Arama
Arama Sonuçları
"23 Nisan'da kalıcı çözümler üretelim"
Eğitim-İş Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Tevfik Bal 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla açıklama yayınladı.
Yok böyle bir artış!.. Kastamonu lezzeti çıldırdı
Kastamonu'nun coğrafi işaretli ürünleri arasında yer alan süt kuzusundan çıra kullanılarak yapılan meşhur Kuyu Kebabı bu sezon 1100-1500 liraya kadar çıkıyor. 2008-2024 yılları arasında Kuyu Kebabının artan fiyat listesini sizler için derledik.
Kastamonu, Pendik sırasını kaptı!
Türkiye'nin en büyük ilçelerinden biri olan İstanbul'un Pendik ilçesinde partilerin seçim çalışmaları devam ediyor.
Boris Volfman: “Nohut İhracatında Toparlanma Devam Ediyor”
Pandemi öncesinde yüksek ihracat getirisine sahip nohutta son birkaç yıldır yaşanan düşüş tersine dönmeye başladı. Dünyanın en büyük nohut üreticilerinden biri olan Türkiye 2022 yılında dünyanın çeşitli ülkelerine 60 milyon dolarlık nohut ihracatı gerçekleştirirken bu rakam 2023 sonu itibariyle 86 milyon dolara yükselerek ciddi mi artış gösterdi.
Geleceğin astronotları olmak hayali ile geziyorlar
Trabzon’da 2 bin 200 metrekare alanda kurulan Doğu Karadeniz Bölgesi’nin tek, Türkiye’nin 2. uzay temalı bilim merkezi olan Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi ve Planetaryum yoğun ilgi görüyor.
O belediyede, en düşük maaş 25 bin 630 oldu!
Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, Daday Belediyesinde en düşük işçi maaşına yüzde 100’ün üzerinde zam yaparak 12 bin 605 liradan 25 bin 630 liraya yükselttiklerini açıkladı.
Emeklilere bir zam daha!..
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan büyüme oranları 2024 yılı itibarıyla emekli olanları da yakından ilgilendiriyor. Gayrisafi Yurt İçi Hasıla’daki (GSYİH) yüzde 4,5’lik artış dolayısıyla yapılacak zamlar Nisan ayında hesaplara yansıyacak.
Kastamonu’da otobüslerle ilgili son durum açıklaması!
Kastamonu Minibüsçüler Kooperatifi Özel Halk Otobüsü İşletmesi Başkanı Mehmet Tiryakioğlu, şehiriçi otobüslerindeki yoğunluk ve talepler hakkında açıklamalarda bulundu. Kastamonu halkının sabah ve akşam saatlerinde yaşadığı yoğunluk nedeniyle dile getirdiği şikayetlerle ilgili olarak Tiryakioğlu, Açıksöz Gazetesi'ne değerlendirmelerde bulundu.
Tüm rekorları unutun!.. Meteoroloji uzmanından korkutan açıklama
Geçtiğimiz yıl mart ayı yaşanan en sıcak ikinci mart ayı olurken, kaydedilen en sıcak mart ise 2016'da yaşanmıştı. Bu mart ayı için değerlendirmelerini paylaşan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, rekor sıcaklıkların sinyalini verdi.
Kastamonu'daki vicdansızlığın izleri siliniyor!
Kastamonu’nun Cide ilçesinde anestezi uygulanarak ölüme terk edilen 10 köpek, uygulanan tedavinin ardından sağlıklarına kavuştu.
Aydın, Baltacı'ya sordu; 'Baltacı bu ne?’
MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın, TV366 ve Açıksöz TV'nin ortak yayını olan Siyaset Özel programında, chp bAŞKAN adayı Hasan Baltacı'nın mütevazi bir kampanya yürüttüğü ifadeleri üzerine, Başkan Adayı Yüksel Aydın; "Sabah sokağa çıkıyoruz, bununla karşılaşıyoruz. Hasan Baltacı bu ne? Hani ufak bir minibüsünüz vardı? Kastamonu halkını siz ne zannediyorsunuz ya?" diyerek cevap verdi.
‘Rakiplerimiz bile bizim projelerimizi konuşuyor’
AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, seçim çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor.
Kastamonu’nun parası çöpe gitti!
Daha 1,5 yıl önce 28 milyon liraya yapılan dere kenarındaki duvarları kırdılar
Kastamonu'daki zamla ilgili açıklama:"OLMAYACAK"
Asiltur Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi Öğrenci ve Personel Servisi Yönetim ve Denetim Kurulu adına Başkan Niyazi Simsar, bir açıklama yaptı.
Aydın; 'Kısıtlı imkanlara rağmen yaptık...'
MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın, açıklamasında; "Birilerinin dediği gibi şehrimizi hiçbir zaman hizmetten mahrum bırakmadık. Yine bırakmayacağız. Biz onların yapmadığı bir çok hizmeti tüm olumsuzluklara, kısıtlı imkanlara rağmen yaptık. Birileri bizim eserlerimizi kendisi yapmış gibi göstermeye devam etsin. Asıl olan hizmetin gerçekliğidir" dedi.
