Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu Üniversitesi, hızla büyüyor
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı, 2024-2025 akademik yılında açılacak olan ikisi doktora, ikisi lisans ve biri ön lisans programı olmak üzere beş yeni bölüm için Kastamonu Üniversitesine onay verdi.  
Biri Kastamonu'dan 6 isyankar başkan...
2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde partilerinden aday gösterilmeyen 6 belediye başkanı, kesin olmayan sonuçlara göre tekrar seçildi.
Kastamonu'da 35 yıl sonra yönetim CHP’de
1989-1994 yılları arasında Kastamonu Belediye Başkanı olarak görev yapmış olan Faruk Nuhoğlu'ndan sonra ilk kez Kastamonu Belediye Başkanlık yönetimi Cumhuriyet Halk Partisine geçti.
KÜ’ye üst düzey ziyaret
Tarım ve Orman Bakan yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi.
Kastamonu Teknokent’in Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi
Kastamonu Teknokent’in 2023 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın başkanlığında gerçekleştirildi.
Kastamonu Üniversitesi 18 yaşında!
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) tarafından 2023 yılında ataması ve yükseltilmesi yapılan akademisyenler ile akademik hayatlarında başarılı çalışmalar icra ederek ödül almaya hak kazanan akademisyenler için "2023 Yılı Akademik Cübbe Giyme ve Akademik Başarı, Teşvik ve Ödül Töreni" düzenlendi.
Kastamonu Üniversitesi'nden Arnavutluk ile iş birliği
Kastamonu Üniversitesi ile Arnavutluk'ta bulunan Luigj Gurakuqi Üniversitesi arasında fen ve sosyal bilimler ile eğitim ve turizm alanlarında ortak araştırma projeleri, öğrenci değişim programları ve akademik konuları kapsayan iş birliği protokolü imzalandı.  
Topaloğlu’ndan Aydın, Babaş ve Baltacı’ya gönderme!
Yeniden Refah Partisi Kastamonu Belediye Başkan Adayı Metin Topaloğlu açıklamasında AK Parti CHP ve MHP’nin Kastamonu Belediye Başkan Adaylarına göndermelerde bulundu. Topaloğlu açıklamasında; “Sizin engelli rampanıza park eden sizin otobüs duraklarınıza park eden adaylara lütfen oy vermeyin. Alternatif olarak biz buradayız Yeniden Refah Metin Topaloğlu” dedi.
Topaloğlu’ndan Aydın, Babaş ve Baltacı’ya gönderme!
Yeniden Refah Partisi Kastamonu Belediye Başkan Adayı Metin Topaloğlu açıklamasında AK Parti CHP ve MHP’nin Kastamonu Belediye Başkan Adaylarına göndermelerde bulundu. Topaloğlu açıklamasında; “Sizin engelli rampanıza park eden sizin otobüs duraklarınıza park eden adaylara lütfen oy vermeyin. Alternatif olarak biz buradayız Yeniden Refah Metin Topaloğlu” dedi.
Kastamonu’da kaç aday var? İşte kesin liste
31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala partilerin belediye başkanı, belediye meclisi ve İl Genel Meclisi aday listelerini vermesi için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan seçim takvimi 20 Şubat itibariyle sona erdi. Adaylığı için başvuru yapılan siyasi parti ve bağımsız adaylara ilişkin kesin listeler, il ve ilçe seçim kurullarınca ilan edildi.
Kastamonu Üniversitesi büyüyor
 Kastamonu Üniversitesi tarafından açılan 6 yeni bölüm, 2024-2025 akademik yılında öğrenci alımı yapacak.
Kastamonu Üniversitesi giderek büyüyor!
Kastamonu Üniversitesi, yeni açılan programlarla büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Üniversitede altı yeni bölümün 2024-2025 akademik yılında açılmasına Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ndan onay çıktı.
İstiklal Yolu Milli Park Şefliği'ne ilk personel atanacak
Merkezi İnebolu’da bulunan ancak personel ataması yapılmadığı için faaliyete geçmeyen İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı Şefliği’ne 3 personel alımı yapılacak
Kastamonu yeni başkanını seçiyor! Dev anket başladı
Yaklaşan yerel seçimler öncesi Kastamonu’da vatandaşın nabzını yoklamak için Açıksöz Gazetesi’nin başlattığı 2024 seçim anketi başladı.
Kastamonu Üniversitesi’ne 20 Milyon TL destek!
Kastamonu Üniversitesi’nde 25 Ocak 2024 Perşembe günü Merkez Kütüphane Sezai Karakoç Salonu’nda Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Kurumsal Büyük Veri Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Adem Kalınlı’nın katılımı ile “Yükseköğretimde Veriye Dayalı Stratejik Yönetim ve Kastamonu Üniversitesine Genel Bakış” konferansı düzenlendi.
Afganistan'dan Kastamonu Üniversitesi'ne ziyaret
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Afganistan’ın Ankara Büyükelçisi Amir Mohammad Ramin'i ağırladı
‘Bitmeyen cami’ için Diyanet ile istişare
Diyanet yetkililerinin üniversiteye ziyaretinde, devam eden Üniversite Camii inşaatıyla ilgili görüş alışverişi yapıldı. Projenin mevcut durumu ve devam eden inşaat ile ilgili öneriler ele alınarak fikir alışverişinde bulunuldu.
Kastamonulu Kara Melek, Yemekteyiz’de hikâyesiyle şok etti
Zuhal Topal'la Yemekteyiz yarışmasına katılan Kastamonulu hemşehrimiz; ‘Kara Melek’ lakaplı Melek Göknur Yalçın, hikâyesiyle hem programdakileri hem de Türkiye’yi şaşırttı.
Kastamonu Üniversitesi Şeb-i Arus Konseri'ne ev sahipliği yaptı
Kastamonu Üniversitesi, Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yılına Özel "Şeb-i Arus Konseri"ne ev sahipliği yaptı.
Kastamonu Üniversitesi öğrencisi hayatını kaybetti
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Ahmet Hamdi Topal, vefat eden öğrencileri için üzüntü içerisinde olduklarını belirtti.
Kastamonu Üniversitesinden gururlandıran başarı
Kastamonu Üniversitesi (KÜ), Times Higher Education (THE) 2024 Dünya Üniversiteleri alan bazlı sıralamasında üç farklı kategoride dünyanın en iyi ilk 1000 üniversitesi arasında yer almayı başardı.
Kastamonu Üniversitesi yükseliyor
Kastamonu Üniversitesi, 2023-2024 URAP Türkiye sıralamasında sıralamaya giren 188 üniversite arasında 81’inci sıraya yükseldi. Tıp Fakültesi olmayan 101 üniversite arasında yapılan sıralamada ise Kastamonu Üniversitesi, 26’ncı sıraya yerleşti.
Gözyaşlarıyla toprağa verildi...
Yakalandığı hastalık dolayısıyla hayatını kaybeden İl Özel İdaresi Arölyr Formeni Sezai Topaloğlu'nun eşi Yıldız Topaloğlu gözyaşları içinde toprağa verildi.
Rektörün protokol fotoğrafına ‘aristokratik fanus’ benzetmesi
Saadet Partisi İl Başkanı Yalçın, Rektör Topal ev sahipliğindeki toplantıyı eleştirdi
Kastamonu Üniversitesi Beştepe'de
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, öğretim üyeleri ve öğrencilerden oluşan heyetle birlikte Yükseköğretim Kurulu 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katılım sağladı.