Kastamonu Üniversitesi 18 yaşında!;

Kastamonu Üniversitesi 18 yaşında!

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) tarafından 2023 yılında ataması ve yükseltilmesi yapılan akademisyenler ile akademik hayatlarında başarılı çalışmalar icra ederek ödül almaya hak kazanan akademisyenler için "2023 Yılı Akademik Cübbe Giyme ve Akademik Başarı, Teşvik ve Ödül Töreni" düzenlendi....

Törene; KÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kasım Yenigün, Prof. Dr. Mehmet Atalan ve Prof. Dr. Ömer Küçük başta olmak üzere çok sayıda akademisyen katıldı.

Üniversitenin tanıtım videosunun gösterimiyle başlayan tören, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencilerinin müzik dinletisiyle devam etti.

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ 18’İNCİ YAŞINI KUTLUYOR

KÜ Merkez Kütüphanesi Sezai Karakoç Salonunda gerçekleşen törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Topal, insan merkezli eğitim-öğretim faaliyetleriyle bölgenin ve ülkenin sosyal, kültürel, ekonomik, bilimsel ve teknolojik kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla çalışan ve 18’inci yaşını kutlayan üniversitenin akademik ve fiziki yapılanmasını da büyük ölçüde tamamlandığını ifade etti.

Prof. Dr. Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin kuruluşunda ve bu günlere gelmesinde büyük katkı ve destekleri olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, kuruluşta ve devamında katkı sağlayan bakan ve milletvekilleri ile geçmiş ve şimdiki vali ve belediye başkanlarına, hayırseverlere, kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri ile STK’lara; üniversitenin gösterdiği başarılarda asıl söz sahibi olan, özveriyle çalışan akademik ve idari personele, öğrencilere ve Kastamonu halkına teşekkürlerini sundu.

Rektör Topal, konuşmasının devamında, 2019-2024 akademik yılında Kastamonu Üniversitesi olarak ulusal ve uluslararası olmak üzere çok sayıda akademik başarı elde edildiğini ifade ederek, yapılan akademik çalışmaların hem akademik camiaya hem de bölgesel kalkınmaya katkı sağlamak amacında olduğunu vurguladı. Akademik çalışmaların en önemli çıktılarından birisi olan makalelerin son beş yılda 267’den 536’ya yükseldiğini ve aynı dönemde 63 olan Q1/Q2 yayın sayısının ise 2023 yılında 201’e çıktığını söyleyen Topal, hem nitelik hem de nicelik noktasında bu ciddi artışı sağlayan akademisyenler ile gurur duyduğunu ifade etti.

“AKREDİTASYON SÜRECİMİZ DEVAM EDİYOR”

Kastamonu Üniversitesi’nin, Türk Standartları Enstitüsü (TSE)Kalite Yönetim Belgesini alan üniversitelerden biri olduğunu söyleyen Rektör Topal, kaliteyi kültür haline getirmeyi başlıca hedeflerinden biri olarak belirleyen üniversitede 2023 yılında 5 yeni programın akredite edildiğini belirtti. Ayrıca akreditasyon süreci başarı ile tamamlanan ve sonucu beklenen 3 program ile birlikte akredite program sayısının yakın zamanda 8’e yükseleceğini dile getiren Ahmet Hamdi Topal, en kısa sürede YÖKAK’tan kalite güvencesi sisteminin yapılandırılmasını, yaygınlaştırmasını ve sistemin sürekli iyileştirilmesini amaçlayan kurumsal akreditasyonu hedeflediklerinin altını çizdi.

ULUSLARARASI BAŞARILAR DEVAM EDİYOR

Kastamonu Üniversitesi’nin THE 2024 dünya sıralamasında araştırma kalitesi kategorisinde Türk üniversiteleri arasında 32. sırada yer alarak nitelikli ve başarılı çalışmalara imza attığı uluslararası kuruluşlarca bir kez daha tescillenmiş olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin Green Metric (Yeşil Ölçüm) Dünya Sıralamasında 1183 üniversite arasından 287'nci sırada, Türkiye’de ise 25. sırada yer aldığını belirtti. Rektör, ulusal ve uluslararası başarılarda yoğun bir emek, iş birliği, ortak akıl, stratejik planlama, izleme ve değerlendirme süreçlerinin sağlıklı yönetilmesinin önemli bir rolü olduğunu ifade ederek üniversitenin, bölgesel, ulusal ve uluslararası alanda hedeflerine ulaşmasında akademisyenlerin yapmış oldukları nitelikli çalışmaların kilit rol oynadığının altını çizdi.

Topal, kendi çalışma sahalarında emek veren, ter döken ve başarılı çalışmalara imza atan doktor öğretim üyesi, doçent ve profesör olan öğretim üyelerini başarılarından ötürü tebrik ederek sözlerini tamamladı.

82 ÖĞRETİM ÜYESİ CÜBBE GİYDİ

Gerçekleşen törende, akademik yükseliş gösteren 21 Profesör, 32 Doçent ve 29 Doktor Öğretim Üyesi olmak üzere toplam 82 öğretim üyesi cübbe giydi.

85 AKADEMİSYENE AKADEMİK BAŞARI ÖDÜLÜ

Törenin ikinci bölümünde ise, 2023 yılı içerisinde akademik çalışmaları ile başarı gösteren akademisyenlerin ödülleri takdim edilerek, önemli başarılara imza atan akademik personel ödüllendirildi.

Törende ilk olarak Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları, en fazla Q1 yayın yapan, en fazla ulusal/uluslararası yayın ödülü, akredite olan bölüm ödülü, en fazla TÜBİTAK üniversite öğrencileri araştırma projesi kapsamında en fazla öğrenci projesi olan birim ödülü, ulusal/uluslararası proje ödülü, patent/faydalı model ödülü, akademik teşvik ödülü, TÜSEB ödülü, TÜBİTAK proje ödülleri, TEKNOFEST ödülü, ulusal müsabakalar ve uluslararasılaşma çalışmaları gibi çeşitli kategorilerde toplamda 85 akademisyen ödül aldı.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum