Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu Üniversitesi 18 yaşında!
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) tarafından 2023 yılında ataması ve yükseltilmesi yapılan akademisyenler ile akademik hayatlarında başarılı çalışmalar icra ederek ödül almaya hak kazanan akademisyenler için "2023 Yılı Akademik Cübbe Giyme ve Akademik Başarı, Teşvik ve Ödül Töreni" düzenlendi.
Dünyanın en etkili bilim insanları listesine, Kastamonu imzası
Kastamonu Üniversitesi öğretim üyeleri, ABD’nin Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer alarak, önemli bir başarıya imza attı.
Kastamonulu iş insanı Dünyaya açıldı! Kritik tavsiyelerde bulundu
Kastamonulu iş insanı Özgür Gürsoy; Türk Markaları Devlet teşvikleri ile tüm dünyada tescil edilebileceğini fakat bunun için yapılması gereken bazı önemli noktalar olduğunu söyledi.
Ünlü şirket patentini aldı! İşte yapay zekalı…
Yapay zekalı robot, yapay zekalı süpürge derken yapay zekanın girmediği alan neredeyse kalmadı! Şimdi de teknoloji gündemine tam da bu konuyla ilgili tuhaf bir haber daha düştü... O habere göre ABD'li ünlü şirket Microsoft, sensörlerle donatılan yapay zeka destekli bir sırt çantasının patentini aldı.
Tosyalı firmadan müthiş icat!
Elektrikli scooter'ı güneş enerjisi ile çalışır hale getirdi, pil ömrünü 8 yıl uzattı
Kastamonu Üniversitesi, 4 yılda 53 patent başvurusu yaptı
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) hak sahipliğinde 2019-2023 döneminde toplam 69 patent, faydalı model, tasarım başvurusu gerçekleştirildi.
İbecik bezinin patenti alındı
Burdur'un Gölhisar ilçesinde el dokuma tezgahlarında yüzde 100 pamuk ipliği kullanılarak üretilen ibecik bezi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretle tescillendi.
İnebolu ‘kuzu kestane’ coğrafi işaret tescili aldı
İnebolu ilçesinin yöresel ürünü ‘kuzu kestane’ coğrafi işaret tescili aldı.
AirPods kulaklıklara yeni ‘beyin haritalama’ özelliği geliyor
Apple, beyin dalgalarını okuyabilen bir AirPods'un patentini aldı. Öte yandan geçtiğimiz haftalarda yeni AirPods Pro'nun bir işitme cihazı olarak kullanılabileceği de öne sürülmüştü.
KÜ ve TKDK işbirliğinde ‘proje hazırlama’ eğitimi
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) ile TKDK işbirliğiyle IPARD Programı Proje Hazırlama Eğitimi düzenlendi.
26 Temmuz tarihte bugün: kim doğdu? Kim öldü?
26 Temmuz Tarihte Bugün olan olayları neler? Tarihte bugün kim doğdu, kim öldü? 26 Temmuz'da ne oldu? Tarihte bugün ne oldu? 26 Temmuz Tarihte bugün olan olaylar, 26 Temmuz'da doğan ünlüler, Tarihte bugün Türkiye ve dünyada yaşanan gelişmeler...
Bu kolonyanın 40 yıl hatırı var! Kahve kolonyası…
Karabük’ün Safranbolu ilçesinde üretilen kahve kokulu kolonya yoğun ilgi görüyor.
Her gün 200 kilometre yol kat edip sarımsak tarlasında çalışıyorlar
Sinop'un Boyabat ilçesinde ikamet eden öğrenciler, yaşıtları tatil yaparken, her gün 200 kilometrelik yolu kat ederek geldikleri Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde sarımsak tarlalarında çalışıyor.
Taşköprü sarımsağı, ‘dijital pazar’ ile Türkiye’nin her yerinde
Taşköprü ilçesinde hasadına başlanılan dünyaca ünlü Taşköprü sarımsağı, internet üzerinden yapılan satış ile Türkiye'nin dört bir yanına ulaştırılıyor
Kastamonu protokolü sarımsak hasadı yaptı
AYVALI KÖYÜ’NDE SARIMSAK HASADI TARLA GÜNÜ DÜZENLENDİ
Azdavay Kaymakamı, 600 yıllık kıyafetle veda etti
Görev süresi dolan Azdavay Kaymakamı Şeyma Nur Kaygusuz, ilçenin tanıtımı için, 600 yıllık yöresel kıyafeti giyerek kadınlarla fotoğraf çektirdi.
