Kastamonu KYK’da ilginç iddia!;

Kastamonu KYK’da ilginç iddia!

Kastamonu'da bulunan Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) ait öğrenci yurdundaki, iddia gündemi sarsıyor....

Geçtiğimiz günlerde Hüma Hatun Kız Öğrenci Yurdu'nda akşam yenen tavuk tantuni nedeniyle ertesi sabah mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle hastaneye kaldırılan üniversite öğrencilerinde zehirlenme belirtileri gösterdiği öğrenildi. Kastamonu Valiliği, akşam yemeğinden kaynaklı zehirlenmenin ardından hastane kaydı yapılan 216 öğrencinin etkilendiğini açıklamıştı.

Olay, KYK'ya ait yurtta yaşanan sağlık sorunlarına neden oldu ve öğrenciler arasında endişe yarattı. Hastaneye kaldırılan öğrencilerin yapılan tetkikler sonucunda akşam yenilen yemekten zehirlenme belirtileri gösterdiği belirlendi. Bu durum, KYK'nın hijyen ve gıda güvenliği konularında ciddi sorumlulukları olduğunu göz önüne getirdi.

Olay sonrasında bir takım iddialar gündemi meşgul etti. İddiaya göre; yemeklerde kullanılması gereken kıyma eti yerine tavuk etinin çekilerek sunulduğu öne sürüldü. KYK Yurtlarında kahvaltı ve akşam yemeği olmak üzere günde iki öğün yemek servis edilir. Akşam yemeği menüsünde en az bir et bir de sebze yemeği olmalıdır. İçinde kıyma kullanılan yemeklerin tatlarında farklılık olduğu ve kıymanın kıyma tadı vermediği öne sürüldü. Olay sonrası gündeme gelen bu iddia akıllarda soru işareti bıraktı.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum