Kastamonu'da ne değişmeli?;

Kastamonu'da ne değişmeli?

Açıksöz ekibi olarak Kastamonu halkına, bu şehirde bir şeyi değiştirme hakkına sahip olsaydınız neyi değiştirirdiniz diye sorduk. Verilen yanıtlar arasında çok komik olanlar da vardı, çok düşündürücü olanlar da. Kastamonu halkı neyin değişmesini istiyor? Konuya ilişkin detaylar haberin devamında......

KASTAMONU ÇOK GÜZEL

Kendisine mikrofon uzatılan bir vatandaş konuyla ilgili Kastamonu'nun güzel olduğunu ve değişime ihtiyacı olmadığı belirtti. Kendisine yöneltilen soruya cevap veren Kastamonulu vatandaş açıklamasında; '' Kastamonumuz çok güzel yani, sadece yolları biraz dar. Burada Safranbolu gibi yapılabilir, merkezi değiştirilebilir.'' ifadelerini kullandı.

DOKTOR GELMİYOR!

Kastamonu'ya doktor gelmediğini ve sağlık sisteminin sistematik ilerlemediğini belirten vatandaşlar bu konuyu değiştirmek istediklerini belirttiler. Yapılan açıklamada bir vatandaş; '' Bir kere hastanelere doktor getirirdim. Şimdi buraya doktor gelmiyor. O da devlet memuru ben de devlet memuruyum mecbur tutulsun hastalar mağdur olmasın. Burdan Ankara'ya sürekli gidip gelmeler bitsin yani. İkinci olay da dolmuş çilesi. Dolmuşların biraz daha büyük olması daha iyi olur. Dolmuş durakları çok yakın birbirine yol alınmıyor. Yol alınamamasının nedeni kırmızı ışıklar aşırı uzun yeşil ışıklar çok kısa. Önünde iki araba olsa yeniden kırmızı ışığa takılıyorsun ve uzun süre bekliyorsun. Küçücük bir şehrimiz var. Yeşil ışıkların süresini uzatarak bu iş çözülebilir.'' İfadelerini kullandı.  

GÖRÜNTÜYÜ BOZUYOR!

Teleferik direklerinin görüntüyü bozduğunu düşünen bir vatandaş ise şunları söyledi; '' Yani şu an acil Kastamonu'nun ihtiyacı bu silüeti bozan teleferiğin bir an önce kaldırılması.Bakın tamamlanması demiyorum kaldırılması gerekiyor. En acil ihtiyaç o.''

ÖZEL SEKTÖRDEN YATIRIM

Bir vatandaş özel sektörden yatırım almak için girişimde bulunmak istediğini belirtti. Açıklamanın devamında ise; '' Özel sektörü buraya yatırım yapmak için ne teşvik gerekiyorsa yapardım. Şu an yönetimden de bekliyorum bunu. Yani Kastamonu'nun gelişmesini isterim. Eğitim yönünden, istihdam yönünden, sanayi yönünden gelişmesini isterim.'' ifadelerine yer verdi.

ÇOK YARDIMCI OLMADILAR!

Kastamonu'ya gezmek için gelen vatandaşların birçoğu Kastamonu halkının yardımcı olmamasından ve sert bir üslup kullanmasından dolayı bunun değişmesini istedi. Konuyla ilgili açıklama yapan bir vatandaş; '' İnsanların konuşma biçimi ya da insanlarla anlaşma biçimi değişebilir.'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum