Kastamonulu üreticilere büyük kazanç sağlayacak!;

Kastamonulu üreticilere büyük kazanç sağlayacak!

Devrekani ilçesindeki Alibeyoğlu göleti inşaatı hızla devam ediyor. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, göleti en kısa sürede tamamlamayı planladıklarını vurgulayarak; " Kastamonulu üreticiler, 2024 yılı rakamlarıyla yılda yaklaşık 31 milyon 950 bin lira daha fazla kazanacak" dedi....

Kastamonu Devrekani Alibeyoğlu Göleti inşaatında çalışmalar hızla devam ediyor. Gövde dolgusu ve dolusavak imalatlarının devam ettiği  projede yüzde 35 fiziki gerçekleşme oranı aşılırken DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, projeyi bitirmek için adeta zamanla yarıştıklarını söyledi. Göleti, en kısa sürede tamamlayarak su tutmayı hedeflediklerini açıkladı.

BALTA; "EN KISA SÜREDE TAMAMLAMAYI PLANLIYORUZ "

Alibeyoğlu Gölet’inde şu anda dolusavak ve gövde dolgu imalatlarının devam ettiğini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; "Gövde ve yol kazıları, cebri boru imalatlarını tamamladık. 275 bin metreküplük gövde dolgusunun ise 126 bin metreküplük kısmını tamamladık. Çalışmalarımız  aralıksız devam edecek. En kısa sürede projeyi bitirip, gölette su tutmayı amaçlıyoruz.” diye konuştu.

"MALİYET DÜŞECEK VERİM ARTACAK"

 Kastamonulu  üreticilere yılda 31milyon 950 bin lira ek gelir 4 bin 260 dekar araziye can suyu verecek Alibeyoğlu Göleti bölge tarımı için büyük önem taşıdığını belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta;  "Gölet sayesinde çiftçilerimiz modern sulama ile tanışacak. 4 bin 260 dekar arazide sulama maliyetleri düşecek, verim artacak. Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte çiftçimiz farklı ürünler ekip, dikebilecek. Kazançları artacak. Kastamonulu üreticiler, 2024 yılı rakamlarıyla yılda yaklaşık 31 milyon 950 bin lira daha fazla kazanacak” dedi.

874 bin metreküp su depolayacak temelden yüksekliği 37 metre olarak projelendirilen Devrekani Alibeyoğlu Gölet’inin gövdesi ön yüzü membran kaplı kaya dolgu tipinde projelendirildi. 874 bin metreküp depolama hacmine sahip olacak baraj, 4 bin 260 dekar araziye can suyu verecek.

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum