MHP’den Taşköprü'de gövde gösterisi;

MHP’den Taşköprü'de gövde gösterisi

14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri kapsamında, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Taşköprü İlçe Başkanlığı tarafından Taşköprü Cumhuriyet Meydanı'nda Açık Hava Toplantısı düzenlendi....

 Programa, MHP İl Başkanı Emre Şahin, Kastamonu 2. Sıra Milletvekili Adayı Alperen Özmen, önceki dönem MYK üyesi Tarık Ziya Çağılcı, Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Yiğit, MHP Taşköprü İlçe Başkanı Rıdvan Uçar, Kadın Çalışma Grubu, il ve ilçe teşkilatları katıldı.

ŞAHİN; "BU MİLLET, SİZİN 3 KURUŞLUK PAKETLERİNİZE OY VERİR Mİ?"

MHP Taşköprü İlçe Başkanı Rıdvan Uçar’ın selamlama konuşması sonrası söz alan İl Başkanı Emre Şahin; "Ülkemiz 2018 yılından bu yana çok ciddi felaketlerle mücadele etmektedir. Yeri geldi salgın hastalıklarla mücadele ettik, yeri geldi sel felaketlerine maruz kaldık, yeri geldi maalesef depremlerle sarsıldık. Çok şükür birlik ve beraberlik içerisinde bu felaketlerin üstesinden gelmeyi bildik ve bu süreçte birlik ve beraberlik içerisinde olmaya gayret göstereceğiz. Bu felaketler üzerinden, ülkemizin düştüğü bu zor durumdan fırsat çıkarmaya çalışan bütün diğer siyasi partilere fırsat vermeyeceğimizi ifade etmek istiyorum. Haktan hukuktan adaletten bahseden, bu meydanlarda benim belediye başkanlarıma, dava arkadaşlarıma ithamlarda bulunan, siyasi partilere sesleniyorum. Bugün dağıttığınız paketler hangi siyasi partinin paketleridir, hangi büyükşehir belediyenizin imkanlarıyla dağıtılan paketlerdir? Bu millet, sizin 3 kuruşluk paketlerinize oy verir mi zannediyorsunuz. Vatanını bölmek isteyenlerin içerisinde bulunduğu ittifaklara oy mu verir zannediyorsunuz? Kendi memleketimizin insanlarını yabana mı atıyorsunuz? İthal adaylarınızı bu memleketin öz evlatları gibi göstermekten vazgeçin. Bu memleketin öz evlatları buradadır. Bu memleket kimlerin kimlerle yürüdüğünü apaçık görmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey'in talimatlarıyla biz önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben anlayışımız ve her şeyden önce Türkiye diyerek buradayız. Sizlerden Cumhur İttifakı'na Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve Milliyetçi Hareket Partisi'ne çok güçlü desteklerinizi bekliyoruz. 14 Mayıs Genel Seçimlerinin hepimize hayırlar getirmesini diliyorum Ne mutlu Türk'üm diyene" dedi.

ÇATAL; "OYLARINIZLA 'NE KÜRDİSTANI LAN, BURASI TÜRKİYE CUMHURİYETİ' DİYECEKSİNİZ"

Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal da, seçime kısa bir süre kaldığına dikkat çekerek şunları kaydetti; "Seçime 2 gün kaldı doğrudur, yalnız bu seçim değildir. Bunu çok iyi bilin. Biz Türk bayrağının altında yaşayan herkesi kardeş bildik, herkesi dostumuz bildik. Bugün sağ sol seçimi falan değildir. Benim solcum milliyetçidir, benim solcum vatanseverdir. Bu seçimde, Türkiye cumhuriyeti düşmanlarıyla karşı karşıyayız. Bütün siyasi partiler Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği için uğraşır. Ama şunu hiç kimse unutmasın, şu kelimeyi diyemezse olmaz: 'Ne Kürdistanı lan, burası Türkiye Cumhuriyeti' diyecek. Sizler de 14 Mayıs'ta 'Burası Kürdistan değil diyeceksiniz' oylarınızla 'Burası Türkiye Cumhuriyeti' diyeceksiniz. Biz de buradan haykırıyoruz; ne mutlu Türk'üm diyene!"

"BİR OY CUMHURBAŞKANIMIZA, 1 OY DA MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİNE"

"Yaşları benimle ve benden büyük olanlar Milliyetçi Hareket Partisi'nin 54 yıllık bir hareket partisi olduğunu biliyor. Her seçimde ya da Türkiye Cumhuriyeti'ni her kumpasa sokmak isteyenlerin olduğu zamanlarda, Milliyetçi Hareket Partisi'ne ne dediniz; MHP Türkiye'nin emniyet sübabı demediniz mi? Mecliste bir oturum düzeni var. Genel başkanımız önce devletim ve milletim dedi, sonra partim ve ben dedi. Meclis düzeni nasıl oturuyor biliyor musunuz? İnşallah bu dönemde sizlerin sayesinde bunu bozacağız. Benim meclisimde oturan milletvekilleri kafasını sol tarafa çeviriyor, terör örgütleri, sağ tarafına çeviriyor vatan hainleri. Milliyetçi Hareket Partisi 54 yıllık bir siyasi hareket. Türkiye Cumhuriyeti'nin emniyet sübabı diyorsanız 14 Mayıs'ta bir oy Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a 1 oy da Milliyetçi Hareket Partisi milletvekillerine. 4 senedir belediye başkanıyım elhamdülillah. Genel merkezimiz, Cumhur İttifakı ortaklarımız bize yardımcı olmak istiyorlar ama takdir edersiniz ki milletvekili olmayan bir belediye, Ankara'da bir evinin olmaması demektir. Önümüzdeki dönemlerde de Taşköprü, benim sağ elimi Ankara'da verecek mi?"

VİDİNLİOĞLU; "O KUTSAL İTTİFAK BUGÜN ETE KEMİĞE BÜRÜNMÜŞ CUMHUR İTTİFAKI'DIR"

Kastamonu Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu ise önceki seçimlere atıfta bulunarak; "4 yıl önce mahalli idareler seçimleri yapılırken, Abdullah kardeşim Taşköprü'den aday oldu. Ben de Taşköprülü bir kardeşiniz olarak Kastamonu Belediye Başkanlığı'na aday oldum. Allah'a şükürler olsun o günün konjonktüründe 7 tane belediyeyi Milliyetçi Hareket Partisi aldı. Nüfusa oranlandığında yaklaşık Kastamonu'nun 4'te 3'ünü yerelde bizlere emanet ettiniz. 4 yıldır yaptıklarımız ortada. Allah'a şükürler olsun hem genel merkezimizden hem de ittifak ortağımız AK Parti kadrolarından gittiğimizde çok ciddi destekler aldık. Tabi ülke nereden nereye geldi hepiniz görüyorsunuz. Bu seçim hani diyorlar ya '100 yılın seçimi' diye, evet belki de 100 yılın seçimi. Yapacağınız tercihler bu anlamda ülkenin önümüzdeki 5 yılını belirleyecek. Şimdi mübarek Cuma günündeyiz, namazın kazası olur ama seçimin kazası olmaz. Sonra kimse ah vah etmesin. Allah kimseyi hırsıyla sınamasın. Hırsı aklının bir karış önünde olanlar, öyle bir noktaya geldiler ki bunlar gitsin de ne olursa olsun diyorlar. O kadar düştüler ki bir eline patates aldı, diğerine soğan aldı yokluk edebiyatı yapıyor. Şimdi eğri oturup doğru konuşalım. Dün Kastamonu'da yerli ve milli otomobilimizin tanıtımı vardı. İHA'larımız, SİHA'larımız, kalkınma sanayinde ve bir sürü şeyde öncülük eden bir Türkiye var.  Dolayısıyla aldığımız mesafe belli. Her platformda dile getiriyorum. Bir tarafta yerli ve milli olanlar, öbür tarafta diğerleri. Yerli ve milli olanlar çok eskiden beri aynı bağın bağbanı olan sizler gibi bizler gibi vatan coğrafyasını vatan bilen, milleti millet bilen, devletine sadık, geleceğe umutla bağlı, gönlü bu topraklara bağlı ve bu topraklar için atan vicdanı bu topraklar için çalışan, ruhunu ve vicdanını satmamış bütün kardeşlerimizi biz zaten yerli ve milli olarak kabul ettik ve onlarla birlikte yol yürüyoruz. İşte ittifak ortağımız, sene 91'de ben eğitim öğretim için bu şehirden gittiğimde çiçeği burnunda taze bir doktordum. O gün cennet mekan Alparslan Türkeş Bey, rahmetli Başbuğumuz, Erbakan Hoca ve Aykut Edibali ile birlikte kutsal bir ittifak kurdular. Halk arasında adı Kutsal İttifaktı. Yerli ve milli olanlar bir araya gelmişlerdi. O gün temeli atılan o kutsal ittifak bugün ete kemiğe bürünmüş Cumhur İttifakı'dır. Düşenler düşecek, ayrılanlar ayrılacak, inananlar inanacak ve bu devleti ve milleti de en üst seviyeye bu kadrolar çıkaracak" dedi.

