Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'nun her köşesinde ayrı bir lezzet
Kastamonu, zengin mutfağı ile gastronomi alanında adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor
Yoksulluk sınırı 40 bin liraya dayandı
TÜRK-İŞ'in araştırmasına göre bir ailenin açlık sınırı ağustos ayında 12 bin 198 liraya yükseldi. Yoksulluk sınırı ise 40 bin liraya dayandı.
Protein deposu, Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi
Köfte yapmak için illa kıymaya gerek yok, yüksek proteinli her türlü bakliyatla nefis köfteler yapmak mümkün! Bunlardan en sevileni ise yeşil mercimekli köfteler elbet. Yüksek protein oranı, lifli yapısı ve kendine özgü enfes tadıyla kıymalı köftelere çok iyi bir alternatif oluşturuyor. Üstelik yapımı oldukça kolay, tüm malzemeleri tek kapta karıştırılarak hazırlanıyor. Kalanı ise dilediğiniz gibi şekillendirip, az yağda kızartmak. Tabii isterseniz fırın tepsisine dizerek ve her birinin üzerini yağlayarak da pişirebilirsiniz köftelerinizi. Bu sayede hem daha az uğraşlı hem de daha hafif bir yemek hazırlayabilirsiniz. Tercih sizin. Nasıl yapılır? Tarifi nedir? işte detaylar
Türk-İş: 4 kişilik ailenin açlık sınırı 10.373 TL
Türk-İş, 4 kişilik ailenin haziran ayında gıda harcaması tutarının (açlık sınırı), 10 bin 373 TL olarak hesaplandığını açıkladı.
TÜRK-İŞ güncel açlık sınırını açıkladı!
Türk-İş, 4 kişilik ailenin temmuz ayında gıda harcaması tutarının (açlık sınırı), 11 bin 658 TL olarak hesaplandığını açıkladı.
Kastamonu'da 'Tarhana' serüveni başladı
İnebolu ilçesinde kadınlar tarafından imece usulü tarhana yapımına başlandı.
900 üründe fiyatlar sabitlendi
İhtiyaçlarınızı uygun fiyatlarla karşılamanız için Tarım Kredi Kooperatif Market’te büyük indirim başladı! 28 Nisan-15 Mayıs tarihleri arasında mağazalarımızda temel ihtiyaç ve deterjan-temizlik ürünlerindeki indirimler sizi bekliyor. Hemen mağazalarımıza gelin, avantajları kaçırmayın!
Bayramda sağlıklı beslenmenin püf noktaları…
Bayram kahvaltılarında yağlı ve hamur işi gıdalardan uzak durulmalı
Asgari ücret, açlık sınırının altında kaldı
Türk-İş, mart ayında 4 kişilik ailenin açlık sınırının 9 bin 591 lira, yoksulluk sınırının ise 31 bin 241 lira olduğunu açıkladı.
900 üründe fiyatlar sabitlendi
Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde ramazan ayı boyunca temel gıda ve temizlik ürünlerinde fiyatlar sabitlendi.
Kızılay malzeme listesini yeniledi
Kahramanmaraş depreminin ardından depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılayan, bir yandan da ihtiyaç tespiti yapan Kızılay, talep edilen malzemelerin listesini yeniledi.
Tosya’da gece saatlerinde yangın
Tosya Cumhuriyet mahallesinde bulunan K.D’ye ait 2 katlı betonarme evde gece 03:00 sıralarında odun ocağından çıktığı tahmin edilen yangın meydana geldi.
Tarhana mesaisi başladı
İnebolu’da kış mevsiminde sofralarının vazgeçilmezi olan tarhananın hazırlanması için hazırlıklara başlandı. Kadınlar, yoğurdukları tarhanalar çatı, balkon, tarla veya yol kenarlarına sererek kurutuyor. Daha sonra elekten geçirilen tarhanalar, kullanılmak üzere hazır hale getiriliyor.
“Marketlerde sarı etiketler çoğalıyor”
Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, Tarım Kredi'ye ait Kooperatif Marketlerde 30 temel gıda ürününde yapılan indirimlerin ardından uygulamanın bazı zincir marketlerde de görülmeye başlandığını bildirdi.
Fırında sebzeli tavuk nasıl yapılır ? fırında sebzeli tavuk tarifi
Fırında kolaylıkla yapabileceğiniz sebzeli tavuk nasıl yapılır ? işte sebzeli tavuk malzemeleri ve yapılışı
İndirimler, 15 Ağustosta uygulanacak
Tarım Kredi Kooperatif Marketleri tarafından yapılan açıklamada, temel tüketim ürünlerinde yüzde 30’un üzerindeki indirimin, 15 Ağustos 2022 Pazartesi günü itibarıyla geçerli olacağını duyurdu.
Şanlıurfa mutfağından, Ağzı Yumuk böreği tarifi
Şanlıurfa mutfağından, ağzı yumuk nasıl yapılır ? börek tarifleri arasında oldukça özgün bir yere sahiptir. Şanlıurfa usulü ağzı yumuk tarifi için detaylar
Meşhur Urfa kebabı nasıl yapılır ? Urfa kebabı tarifi
Kebap denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri olan Urfa kebap, ocakbaşı gibi yerlerde en çok rağbet gören yemeklerden biridir. Başta Şanlıurfa ve Gaziantep olmak üzere Türkiye'nin hemen her bölgesinde sevilerek tüketilen bu kebap, zırhta çekilmiş kıyma ile hazırlanır. Urfa kebabı, Adana kebaptan ayıran en önemli özellik ise kullanılan kıyma çeşididir. Adana kebapta dana ve kuzu kıymasının karışımı kullanılırken, Urfa kebapta az yağlı kıyma ve kuyruk yağı tercih edilir. Ayrıca Urfa kebap Adana kebaba göre daha acısızdır. Malzemeleri hazırlayıp kolları sıvadıysanız, evde urfa kebap nasıl yapılır birlikte görelim.
Kahvaltılık acı sos tarifi
Kahvaltı sofralarında ve et yemeklerinin yanında servis edilen acı sos, özellikle Meksika ve Hint mutfaklarında sık sık kullanılır. Ülkemizde ise en çok Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde tüketilir. Ana malzemeleri domates ve biberdir. Kışlık kahvaltılık acı sosu, kapalı kaplarda 3 ay saklayabilirsiniz. Hazırsanız, acı kahvaltılık sos nasıl yapılır birlikte görelim.
Engelsiz Yaşam Merkezi de desteğin içerisinde
“Kastamonu Engelsiz Yaşam Merkezi”, “İnebolu’da İşleyen Eller Projesi” ve “Gençler Kazansın İşsizlik Kalmasın” projesi SOGEP desteği alacak.
Bu sefer de salça kavanozu
İstanbul’dan Kastamonu’ya gönderilen kargo paketinin içerisinde bulunan salça kavanozuna konulmuş şekilde uyuşturucu çıktı.
TKDK'dan çiftçilere nefes desteği!
TKDK, yaklaşık 40 milyon avro değerindeki hibe paketini açıkladı. Bir çok alanda çiftçilere ve işlerini geliştirmek isteyenlere destek verecek olan TKDK, şahıs ve şirketler için yüzde 55; üretici örgütü veya üretici örgütünün yüzde 50'den fazla pay sahibi olduğu tüzel kişilikler için ise yüzde 65 hibe verecek ve yapılacak tüm harcamalar vergilerden muaf olacak.
Ucuzluk beklentisi hayal kırıklığı oldu
Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik AŞ Genel Müdürü Yıldırım, döviz kurundaki düşüşün ardından girdi fiyatlarında indirim olmasını beklemeden fiyatları aşağı çektiklerini belirtti.
Eyşili Pilav (Kastamonu)
Eyşili Pilav Nasıl Yapılır ? Eyşili Pilav Tarifi
424 projeye 81 milyon TL hibe
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 11. Başvuru Çağrı Ön İlanını www.tkdk.gov.tr internet adresinde duyurdu. En geç 2022 yılı Şubat ayının ilk haftası içinde 11. çağrı ilanına çıkılacak.
Kocaeli'nde Kastamonu rüzgarı
Kastamonu Tanıtım Günleri, Kocaeli'nde Uluslararası Fuar Merkezi’nde başladı. 12 Aralık akşamına kadar sürecek olan tanıtım günleri kapsamında Kastamonu’nun lezzetleri, ziyaretçilere sunulacak. Tanıtım eksikliğinden dolayı fuarda stant kuran esnaflar mağdur olsa da; lezzetlerimiz Kocaeli halkıyla buluşmaya devam ediyor.
Yoğurtlu Patates Paçası nasıl yapılır ? Yoğurtlu Patates Paçası tarifi
Ana vatanı Güney Amerika olan patates, günümüzde en çok tüketilen besinler arasında yer alır. Kızartma, fırınlama, haşlama, közleme gibi birçok farklı çeşitle hazırlanan patates, susuzluğun giderilmesinde oldukça etkilidir. Haşlandığında mide yanmasını olumlu yönde etkiler. Özellikle diyabet hastalarına önerilen besinlerin başında gelir. Malzemeleriniz hazırsa, yoğurtlu patates paçası tarifine başlayabiliriz.
Sote Domates Soslu Penne tarifi
Uçları açılı bir şekilde kesilen penne, İtalyan mutfağında sık sık tüketilen makarnalardan biridir. Beyaz peynir ve domates ile zenginleştirilen bu makarna, maydanoz, fesleğen ve bezelye eşliğinde servis edilir. İsteğe göre baharatlarla lezzetlendirilebilir. Malzemeler hazırsa, Zeynep Dinç’te bol domates soslu nefis penne tarifine geçebiliriz.