Arama
Arama Sonuçları
İl Müdürlüğü'nden 16 maddelik 'Dikkat edilmesi gerekenler' listesi!
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü'nden Ramazan ayında beslenmede dikkat etmemiz gerekenlerin listesi verildi. 16 maddelik listeyi yayınlayan Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, Kastamonulu vatandaşlara;  "Sağlıklı besinleri sıklık ve miktarına dikkat ederek tüketmek,  Ramazan Ayı’ nı daha sağlıklı ve zinde hissederek tamamlamamızı sağlar" dedi.
İlkadım’a yeni hobi bahçeleri açılacak
İlkadım Belediye Başkanı ve Adayı Necattin Demirtaş, ilçeye yeni hobi bahçeleri kazandıracaklarını ifade etti.
Sahur İçin İdeal: Tok Tutan ve Susatmayan Besinler Listesi
Diyetisyen Cemre Balkan, sahurda tok tutan ve susatmayan yumurta, süt, süt ürünleri, sebze, meyve, tahıllı ekmek ve yağlı tohumları bulunan besinlerinin tüketilmesinin doğru olduğunu söyledi.
Sahur Yapmak Önemli
Düzce Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, “Ramazan’da sağlıklı beslenmenin sürdürülebilmesi için iftar ve sahur arasında geçen sürede en az 2 öğünü tamamlamak önemlidir” dedi.
Baş belası ile mücadele sürüyor!
Kastamonu ve Samsun başta olmak üzere kahverengi kokarcalar Karadeniz'de tam bir baş belası haline geldi. Samsun’da ‘Kahverengi Kokarca Eylem Planı’ kapsamında zararlı böcek ile mücadele çalışmaları sürüyor.
Azdavaylı zabıtaya ‘merhamet ve emek’ ödülü
Merhamet ve Emek ödül töreninin beşincisi Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Salonu’nda yapıldı. Törende Azdavay ilçesinde, evinin balkonundan düşen çocuğu tutarak hayatını kurtaran zabıta memuru Ömer Yıldız’a da ödül verildi.
Türkiye’nin en sevilen çorbası belli oldu!
Areda Piar araştırma şirketinin Türkiye genelinde bin 100 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği çorba araştırmasına göre; kelle paça katılımcıların yüzde 24,4 ile hem en sevdiği çorba olurken hem de yüzde 17,7 ile asla yemem denilen çorbalar arasında ilk sırada yer aldı. Kelle paça, kesinlikle çorbacıya gidilip içilir denilen çorbalar kategorisinde de yüzde 47 ile birinciliği üstlendi. Çorbacıya gidilen zaman diliminde ise katılımcıların tercihi yüzde 29,6 ile gece oldu.
Kastamonu KYK’da ilginç iddia!
Kastamonu'da bulunan Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) ait öğrenci yurdundaki, iddia gündemi sarsıyor.
Kastamonu'daki uluslararası proje "UMUT" olacak
Kastamonu’da 3 ülke ile eş zamanlı yürütülen "Ürettiğimi Tüketiyorum" projesiyle özel gereksinimli öğrenciler, hayata tutunacak
"Yaz kış sebze üreten çiftçimizin yanındayız"
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından İnebolu ilçesinde çiftçilere, kışlık sebze üretimi kapsamında 8 ton mor soğan 110 adet sera naylonu, 50 adet 100 metreküp kereste çiftçilere teslim edildi. Yapılan açıklamada; "Yaz kış sebze üreten çiftçimizin yanındayız" denildi.
Öylesine başladı; şimdi milyonlarca var: 'Muazzam verim alıyoruz'
10 bin adet solucanla gübre üretmeye başlayan vatandaş, şimdi 3 milyon rakamına ulaştı.
Kastamonu’nun gezmeye doyamayacağınız köyleri
Eğer Kastamonu'yu ziyaret etmeyi düşünüyorsanız, bu rehber size yardımcı olacaktır. İşte Gezmeye Doyamayacağınız Kastamonu Köyleri - Kastamonu'nun En Güzel 3 Köyü
“Alzheimer her beş yılda iki kat artıyor”
Alzheimer hastalığının unutkanlığın yanı sıra pek çok zihinsel fonksiyonu da etkilendiğini belirten Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Bilgin Topçuoğlu, hastalığın her beş yılda iki kat arttığına dikkat çekti.
"Ücretsiz öğün acil ihtiyaç, bu konu derhal çözülmeli"
CHP Kadın Kolları, okullarda çocuklara ücretsiz öğün verilmesine ilişkin 81 il ve 973 ilçede basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada; "Bugün ülke genelinde tek ses olduk, iktidara sesleniyoruz: Ücretsiz öğün acil ihtiyaçtır ve bu konu derhal çözülmelidir. Bugünden itibaren her il ve ilçede eylemler başlatıyoruz" denildi.
Beşiroğlu Pide Kebap Salonu, Kastamonu'nun damak zevkine hitap ediyor...
Beşiroğlu Pide Kebap Döner salonu, Kastamonu'da lezzetiyle fark yaratmaya devam ediyor. 16 yaşından bu yana bu sektörü bildiğini ve içerisinde olduğunu belirten Beşiroğlu Pide Kebap Döner salonunun sahibi Erkan Beşiroğlu, kullandığı et ve sebzeleri de günlük olarak temin ediyor. Ustalıkla ürettiği ürünlerle, Kastamonuluların damak zevkine hitap eden Erkan Beşiroğlu, Karabük Safranbolu'da bayi açmayı hedefliyor.
Yaş meyve ve sebze ihracatında artış
Türkiye’nin yaş meyve sebze ihracatı, yılın ilk sekiz ayında yüzde 16’lık artışla 1 milyar 764 milyon dolardan 2 milyar 50 milyon dolara çıktı.
Bu nasıl oluyor? bahçede 3 lira, rafta 24
Ülke genelinde kilosu bahçede 3, halde 4 liraya satılan limon, kentteki marketlerin raflarında kilosu 18-24 lira arasında satılıyor. Aynı durum başka illerde de yaşanmasının ardından, Adana ili Kabzımallar Odası Başkanı Mahsun Doğan, “Yetkililere defalarca seslenmemize rağmen hala denetim yapılmıyor. 4 liraya sattığımız limonu tüketicinin en fazla 7 liraya alması gerekirken 24 liraya almak zorunda kalıyorlar” dedi.
Rugancı ve Yılmaz ailelerinin en mutlu günü…
Avukat Ahmet Rugancı ile Yazılımcı Mervecan Yılmaz, Şahane Düğün Salonunda düzenlenen düğün töreni ile hayatlarını birleştirdiler.
20 milyon Avro’luk hibe için başvurular başladı
TKDK'nın 16 Ağustos tarihinde açıkladığı, 20 milyon avro hibe bütçeli 13. çağrısının başvuru süreci 4 Eylül 2023 itibarıyla başladı.
İş İnsanı Meftun Kutlu, Kastamonu Belediye Başkanlığına aday!
2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlere az bir zaman kala aday adayları belli olmaya başladı. Kastamonu'da da yerel seçim heyecanı yaşanırken İş İnsanı Meftun Kutlu, Kastamonu Bağımsız Belediye Başkan adaylığını açıkladı.
Hayal kurmak bile zamlandı!.. Ağustos'un zam şampiyonu şans oyunları oldu
Ağustos ayında fiyatı en çok artan ürün yüzde 74,67'yle şans oyunları oldu. En yüksek düşüş ise patateste görüldü.
Kastamonu'da Taş Ocağı Projesi köylüleri ayağa kaldırdı
İl Özel İdaresi tarafından İnebolu Çiçekyazı ile Kürenin Ersizler Köyleri arasında açılması planlanan kalker ocağı ve kırma eleme tesisi projesi köy halkı arasında tepkiyle karşılandı.
Omega-3 hangi besinlerde bulunuyor? Omega-3 ihtiyacı nasıl karşılanır?
Omega-3 yağ asitleri, insan sağlığı için önemli olan bir tür çoklu doymamış yağ asididir. Vücudumuz omega-3 yağ asitlerini üretemez, bu nedenle besinlerden almalıyız. Omega-3 hangi besinlerde bulunur? Omega-3 takviyesi almak şart mıdır? Omega-3 hangi balıklarda vardır? İşte ayrıntılar
Şanlıurfa Lezzet Gezisi
Şanlıurfa, Türkiye'nin güneydoğusunda bulunan bir şehir ve aynı zamanda bir gastronomi cenneti olarak da bilinir.
Lenfosit (LYM) nedir? LYM yüksekliği veya düşüklüğü ne anlama gelir? Kaç olmalı?
Kan tetkiklerinde çıkan sonuçları merakla inceleyen biriyseniz "LYM" tabirine denk gelmiş olma ihtimalinizi hayli yüksek. Peki, LYM yüksekliği ya da düşüklüğü ne anlama geliyor? Siz de LYM hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olmak istiyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.