"CANINIZIN İSTEDİĞİ GİBİ AT OYNATMAK YOK, GEÇTİ O DEVİRLER"

Vidinlioğlu, sözlerine şöyle devam etti; "Biz kimi zaman muhalif de olduk ama 15 Temmuz gecesi bize öğretti ki bizim bir ve beraber olma mecburiyetimiz var. O mecburiyet de bugünkü ittifakı doğurdu. Onun için inşallah geleceği birlikte inşa ediyoruz. Şimdi bir tarafta, elinde patates soğanla siyasi edebiyat yapanlar, öbür tarafta gelecek 100 yıl Türkiye yüzyılı olacak diyenler var. Vizyon yok, öngörü yok, ne yapacaksınız kardeşim! 'Biz bunlardan daha iyi yaparız.' Sizin diyecek başka bir şeyiniz yok mu? Baraj yapacağım de, bir tane sanayide şunu yapacağım de, ne yapacağız 300 milyar dolar getirecekmiş. Nereden getireceksin, babanın darphanesi falan mı var? Yalan ağzınıza yuva yapmış.

Hiç mi sizin yüzünüz kızarmıyor, hiç mi utanmıyorsunuz? Yüzde yarım oyunuz var yüzde 50 almış gibi konuşuyorsunuz. Siz kimsiniz, nereden çıktınız, neyin hesabını yapıyorsunuz,  kime hesap soracaksınız. Ya kardeşim hani kağıt oyunlarında 5 benzemez derler ya, bunlar 6 benzemez. Daha bir tane de gölge var. Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim. Biz inandığımız değerler için az mı bedel ödedik. Eylüllerin mor kuşağından geçtik de geliyoruz. İnebolu'da o kahramanlar sayesinde cepheye taşınan mühimmatla bu vatan vatan oldu. Kuru ekmek azıcık hoşafla bu ülkeyi vatan yaptık. Her karışında şehit kanları var. Utanmadan o şehidin şühedanın yüzüne huzuru mahşerde nasıl bakacaksınız. Ama vallahi de bırakmayız, billahi de bırakmayız. Huzuru mahşerden önce bu millete ve bizlere hesap vereceksiniz. Canınızın istediği gibi at oynatmak yok, geçti o devirler."

ÇAĞILCI; "15 TEMMUZ, SİYASETEN BİR BAŞLANGIÇ NOKTASI OLMUŞTUR"

MHP eski MYK üyesi Tarık Ziya Çağılcı, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde hayatlarını kaybedenleri rahmetle anarak başladığı sözlerini şöyle sürdürdü; "15 Temmuz 2016'da FETÖ hain örgütünün gerçekleştirmeye çalıştığı kalkışma ve işgal harekatı Türkiye için bir dönüm noktası, aynı zamanda da siyaseten bir başlangıç noktası olmuştur. 7 Haziran 2017 de gerçekleştirilen milletin bir araya geldiği Yeni Kapı mitinginde milli mutabakat metni imzalanmıştır. Milletimiz bize demiştir ki; Milletini seven, düşünen bir arada olsun. Bu birliktelik 2017 yılında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ve cumhur ittifakıyla siyasi bir birlikteliğe siyasetin ahlakla birleşmesine vesile oldu. Bu birliktelik 2018'den Türkiye'nin 100'ncü yılı 2023 yılına kadar birçok şeyi gerçekleştirdi. Cumhur İttifakı siyasi ikbal üzerine kurulmuş kişisel menfaatleri düşünen bir ittifak değil, Türk Devleti'nin bekası, Türk Milletinin bölünmez bütünlüğü için iç ve dış mihraklara karşı verilmesi gereken her türlü mücadeleyi en yüksek şekliyle verilmesi için kurulmuş bir ittifak" dedi.

"MİLLETİNDEN UZAK BİR POLİTİKA ANLAYIŞI ONLARIN SAVUNMA SİSTEMİ OLDU"

Cumhur İttifakıyla nelerin yapıldığını da dile getiren Çağılcı; "Azerbaycan'da Türk kardeşlerimiz zafer naraları atarken, biz burada gerçekleşen bu zafer karşısında mutluluk gözyaşları döktük. Birileri çıktı, bu zaferi küçük gördü, 'cihatçı çetelerle destek verildi' dedi. Milliyetçi muhafazakar kitlelerin belki 60 yıllık babalarımızın ağabeylerimizin duası bize kalan vasiyeti olan Ayasofya Fatih'in fetih camisi ibadete açıldı. Bugün milliyetçi muhafazakar kesim sabah namazını Ayasofya'da kılabiliyor. Peki bunlara ne dediler müze olmalı dediler. Bugün beraber oldukları kol kola yürüdükleri bölücüleri ne dedi? 'Türkiye'de işgal altında birçok ibadethaneler var, kim yaptıysa o şekilde korunmalı yani kilise olmalı' dedi.  Ey Taşköprülüler, Türkiye Türk Milleti, milli şuuruyla ayağa kalkmaya çalışırken, şuursuz milletinden uzak bir politika anlayışı onların savunma sistemi oldu. Peki yavru vatan dediğimiz Kıbrıs'ta 46 yıl sonra Maraş bölgesini açtıklarında Kılıçdaroğlu'na Maraş bölgesi hakkında ne düşünüyorsunuz diye sorduklarında; 'Pardon’ dedi, anlayamadı. Pardon Fransızca bir kelime yani olaya Fransız kalmış. Bu kadar uzaklar. Türk milliyetçilerinin devletiyle tek bir sözleşmesi vardır. Bunun alacak hanesi boştur, verecek hanesinde de Türk milliyetçilerinin canı vardır. Bu canı bu memleket için, bu millet için, bu devlet için, bu bayrak için, bu ezanlar için seve seve vermeye dün de hazırdı bugün de hazırız. O yüzden bize güç olun, destek olun, omuz verin. Sizleri Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde milletvekillerimiz temsil etsinler" diye konuştu.

ÖZMEN; "SİZLERDEN ÖNCE HESABINI ALLAH SORAR"

MHP ikinci sıra Milletvekili Adayı Alperen Özmen de şöyle konuştu.; "Biz aylardır, ilçe ilçe köy köy gezerek, doğru bildiklerimizi anlatma yolunda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Gittiğimiz yerlerde bize en çok sorulan sorulardan bir tanesi: 'Siz bugün seçim çalışmaları kapsamında bizleri ziyaret ediyorsunuz ama yarın seçim bittikten sonra gelecek misiniz?' Ben de diyorum ki; 'Eğer, biz bu görevin hakkını vermezsek bunun hesabını sorarsınız ama sizden önce bizlere bunun hesabını Allah sorar.' Ben Allah korkusu olan vebal bilen bir kardeşiniz olarak bu emeği vereceğime memlekete hizmet için elimden geleni yapacağıma söz vermeyi ve gereğini yapmayı borç biliyorum. Bildiğiniz gibi biz ülkücüler ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak bugüne kadar karşılıksız bir biçimde devletimizin yanında olduk. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası hiçbir karşılık beklemeden Genel Başkanımıza Devlet Bahçeli ve ülkücü hareket, bir Cumhur İttifakı kurulmasında öncü oldu. Biz bunu sadece vatan için milletin bekası için yaptık. Bu vatana hizmet için de bu ittifakı sürdürmeye niyetliyiz. Bu ülkeye bildiğiniz gibi yıllardır canımızı kanımızı ekonomimizi yaralayan bizlerde derin yaralar bırakan bir terör belası var. Bugün Allah'ın izniyle bu terör belası bitme noktasına geldi. Biz bu kazanımların devam etmesini istiyoruz. Geçmişte yaşadığımız o acı tabloları tekrar yaşamak istemiyoruz. Allahın izniyle bu ittifak devam ettiği sürece biz milliyeti hareket partisi olarak burada olup memleketimizin arkasında durduğumuz sürece bu kötü sonuçlar bir daha yaşanmayacak."

"PKK'YA KURŞUN SIKMA FIRSATINI ASLA KAÇIRMAYACAĞIZ"

"PKK'nın dağ kadrosundan biri demiş ki; 'Cumhur İttifakına atılan her oy PKK'ya sıkılan bir kurşundur.' 40 yılda bir doğru söylemiş. Biz belki burada bulunanlar olarak PKK'ya fiilen kurşun sıkma imkanına sahip değiliz ama Allah nasip ederse 14 Mayıs'ta köylerimizde mahallelerimizde kurulan sandıklarda PKK'ya kurşun sıkma fırsatını da asla ama asla kaçırmayacağız." 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum