Arama
Arama Sonuçları
Sahur Yapmak Önemli
Düzce Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, “Ramazan’da sağlıklı beslenmenin sürdürülebilmesi için iftar ve sahur arasında geçen sürede en az 2 öğünü tamamlamak önemlidir” dedi.
Kastamonu'nun her köşesinde ayrı bir lezzet
Kastamonu, zengin mutfağı ile gastronomi alanında adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor
Hayal kurmak bile zamlandı!.. Ağustos'un zam şampiyonu şans oyunları oldu
Ağustos ayında fiyatı en çok artan ürün yüzde 74,67'yle şans oyunları oldu. En yüksek düşüş ise patateste görüldü.
Üretici ve market arasındaki fiyat farkı yüzde 500’e dayandı
Ağustos ayında üretici ve market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 450 ile elmada görüldü. Elmadaki fiyat farkını yüzde 437,8 ile kuru üzüm, yüzde 325,6 ile havuç, yüzde 312 ile kuru soğan, yüzde 218,6 ile kuru incir, yüzde 200,6 maydanoz takip etti.
Yoksulluk sınırı 40 bin liraya dayandı
TÜRK-İŞ'in araştırmasına göre bir ailenin açlık sınırı ağustos ayında 12 bin 198 liraya yükseldi. Yoksulluk sınırı ise 40 bin liraya dayandı.
Severek tükettiğimiz o besinler beyin kanama riskini arttırıyor
Beyin kanamasının ana nedeni olarak travmalar gösteriliyor ayrıca kişi herhangi bir travma yaşamasa da beyin kanaması geçirebiliyor. Tüketilen besinlerin, eşlik eden genetik rahatsızlıkların beyin kanaması riskini artırdığı ise bir gerçek!
Eski zamanların unutulmayan bilmeceleri
Eski bilmeceler, merak edilen konular arasındadır. Kullanım anlamı bakımından eski bilmeceleri öğrenmekbve buna göre cevaplama imkanına sahip olmak isteyenlerin sayısı çoktur. Eski Bilmeceler arasından komik, kolay ve en bilinenleri sizler için derledik.
Köri neye iyi gelir? Körinin faydaları neler?
Dünyada Asya kıtasında bulunan, çok farklı dinleri ve dünyanın 7 harikasından biri olan taç mahal ile ünlü olan ülke Hindistan’ın dünya mutfaklarına ün edinen yerel lezzeti olarak bilinen köri, birçok baharatın karışımı olarak meydana gelmektedir. Bu ünlü lezzetlerden olan baharat türü Asya mutfaklarındaki yerinden sonra Avrupa mutfaklarında da kullanılan yaygın bir tat olarak yerini almıştır. Ayrıca ülkemizdeki Türk mutfağında da daha yeni yeni yer edinen bir lezzet olarak yaygın bir şekilde kullanılmaya yavaş yavaş başlamaktadır. Baharat severler tarafından çokça beğenilen ünlü bir tat haline gelmiştir. Bu meşhur baharat olan körinin faydaları nelerdir? Bu konu hakkında detaylı değineceğiz. Köri nasıl kullanılır, hangi hastalıkları önler? İşte tüm detaylar…
Tarım Kredi ürünlerine 4 bin noktada ulaşılabilecek
KoopBakkal sayısında 500’ü aşan ve yılsonuna kadar rakamı bine çıkarmayı hedefleyen Tarım Kredi Holding, Tarım Kredi Kooperatif Market sayısını da 3 bine çıkararak 2023 sonunda Tarım Kredi ürünlerine 4 bin noktada ulaşabilme imkanı sunacak
Türk-İş: 4 kişilik ailenin açlık sınırı 10.373 TL
Türk-İş, 4 kişilik ailenin haziran ayında gıda harcaması tutarının (açlık sınırı), 10 bin 373 TL olarak hesaplandığını açıkladı.
TCMB açıkladı: işte enflasyonu yükselten nedenler
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), temmuz ayı enflasyonunu değerlendirdi "Aylık Fiyat Gelişmeleri" raporunu yayınladı. TCMB, Temmuz ayı enflasyonunda ücret artışları ile döviz kurlarındaki yükselişin etkili olduğunu açıkladı
TZOB: Gıda fiyatlarında artış devam edecek
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, bitkisel ve hayvansal üretimdeki maliyet sorununu çözmeden ve üretimi artırmadan gıda ürünlerindeki enflasyonu çözmenin mümkün olmadığını söyledi.
TÜRK-İŞ güncel açlık sınırını açıkladı!
Türk-İş, 4 kişilik ailenin temmuz ayında gıda harcaması tutarının (açlık sınırı), 11 bin 658 TL olarak hesaplandığını açıkladı.
Nelerde Karbonhidrat bulunur? Karbonhidrat nedir? Faydaları ve zararları nedir?
Karbonhidrat, doğada en çok bulunan organik bir maddedir. Karbonhidrat, vücuda enerji veren bir besin kaynağıdır. Karbonhidratlar, kanın pıhtılaşmasında, bağışıklık sisteminde ve üremede önemli bir rol oynar. Yağ ve protein ile birlikte beslenmemizin büyük bir bölümünü oluşturan 3 önemli maddeden birisidir. Sağlıklı karbonhidrat içeren besinler arasında baklagiller, kepekli ekmek, düşük yağlı süt ürünleri, tam tahıllar, meyveler ve sebzeler yer alır.
Zam şampiyonu belli oldu
Tüketici fiyatları bazında haziranda fiyatı en fazla artan ürün yüzde 14,93 ile çay ve diğer demlendirilen içecek çeşitleri, en fazla düşen ise yüzde 6,14 ile yumurta ve yumurta ile ilgili ürünler oldu.
‘Bedava doğalgaz’ maaş zamlarını yaktı!
Mayısta bir ay ücretsiz doğalgaz kararı enflasyona olumlu yansırken, memur ve emekli maaş zamlarını olumsuz etkileyecek.
Mayıs’ın zam şampiyonu patates
Tüketici fiyatları bazında mayısta en fazla fiyat artışı yüzde 37,1 ile "patates ve bazı yumru bitkiler", en fazla fiyat düşüşü ise yüzde 100 ile söz konusu ayda "sıfır fiyat yöntemi" uygulanan "şehir gazı ve doğal gaz"da gerçekleşti.
Yağışlar pazarı da etkiledi
Yaz mevsimine girilmesiyle birlikte düşmesi beklenilen sebze-meyve fiyatları ne yazık ki beklenildiği gibi olmadı.
Liseli Şefler ödüllerine kavuştu
21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde yöresel lezzetler ve Türk mutfağına yönelik farkındalık oluşturmak amacı ile Fakültemiz ev sahipliğinde düzenlenen “Liseli Şefler Yarışıyor” yemek yarışmasının final etabı, 24 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşti. Yarışmada, Göl Anadolu Lisesi’nden EKBAB takımı, “Ecevit Çorbası, İslim Kebabı ve Kalburabastı” ile birinci oldu.
Mide ağrısına en iyi ne gelir ? mide ağrısı neyden kaynaklanır ?
Mide ağrısı her birimizin karşılaştığı bir rahatsızlıktır fakat pahalı veya riskli tıbbi bir yaklaşımla değil, basit gıda seçimleri ile hafiflemesi mümkün. Bu makale, mide ağrısına mümkün olduğunca doğal çözümlerle, uzun süreli olarak çareler arayışında olacak olanların yararına olacak şekilde öneriler sunarak başlamaktadır.
Fiyat düşünce satışlar çoğaldı
Türkiye genelinde soğan hasadını takiben soğanın fiyatı da düştü.
Liseli şefler ‘en iyi yemek’ için ter döktü
Yöresel lezzetler ve Türk mutfağına yönelik farkındalık oluşturmak amacı ile düzenlenen yemek yarışmasında finale yükselerek birinci olmak isteyen lise öğrencileri, en güzel yemekleri yapabilmek için mücadele verdi.
"Hepimiz hak ettiğimizi alacağız"
CHP Kastamonu'da 14 Mayıs 2023 Genel Seçimlerine saatler kala "Millet Buluşuyor" yürüyüşü gerçekleştirdi. Kışla Parkı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyüş gerçekleştiren CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Hasan Baltacı, yürüyüşün sonlandırıldığı Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslendi. Baltacı açıklamasında; "Emeğin değerli, ekmeğin eşit bölüşüldüğü bir ülkede illaki yaşayacağız. Ve bunu yarın yapacağız. İktidarımızı yürekler üzerine kuracağız. Gönüllerin üzerine kuracağız. Ve bu ülke hak ettiğini alacak. Kastamonu hak ettiğini alacak. Arkadaşlar hepimiz hakkettiğimizi alacağız" ifadelerine yer verdi.
MHP’den Taşköprü'de gövde gösterisi
14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri kapsamında, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Taşköprü İlçe Başkanlığı tarafından Taşköprü Cumhuriyet Meydanı'nda Açık Hava Toplantısı düzenlendi.
‘Yalan ve iftira üzerine iktidar kurmayacağız’
CHP Kastamonu Milletvekili ve 1’inci Sıra Adayı Hasan Baltacı, Cide’de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada; “Cumhuriyet demek, kimseye muhtaç olmamak demektir.
‘Gabar’da dün terörist ararken, bugün petrol çıkarıyoruz’
Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatı, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak Devrekani’de miting gerçekleştiren MHP’de programa MYK üyesi Yüksel Aydın, MHP ile yönetim kurulu üyeleri, MHP Kastamonu Milletvekili Adayı Emin Çınar ve Alperen Özmen, MHP Devrekani ilçe Başkanı Orhan İshakbeyoğlu, ilçe Yönetim kurulu üyeleri ve İl genel meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
‘Tosya’nın Ankara’ya açılan kapısı olacağız’
CHP, 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala ilçe mitinglerine ağırlık verdi. CHP Milletvekili Adayları Hasan Baltacı, Kadir Yalçın ve Ziver Kaplan, son olarak Tosya’da miting düzenledi.