Arama
Arama Sonuçları
Zimbabwe’de Kastamonu imzası!
Halit Bitkin, “Deniz Feneri Kastamonu Temsilcisi olarak 10.000 km uzakta Afrika ülkesi Zimbabwe’de bir vefa örneği daha göstererek yoksul Zimbabwe müslümanlarına “Atabey Gazi Mescidi” inşa ederek teslim ettik” dedi.
Kastamonulu Şahide Savaş, İngiltere'de hayatını kaybetti
İnebolulu olan 90 yaşındaki Şahide Savaş, İngiltere'de hayatını kaybetti.
Sürdürülebilir tercihlerle ramazanda gıda israfının önüne geçilebilir
Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmudul Hasan: -"Malezya gibi Müslümanların çoğunlukta olduğu bir ülkede ramazanda gıda israfı yüzde 15 artıyor. Mısır'da ise gıda israfının ramazanda yüzde 20 arttığı belirtiliyor. Bu büyük bir çelişki, halbuki daha az tüketmemiz ve daha az israf etmemiz gerekiyor" Yeşil Ramazan hareketi kurucusu Kori Majeed: "İnsanların geri dönüşüm yapmasını, yeniden kullanılabilir malzemeler tercih etmesini, kompost yapmasını sağlayarak onları
Kastamonu, Filistin için hem yürüdü hem haykırdı
Filistin'de yaşanan vahşet sebebiyle Kastamonu'da 'Özgür Filistin Yürüyüşü' düzenlendi. Yürüyüşe, AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Adeta insan seline dönen büyük kalabalık, ‘Filistin için özgürlük, kahrolsun terörist İsrail’ sloganları attı.
"Saldırılarını, derhal durdurmalıdır"
Kastamonu Belediyesi Ekim Ayı Olağan Belediye Meclis Toplantısı'nın 2'nci oturumunda söz alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Akif Güzel, AK Parti Grubu adına söz alarak İsrail'in, Filistin'deki saldırılarını kınadıklarını ifade etti. Güzel açıklamasında; "İsrail bu saldırıları derhal durdurmalıdır" dedi.
Erbakan; "D60 projesi şart!"
Tosya İlçe Başkanlığı'nda konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Filistin İsrail arasında geçen olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erbakan konuşmasında D60 projesinin önemine dikkat çekerek Müslüman Ülkelerin birleşmesi gerektiğini dikkat çekti. Erbakan açıklamasında; "D60'ın İslam birliğinin yek vücut bir şekilde bu zulümlere karşı koyması gerekir" dedi
Camilerden “insan ilişkileri” hutbesi
22 Eylül 2023 Cuma hutbesi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlandı. Kastamonu’da camilerde insan ilişkilerine hâkim kılmanın sesleri yankılanıyor. Hutbe paylaşımı "Mevlidi Nebi" başlığı ile duyuruldu. İşte bu hafta Cuma namazına katılacak olan kişilere okunacak 22 Eylül 2023 tarihli Cuma hutbesi…
Kastamonu camilerinde ‘kirada insaf’ hutbesi
Kastamonu ve 81 ilde Cuma hutbesinde, son dönemde artan konut kira oranına dikkat çekildi.
MÜSİAD'ın 2. Hasbihal toplantısı, Kastilya'da düzenlendi
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kastamonu Şube Başkanlığı’nca Yolkonak Köyü’ne yeni tesis yapan, resmi açılışı önümüzdeki aylarda yapılacak olan Kastilya Turizm Tesisi Sahibi Yılmaz Uzan’ın Restaurat Salonu’nda Genişletilmiş 2. hasbihal toplantısı yapıldı.
2023 Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili tarihi nedir? 2023 diyanet Mevlid Kandili tarihi
İslamiyet için Mevlid Kandilinin önemli bir yeri vardır. Mevlid Kandili tarihi kullanıcılar tarafından merak edilmektedir. İslam dini için oldukça büyük bir öneme sahip olan Mevlid Kandili için sayılı günler kaldı. Hz. Muhammed’in (S.A.S) doğum tarihi olarak kabul edilen Mevlid Kandili hicri rebiülevvel ayının on ikinci gecesidir. İslami takvimin Ay temelli, miladi takvimin ise Güneş temelli olmasından dolayı, miladi takvimde Mevlid günleri her yıl farklı zamanlara denk gelir. Peki, 2023 Mevlid Kandili ne zaman?
Yüksel Aydın: ‘Senin feriştahının çapı yetmez’ [VİDEO HABER]
MHP MYK Üyesi Yüksel Aydın, CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin’in kendisine yönelik sözlerine cevap verdi.
Bakanlıktan GKRY’deki cami saldırısına kınama
Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) Limasol kentinde bulunan Köprülü Hacı İbrahim Ağa Camii’ne yapılan kundaklama saldırısını şiddetle kınadı. Açıklamada, "Bu konu hakkında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayı tümüyle destekliyoruz" denildi.
Bugün Türkiye tarihi başladı
26 Ağustos 1071 tarihinde, Büyük Selçuklu Hükümdarı Alparslan ile Bizans İmparatoru Romen Diyojen orduları arasında Malazgirt Meydan Muharebesi gerçekleşti. Malazgirt zaferi ile Anadolu’nun kapıları Türklere açıldı ve 952 yıl önce bugün Türkiye tarihi başladı.
Memleketinizin adı nereden geliyor? Kastamonu'yu duyunca çok şaşıracaksınız... İşte tüm illerin açıklaması
Memleketinizin adı nereden geliyor? Her şehrin isminin birbirinden farklı hikayesi var. İşte şehirlerin isimlerinin hikayeleri...
5 ülkeden 50 çocuk aynı camide Kur’an öğreniyor
Kastamonu’da açılan kursta, 5 farklı ülkeden 50 çocuk aynı camiden 50 çocuk aynı camide Kur'an- Kerim okumayı öğreniyor.
Biden aşure gününü unutmadı
ABD Başkanı Joe Biden, Muharrem ayının 10. günü olan Aşure günü nedeniyle sosyal medya hesabından mesaj yayımladı.
Erbakan: ‘İttifaka yanlışları düzeltmek için girdik’
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “İttifaka yanlışa ortak olmak için değil, yanlışları hep birlikte düzeltmek için girdik" dedi.
Meral Akşener'den 'seçim' açıklaması: 'Lami cimi yok, kaybettik'
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Uluborlu Kiraz Festivali'nde seçime ilişkin açıklamalarda bulundu. “Şimdi ben seçim olduğundan beri ağzımı açmadım. İlk defa burada konuşuyorum" diyen Akşener, "Sonuç itibariyle; kaybettik, lamı cimi yok. Kaybettik" ifadelerini kullandı.
Kastamonu İl Müftüsü Bilgiç'ten veda
3 sene Kastamonu'da İl Müftülüğü görevi yapan ve Çanakkale İl Müftüsü olarak atanan Müftü Mustafa Bilgiç, bir veda mesajı yayımladı. Müftü Bilgiç mesajında; "Görevi tevdi ederken üzerimde hakkı olan herkesten helallik diliyor, herkese hakkımı helal ediyorum. Kastamonu’ya hizmet etmeyi nasip ettiği için Yüce Rabbimize sonsuz hamdu senalar olsun" ifadelerine yer verdi.
Alman Saskia, Cide’de Müslüman oldu, işte yeni adı…
Almanya vatandaşı Saskia Hahn, Cide İlçe Müftülüğünde düzenlenen ihtida merasimi ile Müslüman olarak “İlayda” adını aldı.
Erbaş’tan Danimarka’ya sert tepki
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu aşağılık saldırının faillerini ve toplumsal barışı hedef alan bu tür eylemlere karşı sessiz kalan, izin vererek himayesi altına alan Danimarka makamlarını sergilediği bu tutum nedeniyle şiddetle kınıyor ve lanetliyorum” dedi.
Üniversite'de 15 Temmuz'un dini travmaları ele alındı
Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tarafından "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Hain Yapılanmanın Toplumdaki Dini Travmaları" paneli gerçekleştirildi.
Aşure Günü ne zaman 2023? Muharrem ayı başlangıç ve bitiş tarihi
Muharrem ayı, Hicri takvimin ilk ayı olarak bilinir. Bu ayda idrak edilen önemli zamanlardan biri de Muharrem ayının 10'uncu gününe denk gelen Aşure günüdür. Birçok önemli olayın bu zamanda meydana geldiği ifade edilir. 2023 Muharrem ayı ne zaman başlıyor, aşure günü hangi tarihte başlıyor?
Kastamonu'da 82 yaşında fakülte 3.sü olarak mezun oldu
Kastamonu Üniversitesi'nde 4 yıl önce eğitim hayatına başlayan 61 yaşındaki kadın Fen Edebiyat Fakültesini birincilikle bitirirken, 82 yaşındaki vatandaş ise Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesini üçüncülükle bitirdi.