Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu’nun psikoloğu büyük soruna ışık tuttu!
Son dönemlerde artan bağımlılık vakaları, toplumsal endişelere yol açıyor. Uzman Klinik Psikolog Bengü Samut Dravor, bağımlılığın kökenleri, belirtileri ve tedavi yöntemleri ile ilgili Açıksöz Gazestesi'ne konuştu. Dravor, aile faktörünün bağımlılığa zemin hazırlayan en temel unsur olduğunu belirtti.
Bursa'daki acı olaya Kastamonu'dan açıklama! 'Acilen...'
Bursa'da anne Ümran Ö. (53) fiziksel engelli oğlu Yusuf Hakan Ö.'nün (31) boğazını jiletle keserek öldürmesinin ardından, aynı jiletle kendi boğazını keserek intihar etti. Bu acı olay Türkiye'de büyük yankı uyandırdı. Türkiye Otizm Meclisi tarafından ülke genelinde ortak açıklama yapıldı.
Kastamonu OBM personel alıyor!
Orman Genel Müdürlüğü (OGM) bünyesinde aralarında Kastamonu'nun da bulunduğu 35 farklı şehirde olmak üzere devlet işçi alımı başvuruları açıklandı. Kastamonu’da 4 personel alınacak.
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yeni uzmanlar!
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Kasım ayında; beş uzman bir pratisyen olmak üzere toplam doktor daha göreve başladı.
“Geçici mutsuzluk depresyon ile karıştırılmamalı”
Depresyon ve geçici mutsuzluğun, insanların zihinsel sağlıklarını etkileyen iki farklı durum olduğunu belirten Psikiyatri Uzmanı Dr. Arda Kazım Demirkan, “Ancak, aralarındaki farkı anlamak önemlidir çünkü biri geçici ve normal bir duygu durumu iken diğeri ciddi bir zihinsel sağlık sorununu ifade eder” dedi.
Çocuklarda okul reddine karşı alınması gereken önlemler
Okul, akademik becerilerin yanı sıra bilişsel, sosyal ve duygusal alanlardaki kazanımların elde edilebilmesinde önemli role sahiptir.
Kastamonulu efsanenin acı-tatlı hikayesi…
Dile kolay... Bordo-mavili takımın 1. Lig'deki (o zamanın süper ligi) ilk şampiyonluğunda (1974-75) Trabzon kökenli olmayan tek isim. Trabzonspor'un 1. Lig'deki ilk golünü o attı. Yetmedi gol attığı maçta kaleye geçti. 4 sezon oynadığı ligde 3 şampiyonluk kazandı. Trabzonspor'da 143 maç oynadı. Sarı ve kırmızı kart görmedi. Şimdilerde memleketi Kastamonu'da yaşayan Ali Yavuz'un hayatından acı-tatlı kesitler
Yaşlılar neden huysuz olur?
Aksi bir yaşlıya gidip "Sen gelişim dönemlerinden zararlı çıktığın için şimdi böylesin" derseniz hata yapmış olursunuz, yorumunuz işe yaramaz, üstelik ona saygısızlık ederek saldırmış da olursunuz. Yapılabilecek şey, öfkesiyle acı çeken ve çevresine zarar veren yaşlıları, bu alanda çalışan psikiyatristlere yönlendirmektir.
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni bekleyen ‘BÜYÜK TEHLİKE’
Bu ay içinde MHRS ve Poliklinik hizmeti veren 101 doktordan 10'unun daha gitmesiyle; Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ciddi bir uzman hekim sıkıntısı meydana gelecek.
KEAH AMATEM, bağımlılıkla mücadelede işbaşında
KEAH Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Zemzem Tuba Sönmez, Ayaktan Arındırma Merkezi’yle (AMATEM) ilgili bilgi verdi.
7 Temmuz tarihte bugün olanlar: Kim doğdu? Kim öldü?
7 Temmuz Tarihte Bugün olan olayları sizler için derledik. Tarihte bugün kim doğdu, kim öldü? 7 Temmuz'da ne oldu? Tarihte bugün ne oldu? 7 Temmuz Tarihte bugün olan olaylar, 7 Temmuz'da doğan ünlüler, Tarihte bugün Türkiye ve dünyada yaşanan gelişmeler...
Aile hekimlerine, RSGÜÇ eğitimi
İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından aile hekimlerine yönelik, 1. Basamakta Ruh Sağlığı Güçlendirme Eğitimi düzenlendi.
