu'da yoğun tempo yaşadık"
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Çağdaş Derdiyok, 4 aylık değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Kastamonu'da sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi ve hastaların daha etkin bir şekilde tedavi edilmesi için yapılan çalışmalara vurgu yapan İl Müdürü Derdiyok, hastaların il dışına sevklerinin azaltılması noktasında da gayret içerisinde olduklarını kaydetti. 
Kastamonu, alması gereken payı bir türlü alamamış
Turizm Haftası nedeniyle Turizm Endüstrileri Birliği 'TUREB' Başkanı Fikri Yazan bir basın bildirisi yayınladı.
İnstagram’a yapay zeka!
İnstagram iki yeni özelliğini duyurdu. Restyle ve Backdrop adındaki yeni uygulamalar sayesinde yapaya zeka, görselleri düzenleme ve çıkartma oluşturma üzerine kullanılacak.
Kastamonu TUREB'den Mahmud Bey Camii açıklaması: "Teşekkürü borç biliriz"
Kasaba Köyü Mahmud Bey Camii'nin Dünya Kültür Mirası Listesine eklenmesi vesilesiyle Kastamonu Turist Rehberleri Birliği (TUREB), bir basın açıklaması yayınladı. Yapılan açıklamada; "Mahmud Bey Camii UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne eklendiği haberini sevinç ve gururla öğrendik. Fikir aşamasından proje aşamasına, uzun ve zorlu sürecin her aşamasında süreci titizlikle takip eden, çaba sarf eden herkese teşekkürü borç biliriz" ifadelerine yer verildi.
‘Kastamonu’yu eski görkemli günlerine kavuşturacağız’
AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Aday Adayı Yaşar Özdemir, ileriye dönük hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.
"Öğrencilerimizi sanal dijital dünyaya da esir yapmayacağız"
Yeni eğitim öğretim yılı başladı. Yaz tatilinin ardından, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası Kastamonu’da da coşkuyla kutlandı. Kutlama programında konuşan Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş: " Bizler öğrencilerimizi yetiştirirken dijital dünyanın, dijital gerçekliklerinden faydalandıracağız. Fakat sanal dijital dünyaya da esir yapmayacağız." dedi.
Gökten euro yağdı! Görenler inanamadı
Kartal’da gökten milyarca lira yağdı. Berber dükkanından çıkan esnafın elindeki 10 bin euro bir anda rüzgara kapılarak savruldu. Yola saçılan paralar, çevredeki esnafın ve yoldan geçen vatandaşların yardımı ile eksiksiz toplanarak sahibine teslim edildi. Paraların saçıldığı anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı.
TÜBİTAK destek limitleri iki katına çıktı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından yürütülen destek programları üst limitlerinin artırıldığını açıkladı.
Mehmetçiğin yeni yol arkadaşı: ‘keçi
Robotik ürünlerin askerlerle birlikte hareket ettiği konsept yaygınlaşıyor. Bu alandaki talebe göre farklı ürünler geliştiren Türk savunma sanayii firmalarının son işlerinden biri de Keçi… Söz konusu robot köpek askeri timde ‘kol’ görevi üstleniyor ve çamur, engebeli arazi, mayın bölgesinde keşif gibi zorlu görevleri başarıyla yerine getiriyor.’
Kemal Kılıçdaroğlu: 'Ciddi bir travma oldu'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu günler sonra seçimlerle ilgili yaptığı açıklamada "Hepimiz çok iyi inanmıştık. Yüzde yüz cumhurbaşkanlığı seçimi kazanacağımıza dair. Kazanamayınca bunun getirdiği ciddi bir travma oldu" dedi. 'Yerel seçimlerde ittifak olacak mı?' sorusuna ise Kılıçdaroğlu, "Bugünden bir ittifakı değerlendirmek zaten çok erken" yanıtını verdi.
Liseli Şefler ödüllerine kavuştu
21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde yöresel lezzetler ve Türk mutfağına yönelik farkındalık oluşturmak amacı ile Fakültemiz ev sahipliğinde düzenlenen “Liseli Şefler Yarışıyor” yemek yarışmasının final etabı, 24 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşti. Yarışmada, Göl Anadolu Lisesi’nden EKBAB takımı, “Ecevit Çorbası, İslim Kebabı ve Kalburabastı” ile birinci oldu.
‘Liseli Şefler’de finalistler belli oldu
Kastamonu yöresel lezzetleri ve Türk Mutfağı farkındalığının oluşturulmasına yönelik olarak il genelinde ilk kez lise düzeyindeki okullar arasında düzenlenen yemek yarışmasında yarı final müsabakaları tamamlandı.
Adım adım ‘en lezzetli’ finale
Kastamonu yöresel lezzetleri ve Türk mutfağı farkındalığının oluşturulmasına yönelik il genelinde lise düzeyinde okullar arasında ilk kez düzenlenen yemek yarışmasının yarı finali için geri sayım başladı.
‘Teröre destek olanın Allah belasını versin’
CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, TV366’da yayınlanan “İrfan Salcı ile Seçim Özel” programına katıldı
‘Tüm afetlerden sonra sözlerimizi yerine getirdik’
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tuzla’da tersane işçileriyle bir araya geldi. Bakan Kurum, “Hep birlikte 21 yıldır devletimiz için, vatandaşımız için, ülkemiz için koşturuyorsak, çocuklarımız içindir. Onlara daha iyi bir gelecek sunabilmek içindir. O yüzden el ele vereceğiz. Büyük Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.
‘Liseli Şefler Yarışıyor’ Yemek Yarışması başlıyor
Kastamonu yöresel lezzetleri ve Türk Mutfağı farkındalığının oluşturulmasına yönelik olarak il genelinde ilk kez lise düzeyindeki okullar arasında yemek yarışması düzenleniyor. 3-24 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışmanın eleme müsabakaları, 3 Mayıs’ta başlıyor.
TUREB Başkanı Yazan, Turizm haftasını kutladı
Kastamonu TUREB Başkan Fikri Yazan, turizm haftasını kutladı. Yazan açıklamasında; "İlimize her daim yeni değerler katmak ve sahip olduğumuz doğal, tarihi ve kültürel miraslarımızı gelecek nesillerimize en iyi şekilde bırakmak için çalışmalarımıza devam edilecektir" dedi.
Bütün birikimini dolandırıcılara kaptırdı, bu tuzağa düşmeyin!
Çocuklarını okula götürebilmek için motosiklet almak isteyen kadın, internet dolandırıcıları tarafından 12 bin TL dolandırıldı. Tüm birikimini dolandırıcılara kaptıran kadın, tek isteğinin şahısların yakalanması ve başkalarını da dolandırmaması olduğunu söyledi.
Bütün birikimini dolandırıcılara kaptırdı
Kastamonu’da çocuklarını okula götürebilmek için motosiklet almak isteyen kadın, internet dolandırıcıları tarafından 12 bin TL dolandırıldı. Tüm birikimini dolandırıcılara kaptıran kadın, tek isteğinin şahısların yakalanması ve başkalarını da dolandırmaması olduğunu söyledi.
Dışa bağımlılık azalıyor
Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için çok sayıda projeyi devreye alan Türkiye, bölgesinde kilit rol oynamaya hazırlanıyor. Türkiye'nin elektrikte kurulu gücü 104 bin megawatı aşarken bu gücün yaklaşık 56 bini yenilenebilir enerjiden geliyor. 2023’de yenilenebilir enerjide 2 bin megawatt kapasite artışı beklenirken, güneş enerjisi sistemleriyle afetlerde enerji kesintilerinin de önüne geçilmesi amaçlanıyor.
DMKİ’de nöbet değişimi
2017 yılında kurulan Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi (DMKI), 2023 yılı çalışmalarına Zeynep Esen başkanlığında sürdürecek. Zeynep Esen, "Önceki dönem başkanımız Ender Yılmaz’dan devraldığımız başkanlık görev süremizi tüm DMKI üyeleri ile Kastamonu’ya katma değer sağlayacak projeler geliştirmek ve ulusal ve uluslararası arenada ilimizi tanıtmak için kullanacağız” ifadelerine yer verdi.
10 soruda "kentsel dönüşüm kredisi"
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, “10 Soruda Kentsel Dönüşüm Kredisi” soru ve cevaplarını yayımladı.
Deprem bölgelerinde rüzgardan elektrik üretimi sürüyor
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 7 şehirde kurulu 21 rüzgar enerjisi santrali, elektrik enerjisi üretimine kesintisiz devam ediyor. "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin ardından enerji nakil hatlarındaki sorunlar nedeniyle neredeyse bölgedeki tüm rüzgar santralleri başlangıçta devre dışı kalırken, kısa sürede yapılan müdahalelerle üretimin sorunsuz olarak sürdürülmesi sağlandı. Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanı İbrahim Erden, yaşanan büyük felaket nedeniyle derin üzüntü içinde olduklarını söyledi.
‘Kur’an'a hakaret, insanlık suçudur’
Kastamonu’daki sivil toplum kuruluşları, Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya gibi ülkelerde Kur’an-ı Kerim yakılması, yırtılması gibi saldırılara karşı ortak bir kınama açıklaması yaptı.
Siyasiler, Kastamonu masası etrafında toplandı
Kastamonu Kalkındırma Derneği (KKD) tarafından “Cumhuriyetimizin 2'nci Asrında Kastamonu’nun yeri?” temalı siyasi partilerin milletvekili, başkan ve yöneticilerinin katılımıyla ön görüşme ve istişare toplantısı yapıldı. Kastamonu'daki siyasi partiler, Kastamonu için aynı masa etrafında bir araya gelerek memleket sorunlarını konuştu.
Her haftasonu, bir yudum Kastamonu
Kastamonu’da hayata geçirilen proje ile üniversite öğrencileri, şehrin tarihi ve kültürel değerlerini tanıyıp turistik bölgelerini gezme fırsatı buluyor.
"İlk yardım bilmeyenler uygulamasın"
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Acil Tıp Uzmanı Öğretim Üyesi Yüzbaşıoğlu, ilk yardım eğitiminin önemine dikkati çekerek, bilinçsiz yapılan ilk yardım hastanın hayatı riske attığını yanlış müdahale hastada felç beyin kanama gibi ciddi sonuçlar doğurduğunu dile getiren Yüzbaşıoğlu” Yanlış müdahalenin yapılmaması ve ilk yardımın şart olması gerektiğini dile getirdi.