Kastamonu Havalimanı, en hareketli günlerini yaşıyor
Kastamonu Havalimanı, 2024 yılına hareketli başladı. Yeni yılın ilk ayında sömestr tatilcilerinin yanı sıra, tarifeli seferler, umre ve eğitim uçuşlarının gerçekleştiği Havalimanı, son yılların en parlak Ocak ayını geride bırakmış oldu.
Kastamonu Belediyesi için “ŞOK” öneri!
Kastamonu belediye başkanlığı için tüm belediye başkan adaylarının dahil olacağı tarihi bir öneri sunuldu
Kastamonu’daki kurum personel alıyor
Kültür ve Turizm Bakanlığı 1629 personel alımı yapacak. Resmi Gazete’de ve Cumhurbaşkanlığı SBB’de yayımlanan duyurularda, Kültür ve Turizm Bakanlığına büro personeli, koruma ve güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi, kütüphaneci, mimar, şoför, çocuk gelişimcisi, aşçı, bahçıvan, mühendis, şehir plancısı, arkeolog, müze araştırmacısı, kütüphaneci, tekniker ve teknisyen olmak üzere sözleşmeli personel alınacağı aktarıldı.
Tahsin Babaş, neden aday gösterildi?
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, basın toplantısı düzenleyerek geride kalan 250 günlük görev süresini değerlendirerek; ilimizde devam eden ve planlanan yatırımların genel durumuyla alakalı bilgi verdi.
Emekli maaş zammı açıklandı!
Asgari ücrete %49 oranında zam gelmiş ve yeni tutar 17 bin TL olmuştu. Emekliler de asgari ücretin ardından refah payı beklentisine girmişti, hükümet kanadından emeklilerin beklentilerini karşılayacak adımların atılacağı ifade edilmişti. Bu akşam yapılan kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli maaşıyla ilgili merak edilenleri duyurdu.
İşte Kastamonu’daki ‘resmi’ Suriyeli sayısı
Göç idaresi, Karadeniz Bölgesi’ndeki yabancı sayılarını açıkladı
Kastamonululardan, Murat Kurum’a yakın markaj
AK İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Murat Kurum; sosyal medyada son günlerin en fazla konuşulan isimlerinden olurken; Twitter (X) kullanıcıları da Murat Kurum’un; Çevre, İklim ve Şehircilik Bakanlığı döneminde 11 Ağustos 2021’de Kastamonu’da gerçekleşen sel afetine gönderme yapıyor.
Asgari ücrette o rakam kesin!.. Üzerini Erdoğan tamamlayacak
Milyonlarca işçi ve işveren yeni asgari ücret zammı için heyecanla bekleyişini sürdürürken Ankara’dan son dakika asgari ücret kulis bilgisi geldi.
Uyuşturucu batağındaki Kastamonulu kız şimdi tanınmaz halde!
Arkadaş ısrarıyla uyuşturucu bataklığına bulaşan Kastamonulu genç kız, aldığı yardımlarla tekrar hayata döndü…
Ev sahibi olmak isteyenler: TAM VAKTİ!
Son dönemde artan konut ve kira fiyatlarına karşı hükümetin tedbirler etkisini göstermeye başladı. Konut fiyatlarında geri çekilmeler başlarken, ilan çeşitleri de arttı. Ev almanın tam zamanı olduğunu belirten uzmanlar, vatandaşlara "krizi fırsata çevirin" uyarısında bulundu.
Son 30 yılın en büyük zammı olabilir!
Asgari ücret zammı için artık nefesler tutuldu, tarafların bu hafta içerisinde üçüncü kez bir araya gelmesi beklenirken ay sonu yaklaşırken beklentiler daha da yükseldi.
İşte asgari ücrette pazarlığın başlayacağı rakam!
Asgari ücret zam pazarlığında kritik viraja girildi. Milyonlarca çalışan '2024 asgari ücret zammı ne kadar olacak?' sorusuna yanıt ararken, Asgari Ücret Tespit Komisyonu yarın (18 Aralık) ikinci kez toplanacak.
Kuzeykent Mahallesi büyüyor!
Kastamonu Belediyesi Aralık Ayı Belediye Meclis Toplantısı 2’nci oturumu gerçekleşti.
Memur ve emeklinin maaş zammı belli oldu
Emekliye zam ve memur zammı için düzenleme geliyor. SGK emekli zammı, memur maaş zammı için 5 aylık enflasyon farkı belli oldu.
Diyarbakır, Galip Vidinlioğlu'nu konuşuyor!
Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu'nun Amedspor mücadelesi öncesinde futbolculara 40'ar bin TL olmak üzere toplamda yaklaşık 1 milyon TL galibiyet primi sözü vermesi; Diyarbakır'da maçın önüne geçti.