İşinden ayrıldı, fenomen oldu
Ürettiği eğlenceli yemek videoları milyonlarca kişi tarafından izleniyor
Raporu teslim etmeyenler asil hakkını kaybedecek
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü'ne asil olarak alımı yapılacak olan 'aşçı' asil adaylar, 19 Haziran 2023 mesai bitimine kadar sağlık raporunu elden teslim etmesi gerektiğini açıkladı.
Bahar yorgunluğunu önemseyin
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Serdal Baysal, bahar ayları ile birlikte ortaya çıkan şikâyetlerin önemsenmesi gerektiğini bildirdi. Baysal, bahar yorgunluğunun, baharın gelişiyle ortaya çıkan ve ortalama iki üç hafta süren halsizlik, yorgunluk ve isteksizlik hali olduğunu belirtti.
Bu belirtiler varsa, dikkat!
Toplumda sık görülen İrritabl (hassas) Bağırsak Sendromu, yaşam kalitesini de olumsuz etkiliyor.
"Gerçeği yansıtan tüm oyuncaklar gidebilir"
Uzman Klinik Psikolog Aslı Özsoy Yücesan, depremzede çocuklara vinç, ambulans, polis ve lego gibi oyuncaklarının gönderilmesinde problem olmadığını belirterek, hayatın içinde olan ve gerçeği yansıtan her türlü oyuncağın çocuklara gönderilebileceğini belirtti.
"Bize düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz"
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Zafer Ergül; 5'i ortopedi, 1'i göğüs hastalıkları, 2'si psikiyatri ve 1'i de beyin cerrahi servislerinde olmak üzere toplamda 9 depremzede hastanın servislerde tedavi gördüğünü, 146 depremzedenin de acil serviste muayene olduğunu kaydetti. Ergül açıklamasında; "Bize düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. 1500-2000 civarında bir depremzede de ilimize gelecek. Bunlarla ilgili tedbirlerimizi aldık. Her türlü imkana sahibiz. Her cerrahi hem de dahili olarak her türlü müdahaleyi yapacak güce sahibiz" dedi.
Disleksi erken yaşta tespit edilebilecek
“Özgül Öğrenme Gücünü Keşfet” projesinin açılış töreni şerife Bacı Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi. Kastamonu'da hayata geçirilen 'Özgül Öğrenme Gücünü Keşfet' projesiyle, öğretmenlere verilecek eğitim sayesinde disleksi hastalığı erken yaşta tespit edilecek.
KEAH’a iki yeni doktor
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (KEAH) Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op.Dr Korhan Uçar ve Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Psikiyatri Ana Bilim Dalı Dr.Öğr.Üyesi Ali İnaltekin göreve başladı.
KEAH’a yeni psikiyatri uzmanı
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne (KEAH) Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Psikiyatri Uzmanı olarak atanan Uzm.Dr. Murat Aktaş, hasta kabulüne başladı.
Bitmeyen kabus: Gürültü Çağı
21. yüzyılda yaşanan sorunlardan biri de gürültü. 21. yüzyıl kimi çevrelerce gürültü çağı olarak da adlandırılıyor. Teknolojinin geişmesi, nüfusun artışı, araç sayısının artışı, şehirdeki ses kalabalığı günden güne yükseliş gösteriyor. Peki, gürültü çağının getirdiği sonuçlar ve buna karşı alınabilecek önlemler neler? CNG Haber olarak sizler için derledik.
204 personel alıyor!
Vakıflar genel müdürlüğü 107 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 97 Destek Personeli (61 Temizlik Görevlisi ve 36 Şoför) olmak üzere toplam 204 sözleşmeli personel alımı yapıyor.
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, 270 personel alıyor
Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), taşra teşkilatında istihdam etmek üzere 5 bin geçici işçi alımı yapacak. Kastamonu'da da 270 kişi istihdam edilecek.
KEAH'ta üç yeni doktor göreve başladı
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ikisi Kastamonu Üniversitesi kadrosu olmak üzere; üç yeni doktor daha göreve başladı.
Nusret hoca, memleketinde defnedildi
Özellikle rüya üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Tosyalı hemşehrimiz Doç. Dr. Nusret Kaya, vefatının ardından Kastamonu'da defnedildi
Hastanede yaprak dökümü!
Kastamonu Eğitim Araştırma Hastanesi'nde randevu sırası bulamayan vatandaşlar tepkisini gösterirken, son üç ayda hastaneden ayrılan doktor sayısı da dikkat çekti
Anksiyete nedir ? anksiyete hastalığının belirtileri nelerdir ?
hayatın koşuşturmacası içinde zaman zaman endişe hissinin meydana gelmesi normal kabul edilir. ancak bu hissi sık ve yoğun olarak yaşayan kişilerin gerçekleştirmiş olduği günlük aktiviteler negatif yönde etkilenebilir.