Dekan Sökmen’e ödül
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, yaptığı uluslararası bilimsel ve sanatsal faaliyetleriyle Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nin uluslararası alanda tanınırlığına katkı sağlaması nedeniyle Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi 2022 Yılı Uluslararası Yayın/Sanat Teşvik Ödülü almaya hak kazandı.
Kadına Yönelik Girişimcilik ve Markalaşma eğitimi düzenlendi
Daday’da, Kastamonu Üniversitesi (K.Ü.) Ormancılık ve Tabiat Turizmi Koordinatörlüğünde, Kastamonu Teknokent ve Daday Nafi ve Ümit Çeri Meslek Yüksekokulu (MYO) iş birlikleri ile Kadına Yönelik Girişimcilik ve Markalaşma Eğitimi düzenlendi.
TRADEF2023’te heyecan başladı
İstamonu Fuarcılık Organizasyonuyla 31 Ağustos-3 Eylül 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Türkiye-Orta Doğu ve Afrika Ülkeleri Karma Ticaret Fuarı (TRADEF2023)’te birçok firma yer almaya başladı.
Kastamonu Üniversitesi’nde 'girişim' semineri
Kastamonu Üniversitesi Ar-Ge, sanayi, teşvik ve destekler çerçevesinde bilgilendirme eğitimlerine devam ediyor.
TÜRKPATENT'ten Rektör Topal'a ziyaret
Türk Patent Kurumu (TÜRKPATENT) Yenilik ve Tanıtım Daire Başkanı Salih Koca ve Kastamonu Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Emirsüleymanoğlu, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Ahmet Hamdi Topal'ı ziyaret etti.
Kastamonu Üniversitesi'nde İnovasyon Semineri
Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Hezarfen Teknoloji ve Tasarım Geliştirme Projesi Eğitim Semineri, Kastamonu Teknokent Ilgaz Salonu'nda gerçekleşti.
Kastamonu’da astronomi eğitimi
Ay ışığında su dolu havuzda gök cisimleri düşürülerek astronomi ve matematik eğitiminin verildiği İsmail Bey Külliyesi, 15. yüzyıl kompleksi olup M.451 yılında Candaroğlu Hükümdarı İsmail Bey tarafından; cami, türbe, han, medrese, imaret ile külliye olarak inşa edildi. Külliye günümüzde el sanatları çarşısı olarak kullanılıyor.
Üniversitede uluslararası turizm buluşması
AB Erasmus+ Programı Yetişkin Eğitiminde İşbirliği Ortaklıları kapsamında Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Turizm Fakültesi tarafından yürütülen “Ev Pansiyonculuğu Eğitim Modülü ile Sürdürülebilir Kırsal Kalkınmayı Destekleme ve Dijital Avrasya Yemek Kitabı Geliştirme” adlı projenin açılış toplantısı KÜ Merkez Kütüphanesi Cemil Meriç Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
İlk kez bir deniz ürünü tescillendi
Sinop’un binlerce yıllık deniz ve balıkçılık kültürünü yansıtan, önceleri yoksul ailelerin tükettiği ardından restoranlara kadar giren 'Sinop lakerdası' coğrafi işaretle tescillendi ve ilk kez coğrafi işaret alan deniz ürünü olarak tarihe geçti.
Üniversitemiz, patent şampiyonları arasında
Kastamonu Üniversitede düzenlenen 2019-2023 değerlendirme toplantısında konuşan Rektör Prof Dr. Ahmet Hadi Topal, üniversitenin patent anlamında ciddi bir başarı sağladığını dile getirerek Türkiye'de üniversiteler arasında gerçekleştirilen Türkiye Patent Şampiyonlarını açıkladı. Rektör Topal, Kastamonu Üniversitesi'nin tarım kategorisinde Türkiye 6'ncısı, eklemeli imalat kategorisinde ise Türkiye 3'ncüsü olduğunu açıkladı.
Üniversitenin ‘4 yıl’ raporu
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, 2019-2023 dönemleri arasında üniversite olarak yapılan çalışmaları değerlendirmek amacıyla basın toplantısı düzenledi. Rektör Topal burada yaptığı değerlendirmesinde Kastamonu Üniversitesi'ni daha ileriye götürme adına akademik personelle birlikte gayret içerisinde olduklarını dile getirerek, üniversitenin 4 yılda elde ettiği kazanımlarla ilgili bilgiler verdi.