''Yeni sanayiye ihtiyaç var'';

''Yeni sanayiye ihtiyaç var''

Kastamonu Oto Tamircileri Sanatkârları Esnaf Odası Olağan Genel Kurulu Eski Sanayi Sitesi Özlem Düğün Salonu’nda yapıldı. Mevcut Başkan Dursun Ergin ve Yönetimi tekrar seçilerek güven tazeledi....

Genel Kurulda açılış konuşmasını Kastamonu Oto Tamircileri Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Dursun Ergin yaptı. Ardından da CHP Parti Meclisi Üyesi ve CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik konuşma yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan genel Kurula konuşmacılardan başka İl Ticaret Müdürü Sefa Özata, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Akif Güzel, Muhtarlar, Siyasiler ve Oda üyeleri katıldı. Genel kurulda gündem maddeleri görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Dursun Ergin Başkanlığı’nda Yönetim Kurulu Asil Üyeliğine Mehmet Emin Avcı, Ertan Çetinkaya, Mehmet Koç, Veli Acar, İrfan Davutoğlu ve Zeki Ahatoğlu.

Denetim Kurulu Asil Üyeliğine de Orhan Kırcıoğlu, Şenol Nergiz ve Tancu Topaçoğlu seçildi.

''YENİ SANAYİYE İHTİYAÇ VAR''

Oto Tamircileri ve Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Dursun Ergin, açılış konuşmasını gerçekleştirerek; “Yasa gereği Esnaf ve Sanatkarlar Birliği’ne bağlı odalarımızın 4 yılda 1 seçim yapma mecburiyeti var. 1 Ocak ile 31 Mart arası birliğimize bağlı 38 odamızın genel kurullarını yapacağız. Bugün itibariyle de ilk olarak Kastamonu’da Oto Tamirciler Odası’nın genel kurulunu yapıyoruz. Geriye doğru bir değerlendirme yaptığımızda, biz faaliyet noktasında özellikle gelişen teknoloji takip etme adına fuar ve fabrika gezilerine ağırlık veriyoruz. Fakat ilk defa bu 4 yıllık dönemde maalesef hiç yapamadık. Pandemi sürecinin 2 yıldan fazla etkili olması, bizim bu tür gezileri iptal etmemize neden oldu. Bizler için yeni teknolojileri takip etmek önemli. Maalesef sanayi esnafı olarak düşündüğümüzde geriden gelen genç nesil zayıf geliyor. Önceki dönem teknolojisine göre iş yapmaya alışmış siz değerli esnafımızın, bugünkü teknolojiye göre üretilen araçların tamir ve bakımında zorlanmamanız için bu tür fabrika ve fuar gezileri çok önemli. Onun haricinde sizler istediğiniz zaman, her türlü teknolojiye ulaşmak istediğinizde ben sizin önünüzü açarım. Bu konudaki eksikliklerinizi odamıza bildirdiğinizde gerekli mesafeyi alacağımıza inanıyorum. Sanayilerimizdeki şu anki çalışma ortamları bugünkü araçlara göre yeterli değil. Bunun içinde yeni sanayiye ihtiyaç var. Bu konuda da gerekli girişimler yapıldı. Yeni sanayi noktasında da inşallah başarılı olacak ve inşallah daha geniş, daha modern yerlerde bu hizmetleri yapma imkanı bulacaksınız. Yeni sanayi yapılırken de, bugünün şartlarına göre projelendirilmesi yapılıyor. Yolunun genişliğinden, dükkanın genişliğine kadar bugünkü teknolojiye uygun olmasıyla beraber, müşterinin beklentisine uyacak mekanları da sağlamamız gerekiyor. Bu konuda görev yapan arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Herkesten Allah razı olsun, herkes üzerine düşeni yapıyor” ifadelerini kullandı.

 

 

 

ÇELİK: 'DÜNYA'DA İŞSİZLİK ARTIYOR, TÜRKİYE'DE DÜŞÜYOR'

Genel Kurulda konuşan AK Parti Milletvekili Metin Çelik,  Türkiye'nin Avrupa'da dolar bazında en ucuz akaryakıtı kullandığını söyleyerek, doğalgaz fiyatlarında da dörtte üçlük bölümünün devlet tarafından karşılandığını öne sürdü. Maslak Yeni Küçük Sanayi Kooperatifi hakkında da bilgilendirme yapan Çelik,  sanayinin temelini 2022'de atmayı hedeflediklerini kaydetti.

 

Son iki yıldır, Dünya'nın büyük bir krizden geçtiğini söyleyen AK Parti Milletvekili Metin Çelik, ''Bu kriz, Aralık 2019'da Çin'de çıktığı için Covid19 adı verilen bir virüsle başladı. Önce, dünyanın gelişmiş denilen ülkelerinin sağlık sistemlerinin çok ciddi şekilde sıkıntıya girdiğini gördük. Bu sağlık krizini hamdolsun Türkiye, Dünya'dan pozitif şekilde ayrışarak idare etti. Biz, iktidara geldiğimiz günden itibaren sağlık alt yapımıza yaptığımız yatırımların karşılığını daha önce de almıştık ama en büyük faydasını bu sağlık krizinde gördük. Hiç bir vatandaşımız mağdur edilmemiştir, bir lira bedel çıkarılmamıştır. İleri denilen ülkeler, özel sigortası yoksa insanlara; binlerce dolarlık fatura çıkardılar, aşıları ücretli yaptılar. Muhalefetin sürekli eleştirdirdiği hem şehir hastanelerimiz, hem ilçelerimizde yenilediğimiz hastanelerimizle bu sağlık gücümüzle, 1 milyonu aşkın sağlık çalışanımızla, bu sağlık krizini Türkiye'de kriz olmadan bugünlere taşıdık. Sonrasında kapanmalar yaşandı. Bu kapanmaların getirdiği ekonomik sıkıntılarla dünya boğuştu. Ülkemizde de kapanmalar yaşanmak zorunda kaldı. Biz bu kapanmayı da hem esnafımızı, hem de diğer çalışanlarımızı en az etkilenecek şekilde, aldığımız önlemlerle bugünlere taşıdık.   Kapanmaların ardından gerçekleşen açılmada da Dünya'da arz-talep dengesizliği yaşandı. Dünya'da bugüne kadar yaşanmamış enflasyonlar gerçekleştirdi. Amerika Birleşik Devletleri 7 kat enflasyon yaşıyor. Avrupa birliği ülkeleri 5-6 kat enflasyonlarla mücadele ediyorlar. Hem gıda, hem enerji hem de diğer sektörlerde büyük artışlar yaşandı'' dedi.

''AVRUPA'DA DOĞALGAZ FİYATLARI 4-5 KATINA ÇIKTI''

Türkiye'nin de yaşanılan bu durumdan olumsuz bir şekilde etkilendiğini hatırlatan AK Parti Milletvekili Metin Çelik, ''Ama Dünya'nın yaşadığı kadar bu sıkıntıları milletimize hükümet yaşatmadı. Doğalgaz fiyatları, Avrupa'da 4-5 katına çıktı. Avrupa ülkelerindeki vatandaşlar, doğalgazı 4-5 kat maliyetle kullanıyor. Bunları sizlerden gizlemeye çalışıyorlar. Doğalgazı evlerimizde bu sene çok farklı mı kullanıyoruz? Bu 4-5 kat artışı milletimize yansıtmadık. Bu yıl  için söylüyorum, devletimizin kasasına girmesi gereken yaklaşık 120 milyar lira; milletimizin cebinde kalmıştır. Aldığımız doğalgazın 4'te üçünü devletimiz karşılıyor'' dedi.

''KİMSENİN ENDİŞESİ OLMASIN''

Avrupa'da Euro ve dolar bakımından akaryakıtı en ucuza kullanan ikinci ülke olduğumuzu iddia eden Milletvekili Metin Çelik, ''Nisan 2021'den bu yana hükümetimiz ÖTV'lerden feragat etti. Bu fiyatların daha ileri gitmesini engelledi. Bütün bunlar göz önünden kaçırılmaya çalışılıyor. Etkilenmememiz mümkün değil.  Bütün sağlık krizinin getirdiği sıkıntılara bir de kuraklık eklenince,  gıda fiyatlarında da Dünya'da ciddi artışlar meydana geldi. Hem asgari ücretlilerimizin, emeklimizin, işçimizin, memurumuzun  alım gücünü asla düşürmeyeceğiz.  Asgari ücrette bunu yaptık, önümüzdeki günlerde hem memur, hem de emekli, işçi maaşlarında bunları göreceksiniz.  Alım gücünü düşürmediğimizde, bu oluşan olumlu havadan en çok esnafımız kazanacaktır. Alım gücü arttığı anda bu tüm alanlara yansıyacak ve sonuçta 2022 yılında inşallah çok daha olumlu bir hava, olumlu bir ekonomi yaşayacağız. O satıldı bu satıldı diyorlar.  Ben CHP iktidarı döneminde yapılan özelleştirmeleri saymayacağım. CHP'nin parti tüzüğünde niye özelleştirme hala var? Bu açıklanabilir bir şey değildir. Parti tüzüğünde özelleştirmeyi tutacaksınız, ondan sonra ben iktidara gelince şöyle yapacağım diyeceksiniz. Bunu değiştirin ondan sonra gelin milletin karşısında konuşun. Biz, devletin düzenleyici rolünü bunun için gerekli ne varsa, bunu tutmaya devam ediyoruz. Kimsenin endişesi olmasın'' dedi.

 

''DÜNYA'DA İŞSİZLİK ARTIYOR, TÜRKİYE'DE DÜŞÜYOR''

Pandemiden bu tarafa 2,5 milyon yeni istihdamın yaratıldığını kaydeden Çelik, ''Dünya'da işsizlik artarken, Türkiye'de işsizlik düşüyor. Bu veriler ortada. Yüzde 11,2'ye düştü, inşallah 2022'de tek haneli rakamlara ulaşacağız.  İhracat rakamları, Türkiye batmış, yıkılmış diyenlere cevap olsun diye  söylüyorum. Türkiye ihracatta coşuyor. AK Parti iktidara geldiğinde Dünya ihracatından aldığımız pay  yüzde 0,50'ydi.  36  milyar dolar ihracatımız vardı. Şuanda ihracatta geldiğimiz rakam, 225 milyar dolar. Yedi katından fazlaya ulaştırdık. Dünya'da da ihracat rakamları artıyor, siz milleti aldatıyorsunuz diyecekler. Dünya ihracatından aldığımız pay da yüzde 1,1'e ulaştı.  Bütün bunlar 2,5 milyon istihdamı sağlıyor. Bütün bunlar, Kastamonu'daki 4 tane AK Parti gelene kadar  hiç olmayan Organize Sanayi Bölgelerini dört katına çıkartan AK Parti, şuanda buralarda yeni yatırımcılara yerler verememe noktasına geldi. İnşallah, genişleme çalışmaları devam ediyor. İnşallah önümüzdeki süreçte kamulaştırmaları hızlı bir şekilde yapacağız'' dedi.

''MASLAK'IN TEMELİNİ 2022'DE ATACAĞIZ''

Kastamonu'da gerçekleşmesi beklenen sanayi birleşimi hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Çelik,''İki tane sanayimiz var. Biri 1960 yıllardan, bir diğeri de yanılmıyorsam 1990'lı yıllar içerisinde faaliyete girdi. Bunu dönüştürmek için büyük bir mücadele ortaya koyuyoruz. Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi kuruldu. Bununla ilgili çalışmalar büyük mesafe aldı. Ciddi çalışmalar ortaya koyuldu. Şuanda çok az kaldı. Son aşamalara geldik. Bir iki bakanlıktan alınması gereken izin var. Proje çalışmaları da devam ediyor. İnşallah, 2022 yılı içerisinde sanayimizin temelini atmayı hedefliyoruz.  İnşallah kısa süre içerisinde de yeni sanayimizi faaliyete geçireceğiz'' diye kaydetti.

BALTACI: ''KASTAMONU'DA BİR SESSİZLİK VAR''

Genel Kurulda konuşan CHP Milletvekili Hasan Baltacı, esnaflara 'sizlere bir iyi, bir de kötü haberim var' diyerek sözlerine başladı. Baltacı, şu ifadelere yer verdi; ''Kötü haber şu; işyerinde kullanılan elektriğe yüzde 126 zam zam geldi. İyi haber şu; artık birbirinizle daha fazla sohbet edecek zamanınız var. Bu fiyatlarla, bu ekonomik krizle vatandaşın bir adım daha ilerleme şansı yok. Şunu peşin peşin söylemek istiyorum. Bir ülkede ekonominin  gidişini ekonomik parametrelerle açıklayabilirsiniz. Doların yükselişini, yapılan zamları, istihdam sorununu, üretim meselesini, çiftçinin durumunu, her şeyi ekonominin parametreleriyle açıklayabilirsiniz. ''

Türkiye'de ekonomi biliminin yetersiz kaldığını söyleyen CHP Milletvekili Baltacı, ''Dolar artıyor, petrolün mazotun fiyatı artıyor. Dolar düşüyor, mazotun fiyatı, petrolün fiyatı yine artıyor. Dolar artıyor, elektrik doğalgazın fiyatı artıyor. Dolar düşüyor, yine artıyor. Niye böyle oluyor biliyor musunuz? Çünkü Türkiye'de, Kastamonu'da bir sessizlik var. Önünüzde duran masalarda şekerler var. Bugün Türkiye, bir şeker krizi yaşıyor, niye biliyor musunuz? Şeker fabrikaları satılırken bu memlekette sessizlik vardır. Bir avuç insan şeker fabrikasına kadar yürüdü, geriye kalanlar 'satılırsa satılsın, devlet fabrika mı yönetir, oradaki işçiler de çok kazanıyor' denildi. Topu dört lira olan A4 kağıt, bugün bu ülkede 70 lira. SEKA satılırken, 'Devlet fabrika mı yönetir, komünist bir düzende miyiz' demişti. Bir başkası 'altlarında araba var, işçiler çok kazanıyor' demişti. Ama SEKA satılmasın diye bir avuç insan vardı. Elektrik fiyatları neden artıyor biliyor musunuz?  Zamanında TEDAŞ özelleştirilirken bir avuç insanın sesi çıktığı için, diğerleri sustuğu için.  Devlet elektrik mi dağıtır demişti. Şimdi özelleştirildi, biz elektriği dolarla dışarıdan alıyoruz. Hani diyorlar ya, dış güçlerle mücadele ediyoruz diye. Hayır. Türkiye göbekten dış güçlere bağlanmış. Enerjisi özelleştirilmiş bir Türkiye... Bu memleket bugün neyin bedelini ödüyor diyorsanız, bu memleket bugün sessizliğin bedelini ödüyor'' dedi.

 

''KONUŞURSANIZ BAŞINIZA BİR İŞ GELMEZ''

 

Salondakilere seslenen Baltacı, şu ifadelere yer verdi;

''Bu kürsülerde birbirinizin sırtını sıvazlamak veya seçim için kürsüye çıkmayın lütfen. Gerçeği konuşun, memleketi konuşun. Konuşursanız başınıza hiç bir iş gelmez. İl başkanım konuşuyor, partim konuşuyor.  Konuşacak insanlara ihtiyaçlarımız var. Sanki bu memleketin esnafı çok kazanıyormuş gibi, esnaf odaları susuyor. Sanki bu şehirdeki ticaret erbabı çok iyi günler yaşıyor mu gibi, ticaret odası susuyor. Sendikalar susuyor. Sanki işçiler günlük gülistanlık bir hayat yaşıyor.''

''BİR AN ÖNCE GERÇEKLERİ KONUŞALIM''

Geçtiğimiz günlerde yaşanan uyuşturucu skandalına da atıfta bulunan Baltacı, ''Memlekette bir memur uyuşturucu satıyor. Bunu ortaya biz çıkartıyoruz.  Biz konuşana kadar o memurla ilgili hiç kimse bir işlem yapmıyor. Uyuşturucuyla mücadele etmesi gereken Yeşilay susuyor ya. Uyuşturucuyla mücadele etmesi gereken bir derneğin sessiz kalmasını vicdanınız kabul edebilir mi? Bunun daha ağır bedelleri olur. Türkiye'nin, Kastamonu'nun başına gelen en büyük felaket, sessizliktir. Onun için bu kürsülerde konuşalım. Ama  bu kürsülerde konuşurken artık lütfen, yol yaptık, köprü yaptık, inşallah, maşallah, hamdolsun, şükrolsun, dış güçler, iç güçler, hainler, teröristler demeyi bırakalım. Bir an önce gerçekleri konuşalım.  Bu memlekette, var zamanında küpünü dolduranlar, yok zamanında krizi milletin üzerine yıkamazlar. Bu memlekette 3-5 yerden maaş alıp ailesini besleyenler, bir maaşla üç-beş nüfusu besleyen millete  bu krizin yükünü saramazlar.   2022 yılı, daha çok konuştuğumuz bir yıl olsun. Birbirimize yüzümüzü daha çok döndüğümüz  bir yıl olsun'' ifadelerine yer verdi.













Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum