O belediyede, en düşük maaş 25 bin 630 oldu!;

O belediyede, en düşük maaş 25 bin 630 oldu!

Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, Daday Belediyesinde en düşük işçi maaşına yüzde 100’ün üzerinde zam yaparak 12 bin 605 liradan 25 bin 630 liraya yükselttiklerini açıkladı....

Daday Belediyesi ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.İmzalanan toplu iş sözleşmesine göre Daday Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı yüzde 100’ün üzerinde yapılan zamla birlikte 12 bin 605 liradan 25 bin 630 liraya yükseltildi.

İmzalanan toplu iş sözleşmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, “Daday Belediyemiz şirketi ile DİSK arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi kapsamında işçilerimizin maaşlarında yüzde 100’den fazla artış yapılarak en düşük işçi maaşı 25 bin 630 TL olmuştur ve kadrolu işçilere de ek protokol yapılmıştır” dedi.

"ÇALIŞANLARIMIZ ALDIKLARI PARANIN HER KURUŞUNU HAK EDİYOR"

Toplu iş sözleşmesiyle birlikte yapılan zammın hem Daday Belediyesini hem de belediye çalışanlarını mutlu ettiğini söyleyen Başkan Taş; “İmzalanan toplu iş sözleşmesi neticesinde 12 bin 605 TL olan en düşük işçi maaşını yüzde 100’den fazla bir artışla 25 bin 630 TL yaptık. Ayrıca bu rakam 6 aylık süreyi kapsamaktadır. İkinci 6 ay ve sözleşme sürecindeki diğer 6 aylık dönemlerde de TÜFE oranında zam yaptık. Ayrıca kadrolu belediye işçilerine de ek protokol imzalayarak sosyal haklarında iyileştirmeler yaptık. Buradaki amacımız yüksek enflasyon ve ekonomik kriz karşısında çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek, çalışanlarımızı mutlu ederek motive etmek. Çünkü çalışanlarımız aldıkları paranın her kuruşunu hak ediyor. Bugüne kadar hak ettikleri ücret ne ise hep onu hedefledik. Yeni sözleşme ve ek protokolün tüm çalışma arkadaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. (İHA)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum