Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu’da kaza: Çok sayıda yaralı var!
Kastamonu kara yolları nizamiye önünde trafik kazası meydana geldi. Kazada 5 kişi yaralandı.
Kuzeykent Mahallesi büyüyor!
Kastamonu Belediyesi Aralık Ayı Belediye Meclis Toplantısı 2’nci oturumu gerçekleşti.
KAMULAŞTIRMA İLANI
T.C. KASTAMONU 1. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN
Başkent EDAŞ’tan 6 aylık hizmet bilançosu
Başkent EDAŞ, Kastamonu’da kesintisiz elektrik dağıtımı kapsamında 2023 yılının ilk 6 ayında bakım, onarım ve yatırım hizmetlerini hız kesmeden sürdürdü.
Başkent EDAŞ, 271 km’lik hattın bakımını tamamladı
Kastamonu genelinde elektrik dağıtımını sağlayan Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. (Başkent EDAŞ), ilimizde kesintisiz elektrik dağıtımı kapsamında 2023 yılının ilk 3 ayında bakım, onarım ve yatırım hizmetlerini hız kesmeden sürdürdü.
TEDAŞ'a olan 2 bin lirayı aşmayan elektrik borçları silinecek
TBMM'de kabul edilen torba teklife göre, TEDAŞ'a olan 2 bin lirayı aşmayan elektrik borçları silinecek. Özelleştirilen limanların kira süresi ise 49 yıla kadar uzatılacak.
76 kilometrelik yeni kablo döşendi
Kastamonu’da elektrik dağıtımını üstlenen Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. (Başkent EDAŞ), yılın ilk 9 ayında da bakım, onarım ve yatırım hizmetlerini hız kesmeden sürdürdü. Çalışmalar kapsamında Kastamonu merkez ve ilçelerinde 3 bin 765 aydınlatma armatürünün bakımı yapılırken, 36 pano ile 25 trafo merkezi de elden geçirildi. Ayrıca il genelinde 1.7 kilometrelik hattın bakımı tamamlandı.
Sahilde ‘gaz’ sevinci
11 Ağustos 2021 tarihinde sel felaketini yaşayan Bozkurt, Abana, İnebolu ve Cide ilçelerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katıldığı törenle doğalgaz verildi. Törende konuşan Bakan Dönmez; “Son 5 yılda 338 yeni yerleşim yerine daha doğal gaz götürerek, doğal gaz kullanan yerleşim yeri sayımızı 669’a yükselttik” dedi.
“Şehir, eski canlılığının da ötesine geçirilecek”
11 Ağustos 2021’de yaşanan sel felaketi nedeniyle en büyük hasarı alan Bozkurt ilçesinde, vefat edenler için anma programı düzenlendi. Düzenlenen programda konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı; “İlçedeki her metrekare şahitlik eder ki herkes elinden gelen her şeyi yapıyor. Yakın zaman içerisinde çalışmalar bitirilerek, şehrin eski canlılığının da ötesinde bir hale gelmesi sağlanacak” dedi.
‘Candaroğulları 366’ sektöre yeni bir soluk getirecek
Candaroğulları 366 konut projesi, Kastamonu’da konut sektörüne yeni bir boyut kazandırmaya geliyor. Güneyli Ticaret sahibi Hasan Güneyli’nin kurduğu Atagün İnşaat tarafından yapılacak olan Candaroğulları 366 projesi, zamanın ihtiyaçlarına uygun daireleri alıcıları ile buluşturacak.
Başkent EDAŞ bakım ve yatırımlarını sürdürüyor
Başkent EDAŞ, Kastamonu’da kesintisiz elektrik dağıtımı kapsamında 2022 yılının ilk 6 ayında bakım, onarım ve yatırım hizmetlerini sürdürdü.Elektrik dağıtımını dijitalleşme odaklı projeler ve yatırımlar ile gerçekleştiren Başkent EDAŞ, Kastamonu’da yılın ilk 6 ayında müşteri ve çözüm odaklı yaklaşımı sayesinde önemli çalışmalara imza attı. Başkent EDAŞ, Kastamonu’da hizmet verdiği 4 bin 725 trafo ve 21 bin 625 kilometre hat uzunluğunda sürdürülebilir enerji sağlanabilmesi amacıyla bakım, yenileme ve yatırım çalışmalarını sürdürdü.
Bozkurt yeniden inşa ediliyor
Batı Karadeniz’de 11 Ağustos 2021 tarihide yaşanan sel felaketinin en ağır şekilde hissedildiği ve onlarca kişinin yaşamını yitirdiği, ev ve iş yerlerinin yıkıldığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde, yaraların sarılması için başlatılan çalışmalar hız kesmeden sürüyor. Adeta şantiyeye dönen ilçenin, Karadeniz’in en güzel ilçesine dönüştürülmesi için her sokağında çalışma yürütülüyor.
KEAH’ta karanlık gece
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (KEAH) dün gece 3 saatlik elektirk kesintisi yaşandı. Yaşanan kesintinin ardından jeneratörlerin de devreye girmemesi sonucu, hastane 3 saat karanlığa büründü.
808 milyon liralık yatırım
Hizmet verdiği tüm illerde kaliteli ve kesintisiz enerji hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Başkent EDAŞ, Kastamonu’daki çalışmalarına elektrik dağıtım faaliyetlerinin özel sektöre devredildiği 2009 yılından bu yana aralıksız devam ediyor.
Başkan Yanık’tan faaliyet raporu
Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanık, ilçede çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Başkan Yanık, ilçede devam eden çalışmalarla ilgili bilgilendirmelerde bulundu.
Bozkurt'ta her köşe başında mesai!
Kış ayı boyunca mevsimsel şartlar sebebiyle yaşanan zorlukların havaların ısınmasıyla ortadan kalkmasıyla birlikte Bozkurt'un her noktasında gerçekleştirilen çalışmalar hız kazandı.
Galip Hocayla üç yıl
Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu'nun göreve gelişinden bu yana üç yıl geçerken; Kastamonu'da her zaman en fazla tartışılan kurum olan Kastamonu Belediyesi'nin üç yıllık sürecini sizler için derledik.
TEDAŞ, Kastamonu'da kamulaştırma yapacak
TEDAŞ, Kastamonu’da enerji nakil hattı inşası için kamulaştırma yapacak.
42 enerji projesi için 16 ilde bazı taşınmazlar özelleştiriliyor
Kastamonu dahil 16 ilde yapılacak toplam 42 enerji projesi için bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi.
''Yeni sanayiye ihtiyaç var''
Kastamonu Oto Tamircileri Sanatkârları Esnaf Odası Olağan Genel Kurulu Eski Sanayi Sitesi Özlem Düğün Salonu’nda yapıldı. Mevcut Başkan Dursun Ergin ve Yönetimi tekrar seçilerek güven tazeledi.
'Kastamonu'da bir sessizlik var'
Kastamonu Oto Tamircileri Sanatkarları Esnaf Odası'nın genel kurulu gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen genel kurul sonrasında mevcut Başkan Dursun Ergin, güven tazeledi. Genel Kurulda konuşan CHP Milletvekili Hasan Baltacı, son günlerde gelen zamlara tepki gösterdi. Kastamonu'da bir sessizlik var diyerek sitemini dile getiren Baltacı, Esnaf ve Sanatkarla Odası, KATSO, Yeşilay gibi kurumları sessiz kalmakla suçladı.
TEDAŞ’tan üst düzey inceleme
TEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Zafer Turut, Kastamonu’ya bağlı bazı köylerde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yaşanan elektrik kesintileri sonrası bölgeye geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığını temsilen Vali Avni Çakır’ı ziyaret eden Turut, yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, dağıtım şirketi yetkilileriyle görüştü.
Başkent EDAŞ, Kastamonu’yu aydınlatıyor
Başkent EDAŞ, Kastamonu’da kesintisiz elektrik dağıtımı kapsamında 2021 yılının ilk 9 ayında bakım, onarım ve yatırım hizmetlerini hız kesmeden sürdürdü.