Arama
Arama Sonuçları
Yanı başımızdaki cennet köşesi ziyaretçi rekoru kırdı!
Doğası, denizi, tarihi ve kültürü ile yerli ve yabancı turistlerinin uğrak yerleri arasında bulunan Bartın'ın Amasra ilçesi son yıllarda turizmin gözde şehirleri arasına girdi. Kruvaziyer turizmi ile geçen yıl rekor sayıda Rus turisti ağılayan Amasra, bu yılki 9 günlük bayram tatilinde ise yaklaşık 700 bin turiste ev sahipliği yaparak tarihi bir rekora imza attı.
Eski muhtar kazada can verdi!
Karabük-Kastamonu karayolunda kontrolden çıkarak takla atan otomobilin şarampole yuvarladığı kazada sürücü hayatını kaybetti. Ölen sürücünün Safranbolu'ya bağlı Kadıbükü köyünün eski muhtarı olduğu öğrenildi.
Yeşilçam'ın dev ismi hayatını kaybetti
Sanat dünyamızın ünlü isimlerinden yapımcı ve film yönetmeni Türker İnanoğlu geçirdiği ani rahatsızlığın ardından kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
‘Tarihi çarşıda kafe’ neden olmasın?
Kastamonu'nun tarihi dokusunu yansıtan Bakırcılar Çarşısı'nda, geçmişin izlerini taşıyan bir dükkanın kapıları herkese açık. Açıksöz Gazetesi olarak Rasim Yıldız'ın el yapımı ürünlerle dolu dükkanını ziyaret ettik ve zamanın izinde keyifli bir yolculuğa çıktık.
Ramazan ayının ilk pideleri tezgahta yerini aldı
Bu gece ilk sahur ile başlayacak Ramazan ayının ilk pideleri tezgahlarda yerini almaya başladı.
Tanıtım seferine çıkan Karaelmas Ekspresi KOMŞUYA geldi
Tanıtım turuna çıkan Türkiye'nin yeni turistik treni Karaelmas Ekspresi, Karabük'e ulaştı.
Kara Elmas Ekspresi komşuda!
Turistik Kara Elmas Ekspresi, tanıtım seferinin ikinci durağı olan Çankırı’ya ulaştı. Tren yolculuğu yapan vatandaşlar, yer altı tuz şehrini gezdi.
Asırlar, Kastamonu’yu değiştiremedi!
Gaslar sert karakterli, cengaver kişiler olarak bilinmektedir. Bugün Kastamonu ve çevresindeki illeri de içine alan ve Romalılar devrinde adına Paflagonya (Pophlaginia) denilen Gasların kurduğu şehirlerden bir tanesi de “Timonion veya Tumanna“dır. Yani günümüzdeki Kastamonu
Bu köy, Kastamonu’nun 8 ilçesinden daha büyük
Komşudaki "Türkiye'nin en kalabalık köyü", nüfus oranıyla Kastamonu’da 2023 sonu itibariyle nüfusu 6 binin altında kalan Abana (4461), Ağlı (3521), Doğanyurt (5433), Hanönü (4395), İhsangazi (5235), Küre (5644), Seydiler (4796) ve Şenpazar (4844) ilçelerinden daha kalabalık…
Kastamonu Üniversitesi Şeb-i Arus Konseri'ne ev sahipliği yaptı
Kastamonu Üniversitesi, Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yılına Özel "Şeb-i Arus Konseri"ne ev sahipliği yaptı.
AK Partili Başkan; Safranbolu’yu Kastamonu’ya bağladı!
AK Partili Belediye Başkan aday adayı Ali Şahin, 2024 yerel seçimleri öncesi yaptığı konuşmada dikkat çeken bir gafa imza attı. Karabük’ün Safranbolu ilçesini Kastamonu’ya bağlayan AK Partili aday adayı; ‘fena da olmaz’ dedirtti.
Parmağı fermuara sıkıştı, itfaiye kurtardı
Lise öğrencisinin parmağına sıkışan mont fermuarını itfaiye ekipleri spiral makinesi ile keserek çıkardı.  
Kağıthane'den, Kastamonu'ya geliyorlar...
Kağıthane Belediyesi tarafından 3 yıldır devam eden Kültür Gezileri'ne bu yıl da devam edecek. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin açıklamasında Kastamonu'nun da aralarında olduğu 6 ile gezi düzenleneceğini açıkladı.
Beşiroğlu Pide Kebap Salonu, Kastamonu'nun damak zevkine hitap ediyor...
Beşiroğlu Pide Kebap Döner salonu, Kastamonu'da lezzetiyle fark yaratmaya devam ediyor. 16 yaşından bu yana bu sektörü bildiğini ve içerisinde olduğunu belirten Beşiroğlu Pide Kebap Döner salonunun sahibi Erkan Beşiroğlu, kullandığı et ve sebzeleri de günlük olarak temin ediyor. Ustalıkla ürettiği ürünlerle, Kastamonuluların damak zevkine hitap eden Erkan Beşiroğlu, Karabük Safranbolu'da bayi açmayı hedefliyor.
Kendisi okuyamadı, 94 yıllık ömrünü eğitime adadı
Babasının okula göndermediği 94 yaşındaki hayırsever, okuyamamanın üzüntüsünü yaptırdığı okullarla gidermeye çalışıyor.
Çavuş Üzümü’nde hasat dönemi başladı
Kendine has aroması ve kokusu ile diğerlerinden ayrılan, çavuş üzümünde bu yıl çiçeklenme dönemindeki aşırı yağışlar nedeniyle rekolte düşük bekleniyor.
AB’nin tescillediği ilk baharat ‘safran’ oldu
Karabük’ün Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen boya, yemek, kozmetik, ilaç ve gıda sektörü gibi birçok alanda kullanılan safran, baharat kategorisinde Avrupa Birliği Komisyonu tarafından tescillenen ilk ürün oldu.
Gözüne gelen güneş ışığı kazaya neden oldu
Kastamonu-Karabük yolunda güneş ışığı gözlerine gelen sürücünün kontrolünden çıkan otomobil bariyere çarptı.
Kastamonulu belediye başkanının sözleri bomba etkisi yaptı
Vergili, "Ben bir tek şunu söylüyorum; AK Partili arkadaşlar bizim bu şehirlerimize elinizi sürmeyin, biz gerekeni yaparız"
Başkan Yaşar; "Pınarbaşı denize kavuşuyor"
Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar, Kerte üzerinden dağlık yolun önce Şenpazar'a oradan da Cide'ye ulaşacak şekilde yapılan yol çalışmasının tamamlanmasına az kaldığını açıkladı. Yaşar açıklamasında; "Pınarbaşı denize kavuşuyor" dedi.
Safranbolu safranı AB tarafından tescil aldı
Safranbolu safranının Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından tescillendiği bildirildi.