Enfeksiyon hastalıklarında Kastamonu’ya özel uyarı!;

Enfeksiyon hastalıklarında Kastamonu’ya özel uyarı!

......

Yaz aylarının gelmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte açık alanlarda geçirilen vakit artarken; bu durum, bazı tehlikeleri de beraberinde getiriyor. 

Yaz mevsiminde güneş çarpmasından böcek ısırığına, bakteriyel ishalden deri enfeksiyonlarına kadar pek çok sağlık sorunu baş gösteriyor. Havaların iyiden iyiye ısındığı şu günlerde görülen hastalıkları, risk gruplarını, korunma

 Yollarını  İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Uzmanı Doç. Dr. Yalçın Hacıoğlu, TRT Haber’e anlattı.

Kastamonu ve Tokat’taki Kırım Kongo Kanamalı Ateşi denilen enfeksiyon hastalığına özellikle dikkat çeken Hacıoğlu, yaz aylarında kene hastalıklarına dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.

SİNEK VE BÖCEK ISIRIKLARINA DİKKAT

Yazın açık havada daha fazla vakit geçirildiği için sinek ve böcek ısırıklarına daha fazla rastlanıyor. Bunların bazıları sadece kızarıklık ya da alerjik reaksiyona sebep olabiliyor. Ancak özellikle ormanlık alanlarda karşılaşılan keneler hayatı tehdit edecek sonuçlara yol açabiliyor. Doç. Dr. Hacıoğlu bu konuda şu uyarıları yapıyor:

“Tokat ve Kastamonu civarlarında Kırım Kongo Kanamalı Ateşi dediğimiz bir enfeksiyon hastalığımız var. Bu da katastrofik sonuçlar doğurabilen hastalık. Bundan dolayı kene hastalıklarına, yaz aylarında dikkat etmemiz gerekiyor. Kendimizi korumak için ormanlık yerlere giderken özellikle çalıların arasına girerken uzun çoraplar ya da ısırmayı engelleyecek tarzda giyinilmesi gerekiyor. Vücuda yapışan kene de mutlaka hekim yardımıyla çıkartılmalı. Çünkü çok ölümcül seyredebilen bir enfeksiyon.” (TRT Haber)

 

Kaynak: TRT HABER

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum