Kastamonu Üniversitesi’ne 20 Milyon TL destek!;

Kastamonu Üniversitesi’ne 20 Milyon TL destek!

Kastamonu Üniversitesi’nde 25 Ocak 2024 Perşembe günü Merkez Kütüphane Sezai Karakoç Salonu’nda Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Kurumsal Büyük Veri Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Adem Kalınlı’nın katılımı ile “Yükseköğretimde Veriye Dayalı Stratejik Yönetim ve Kastamonu Üniversitesine Genel Bakış” konferansı düzenlendi....

Konferansa, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Kasım Yenigün, Prof. Dr. Ömer Küçük, ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Kalınlı ile çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.

20 MİLYON TL DEVLET DESTEĞİ

Dünya sıralamalarında Kastamonu Üniversitesi’nin dramatik şekilde yükseldiğine dikkat çeken Prof. Dr. Kalınlı Ormancılık ve Tabiat Turizmi alanında ihtisaslaşmış bir üniversite olmanın önemine vurgu yaptığı konuşmasında Kastamonu Üniversitesi’nin potansiyelinin yüksek olduğu ve bunun için de atılması gereken adımları aktardı.   Bölgesel Kalkınma odaklı bir Üniversite olarak devletten 20 Milyon TL devlet desteği aldığını söyleyen Prof. Dr. Kalınlı, Kastamonu Üniversitesi’nin doktor öğretim üyesi başına düşen akademik çalışma ve atıflarda ortalamanın üzerinde olduğunu ve uluslararası iş birliği çerçevesinde gerçekleşecek projelerin sayısının artması, doktora eğitiminde öğrenci ve yayın sayılarının artması ile üniversitemizin ulusal ve uluslararası sıralamalarda yükseleceğinin altını çizdi. Öğrencilerin, ailelerin ve işveren olmak üzere pek çok kişinin okuduğu okulun ulusal ve dünya sıralamalarında nerede olduğuna dikkat ettiğini söyleyen Prof. Dr. Kalınlı sürekli değişen dünyada eğitim ve eğitimcinin çalışmalarının görünür olmasının önemli olduğunu vurguladı. 

Program sonunda Prof. Dr. Adem Kalınlı’dan sonra kürsüye çıkan Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi olarak sahip olduğumuz potansiyeli keşfetmeye yardımcı olduğu için Prof. Dr. Kalınlı’ya teşekkür ederek, Üniversitemizin ulusal ve uluslararası alanda daha görünür olması için herkese iş düştüğünü ifade etti.  Rektör Topal, ayrıca çalışmaların görünür olması için izlenecek politikalarda hızlı bir şekilde yapılanmaya gidileceğini söyledi.

Konferans, Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal tarafından Prof. Dr. Adem Kalınlı’ya teşekkür belgesi ve hediye takdimi ile fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum