Arama
Arama Sonuçları
Yeni Salgın kapıda! Hazırlıklı olmalıyız
2019’da ortaya çıkan Covid-19 salgınıyla herkes evlere kapanmıştı Covid-19 salgınına benzer bir salgının gelebileceği konusunda uzmanlar açıklamalarda bulundu.
PKK ne zaman teslim bayrağı çekecek? Uzmanlar açıkladı
Uzman isimler "PKK ne zaman teslim bayrağı çekecek?" sorusunu cevaplandırdı.
3 etkili yöntemle sineklerden kurtulun
Sineklerden kurtulmak için evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz 3 farklı yöntemi gelin birlikte öğrenelim.
"Başkanın, kimseye kabus olacak canı, gücü kalmamıştır"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu'nun Taşköprü İlçe Kongresi'ndeki ifadelerine yönelik cevap verdi. Erbilgin, açıklamasında; "Bu anlatma biçimini ayıplıyorum. İlla kâbus gibi bir kelimeyi tercih edecekse en uygun cümle sanırım 'Rahmi Galip Vidinlioğlu ve MHP belediyeciliği Kastamonu’ya kâbus olmuştur' denilmelidir. Güzel Türkçemizde kâbus yerine onlarca güzel, hoş kelime varken bu korku dilini ruh halinin yansıması olarak anlıyorum. Şu kadim şehirde sinekle mücadele bile etmeyi başaramayan bir başkanın kimseye kabus olacak canı, gücü kalmamıştır. Sayın Vidinlioğlu 4,5 yılın hayal kırıklığıdır" dedi.
"Başkanın, kimseye kabus olacak canı, gücü kalmamıştır"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkan Yardımcısı, Gençlik Politikaları Başkanı Eda Büyükdemirci, Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu'nun Taşköprü İlçe Kongresi'ndeki ifadelerine yönelik cevap verdi. Büyükdemirci açıklamasında; "Bu anlatma biçimini ayıplıyorum. İlla kâbus gibi bir kelimeyi tercih edecekse en uygun cümle sanırım 'Rahmi Galip Vidinlioğlu ve MHP belediyeciliği Kastamonu’ya kâbus olmuştur' denilmelidir. Güzel Türkçemizde kâbus yerine onlarca güzel, hoş kelime varken bu korku dilini ruh halinin yansıması olarak anlıyorum. Şu kadim şehirde sinekle mücadele bile etmeyi başaramayan bir başkanın kimseye kabus olacak canı, gücü kalmamıştır. Sayın Vidinlioğlu 4,5 yılın hayal kırıklığıdır" dedi.
Sivrisinek ısırığı kaşıntısı nasıl geçer? Ne iyi gelir?
Özellikle yaz aylarında ortaya çıkan sivrisinekler, küçük ve kısa ömürlü canlı türleri olmalarına rağmen küçük ya da büyük birçok sıkıntıya yol açabilir. Peki sivrisinek ısırığı kaşıntısı nedir, nasıl geçer?
Kendisi küçük tehlikesi büyük! geç kalınırsa öldürücü
Yazlık bölgelerde yaygın olarak görülen tatarcık sineğine karşı uyaran Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Bengisu Ay, “Tatarcık sineği ısırığından çeşitli enfeksiyon hastalıkları bulaşabilir. Belirtileri aylar hatta yılı bulabilir. Kala Azar hastalığı genellikle yüksek ateş, ciddi kilo kaybı, dalak ve karaciğer büyümesiyle seyreder, tedavi edilmezse yüzde 100 öldürücüdür” dedi.
Sarımsak hasadı başladı, ‘kene’ vakaları arttı
Taşköprü sarımsağının hasadının başlamasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına sebep olan kene, vatandaşlar için risk oluşturmaya devam ediyor.
Araç sokakları ilaçlandı
Araç Belediye Başkanlığı tarafından Araç ilçesinde sinek ve haşereyle mücadele kapsamında sokaklarda ilaçlama çalışması gerçekleştirildi.
Kastamonu’da büyük tehlike… Tedbir alınmazsa; hastalık yayılacak
İnebolu’dan veteriner hekim Muhammed Coduroğlu, Aydınlık Gazetesi’ne konuştu. Coduroğlu, son bir yılda, sadece kendisine getirilen 100’ü aşkın köpekte Leishmania paraziti saptadığını söyledi.
Mantara dikkat! Karaciğer ve böbrekleri vuruyor
Dünyada binlerce çeşit mantar olduğunu belirten uzmanlar bunların yaklaşık 100 tanesinin zehirli olduğuna dikkat çekiyor.
Uzmanlar Kastamonu’yu Uyardı
Yaz ayı beraberinde birçok hastalık ile geldi.
Sivrisinekleri sonsuza kadar kovuyor! İşte sineklerin kabusu olan o karışım
Yaz aylarının gelmesi ile beraber sivrisinekler de daha sık görülmeye başlandı. Sivrisinek ısırığı ve sesinden rahatsız olanlar çözüm yöntemlerini araştırıyorlar. Evde hazırlayacağınız doğal sinek kovucular ile bu sorunu kolayca çözebilirsiniz. İşte sineklerin kabusu olan o karışım
Taşköprü Belediyesi saha çalışmalarını sürdürüyor
Taşköprü Belediye başkanı ilçede yapılan çalışmalara yönelik sosyal medya hesabından bilgilendirmelerde bulundu.
Kastamonulu belediye görevlisi, İstanbul'da hayatını kaybetti
Hemşehrimiz trafik kazasında hayatını kaybetti.
İnebolu'da sinek ve haşerelere karşı mücadele başlatıldı
İnebolu Belediyesi, ilçede sinek ve haşerelere karşı mücadele başlattı.
İnebolu'da sinek ve haşerelere karşı mücadele başlatıldı
İnebolu Belediyesi, ilçede sinek ve haşerelere karşı mücadele başlattı. Belediye ekipleri tarafından ilçede bulunan mazgalların ilaçlama çalışmaları devam ediyor.
İnönü Mahallesi’ne Yaşam Alanı ve Kapalı Otopark
İnönü Mahallesi’nde yer alacak olan Yaşam Alanı Projesi temel atma töreni dün yapılan organizasyon ile gerçekleştirildi. Törene Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Aydın, MHP İl Başkanı Emin Çınar, STK başkanları, Belediye çalışanları, davetliler ve mahalle sakinleri katıldı
Yüzde 80 su tasarruflu çeltik ekimi yapıldı
Kastamonu’da yüzde 80 su tasarrufu sağlayacak damlama sulama tekniği ile çeltik ekimi yapıldı.
“Problemlerin çözümü için irade gösteriyoruz”
Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Cem Sultan Bedesteni’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kastamonu’da yaptıkları çalışmalarla ilgili kısa bir değerlendirme konuşması yapan Belediye Başkanı Vidinlioğlu; “Şehrin problemlerini çözme noktasında irade gösteriyoruz” ifadelerine yer verdi.
'Bozkurt'taki olay, afet değil tedbirsizlikti'
Afetlerde Sağlık Hizmetleri Sempozyumu'nde konuşan Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.
Kastamonu sucuğuna ilgi artıyor
Kastamonu’da doğal olarak rüzgâr ve güneşte kurutularak 45 günde üretimi tamamlanan Kastamonu sucuğuna rağbet artıyor.
Belediye haşere ile mücadele ediyor
Vektör ile mücadele çalışmalarını sürdüren Kastamonu Belediyesi baharın gelmesiyle birlikte insan sağlığını tehdit eden sivrisinek, karasinek ve diğer haşerelere karşı larvasit uygulamasına başladı.
Tosya Belediye'sine 6 yeni hizmet aracı
Kastamonu'nun Tosya İlçe Belediye'si yeni hizmet araçlarına kavuştu.
Başkan Vidinlioğlu'ndan 32 aylık hizmet dökümü
Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, göreve geldiği 31 Mart 2019 tarihinden itibaren 32 aylık süreçte yapılan proje ve çalışmaları anlattı.
Vektörlerle ilaçlı mücadele
Kastamonu Belediyesi ekipleri, insanlarda hastalık oluşturabilecek mikroorganizmaları taşıyan, bulaştıran, çevreye ve ürünlere zarar veren, yaşam alanlarında rahatsızlık oluşturacak canlılar olan vektörler ile mücadelesine hız kesmeden devam ediyor.
CHP'li başkandan 'çöp tepkisi'
CHP İnebolu İlçe Başkanı Cemal İlyasoğlu, 7 köyün geçtiği çöp aktarma istasyonunda biriken çöplere tepki gösterdi
Sivrisinekler Kimi Isırır ?
Bilim adamları, kimi insanların sivrisineklerce neden daha az ısırıldığını buldular. İnsanların vücut kokularındaki farklılık, buna neden olabilir mi?
İklim değişikliği sineklerin popülasyonunu artırıyor
İstanbul’un bazı bölgelerinde son dönemlerde artış gösteren sineklerin birçok çeşidi var. Hastalıkları da beraberinde getiren sinekler için önlem şart. Uzmanlar sinek popülasyonunun artmasında iklim değişikliğinin de oldukça etkili olduğunu söylüyor.