Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu Özel İdare bayramlaştı
Kastamonu İl Özel İdaresi personelleri,  Ramazan Bayramı’nın ardından mesainin ilk günü geleneksel hale gelen bayramlaşma programında merkez binada sosyal tesislerde bir araya gelerek bayramlaştı.
“Tahsin Babaş soymuş Yüksel Aydın göz yummuş”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) PM Üyesi Hikmet Erbilgin, Beyçelebi Mahallesi’nde düzenlenen mahalle buluşmasında hem Tahsin Babaş, hem de Yüksel Aydın’la ilgili sert açıklamalarda bulundu.
Kastamonulu Hasan Hoca’yı kaybettik…
Hanönü ilçesinin tanınan ve sevilen simalarından emekli öğretmen Hasan Gülmez, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Hasan Hoca olarak tanınan emekli öğretmen Hasan Gülmez, Hanönü Merkez Halime Hatun Camiinde öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Bozbük aile kabristanlığına defnedildi.
‘Beni mahvetti!..’  Kastamonulu sanatçının büyük pişmanlığı
Son dönemde sosyal medya paylaşımlarıyla gündemden düşmeyen Kastamonulu ünlü sanatçı Serdar Ortaç, bir televizyon programına konuk oldu. Ünlü şarkıcı, "Çok kumar oynamam beni mahvetti" itirafında bulundu.
Kastamonu’yu Türkiye’ye örnek yaptı ve hala unutmadı!
1997-2003 yıllarında Kastamonu Valiliği yapan Enis Yeter; Dünya Gazetesi’ne röportaj verdi. Aradan geçen 20 yılı aşkın bir süreye rağmen; valiliği döneminde ilimizde gerçekleştirdiği projelilerle hala adından söz ettiren Vali Enis Yeter’in Kastamonu’da gerçekleştirdiği projeler ve vizyon; ilimizden örnek alınarak bir çok ilde de uygulanmaya başlamıştı.
Mustafa Çay'ın ismi o parkta yaşatılacak
Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, meclis kararı ile ilçede yaptığı hayırlarla anılan Mustafa Çay'ın isminin tüm Belediye Meclis Üyelerinin olur oyuyla Bahçelievler Mahallesi'ne yapılan spor alanı ve çocuk parkına verildiğini duyurdu.
Erbakan; "D60 projesi şart!"
Tosya İlçe Başkanlığı'nda konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Filistin İsrail arasında geçen olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erbakan konuşmasında D60 projesinin önemine dikkat çekerek Müslüman Ülkelerin birleşmesi gerektiğini dikkat çekti. Erbakan açıklamasında; "D60'ın İslam birliğinin yek vücut bir şekilde bu zulümlere karşı koyması gerekir" dedi
"Belediyeleri yeniden milli görüşle tanıştıracağız"
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 14 Mayıs seçimlerinde en yüksek oy aldığı ilçe Tosya'yı ziyaret etti. Tosya'da miting düzenleyen Erbakan; "Milli Görüş Belediyeciliği, yolsuzluğun, hırsızlığın, rüşvetin olmadığı bir belediyecilik anlayışı demektir. Milli görüş belediyeciliği demek belediyenin giriş kapısına 'Rüşvet alan da veren de melundur' tabelasını asmak demektir. Yeniden belediyeleri, milli görüş ile tanıştıracağız, Tosya'yı milli görüş ile tanıştıracağız" ifadelerine yer verdi.
Kastamonu Şeker’de pancar alım kampanyası başladı
Kastamonu Şeker Fabrikasında şeker alım kampanyası, düzenlenen törenle başladı.
Kayaçal'dan sert çıkış : "5 yıl daha heba etmeye hakkınız yok!"
28. Dönem MHP Milletvekili Adayı Mehmet Kayaçal, Abana ilçesinde sahil tahkimat projesinin yeniden başladığını duyurdu. Kayaçal sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, ilçede belediyenin değişmesi gerektiğini vurgulayarak; "Koltuk kavgalarınız yüzünden ilçenin bir 5 yılını daha heba etmeye hakkınız yok!" dedi.
3’ü Kastamonulu 141 Gediz şehidi için ‘şehitlik’ yapılması isteniyor
Gediz harbinde, Yunan işgali sırasında düşman askerlerini püskürtmek için savaşırken şehit düşen, Kastamonulu 3 askerin de bulunduğu 17. Tümen askerlerinin naaşlarının yer aldığı alan Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüğü tarafından şehitlik olarak tescillenmişti.
"Atlı turizmde bölgemizi en iyi şekilde temsil ediyorlar"
Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, Daday Barış At Çiftliği'ni ziyaret etti. Başkan Civelek açıklamasında, "Atlı Turizmin dününde de ,bugününde bölgemizi en iyi şekilde temsil etmenin gururu Bıyıklı ailesine çok yakışıyor" dedi.
Kastamonulu efsanenin acı-tatlı hikayesi…
Dile kolay... Bordo-mavili takımın 1. Lig'deki (o zamanın süper ligi) ilk şampiyonluğunda (1974-75) Trabzon kökenli olmayan tek isim. Trabzonspor'un 1. Lig'deki ilk golünü o attı. Yetmedi gol attığı maçta kaleye geçti. 4 sezon oynadığı ligde 3 şampiyonluk kazandı. Trabzonspor'da 143 maç oynadı. Sarı ve kırmızı kart görmedi. Şimdilerde memleketi Kastamonu'da yaşayan Ali Yavuz'un hayatından acı-tatlı kesitler
"Eczacılar, artan maliyetlerin yükü altında eziliyor"
Türk Eczacıları Birliği 26. Bölge Kastamonu Eczacı Odası, Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Kastamonu Eczacı Odası binasında yapılan Genel Kurul'da konuşan Kastamonu Eczacı Odası Başkanı Şule Tüfekci; " Biz eczacılar da aşırı enflasyonist ortamda artan maliyetlerin yükü altında eziliyoruz. Kamuda ve hastanelerde çalışan meslektaşlarımızın özlük hakları ve çalışma koşulları iyileştirilmeli; Kamuda, hastanede eşdeğer sağlık hizmeti üreten meslektaşlarımıza yönelik adaletsizlikler giderilmelidir. Eczacılık ortak paydasında birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiğimiz yarınlara hep birlikte ulaşmak umuduyla" ifadelerine yer verdi.
120 Öğretmen Kastamonu'da buluştu
Eski adıyla İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü yeni adıyla Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi 1974-1978 mezunlarından 120 emekli öğretmen Kastamonu'da buluştu.
Ömerul Faruk Darende Huzurevi törenle açıldı
Darende ailesinin inşasını gerçekleştirip işletmesini Kastamonu Belediyesi'ne bağışladığı Ömerul Faruk Darende Huzurevi'nin açılışı törenle gerçekleşti.
"Kapım, evim, yuvam sonuna kadar sizlere açık"
3 yılı aşkın bir süredir Kastamonu Valiliği görevini yürüten ve son yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Muş Valisi olarak atanan Valimiz Sayın Avni Çakır için veda programı düzenlendi. Vali Çakır burada yaptığı konuşmasında; "Kastamonu dışında Kastamonu'ya en az sizin kadar seven bir kardeşiniz var, bunu unutmayın ama Muş ama başka bir yer neresi olursa her zaman için kapım evim yuvam sonuna kadar sizlere açık. Allah'a ısmarladık Hakkınızı helal edin" dedi.
Kur’an kursu öğrencilerine ‘manevi’ gezi…
TÜRKAV ve Kutlu Bilgi Derneği işbirliğiyle düzenlenen Yaz Kur'an Kursu’ndaki çocuklara yönelik gezi programı gerçekleştirildi.
Türk Dünyası Kastamonu’da tek vücut oldu
23. GELENEKSEL KASTAMONU TÜRK DÜNYASI GÜNLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR
Kastamonu eğlenmeyi özlemiş
Türk Dünyası Günleri etkinlikleri başladı.
Babadan kalan sanatı yaşatıyor
Kutluhan Küllüoğlu, yaptığı eserler ve deri ürünleri ile geçimini sağlıyor.
Balkon konuşması yapan Erdoğan: 'Bunları çözmek bizim için zor değil'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından gelenek haline gelen balkon konuşmasını gerçekleştirdi. Önceki yılların aksine bu yıl; AK Parti Genel Merkezi’ndeki balkon yerine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde konuşmasını gerçekleştiren Erdoğan, önemli açıklamalarda yaptı.
Erdoğan'dan balkon konuşması:
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından gelenek haline gelen balkon konuşmasını gerçekleştirdi. Önceki yılların aksine bu yıl; AK Parti Genel Merkezi’ndeki balkon yerine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde konuşmasını gerçekleştiren Erdoğan, önümüzdeki süreçte gerçekleştirecekleri projeleri anlattı.
‘Millet, devletin anahtarını Bay Kemal’a verecek’
CHP GRUPBAŞKAN VEKİLİ ALTAY KASTAMONU'YA GELDİ...
MHP’den Taşköprü'de gövde gösterisi
14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri kapsamında, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Taşköprü İlçe Başkanlığı tarafından Taşköprü Cumhuriyet Meydanı'nda Açık Hava Toplantısı düzenlendi.
Ahmet Yelis kimdir?
Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde İstanbul’dan 2. Bölge 1.Sıra milletvekili adayı oldu.
30 yıldır hafızalardan silinmiyor
>"Biri 'Ben kürdüm' dedi, ‘Kürt-Türk fark etmez, asker askerdir’ dediler"
“Savunma sanayisi milli bir meselesidir”
Kırıkkale’de düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İktidar olduğumuzda Aile Destekleri Sigortası ile birlikte hiçbir fakir ailenin çocuğu aç ve açıkta kalmayacak. Hiçbir ailenin suyu, elektriği, doğalgazı asla kesilmeyecek” dedi.
Babasının hatıralarını müzede yaşatacak
Kastamonu’nun Daday ilçesinde 15 yıl belediye başkanlığı yapan Nedim Bıyıklı’nın adı, oğlu Levent Bıyıklı tarafından kurulan müzede yaşayacak.