Kastamonu, Filistin için hem yürüdü hem haykırdı;

Kastamonu, Filistin için hem yürüdü hem haykırdı

Filistin'de yaşanan vahşet sebebiyle Kastamonu'da 'Özgür Filistin Yürüyüşü' düzenlendi. Yürüyüşe, AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Adeta insan seline dönen büyük kalabalık, ‘Filistin için özgürlük, kahrolsun terörist İsrail’ sloganları attı....

Kastamonu Belediyesi tarafından organize edilen 'Özgür Filistin Yürüyüşü' büyük bir katılımla gerçekleşti. Kışla Parkından başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Özgür Filistin Yürüyüşü’nde yürüyen kalabalığa arabalar da korna çalarak destek verdi. Türk Bayrakları ve filistin bayraklarıyla yürüyen kalabalık, ‘Özgür Filistin, kahrolsun terörist İsrail’ sloganları ile tekbirler getirerek yürüyüşü tamamladı.

ÇEMEKOĞLU; “YÜREKLERİMİZ BÜTÜN MAZLUMLARLA VAHŞETE MARUZ KALAN FİLİSTİN VE GAZZE HALKIYLA BİRLİKTE ATIYOR”

Akabinde Hizmet İş Sendikası Batı Karadeniz Şube Başkanlığı Filistin ve Kudüs Destek Sendikal Dayanışma Komitesi Başkanı Zühre Çemekoğlu da konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Filistin halkının acısını kurşun yarası gibi yüreğinde taşıyan, vicdan sahibi asil insanlar burada. İşte hep bir ağızdan ‘Filistin’e destek, Siyonizm’e lanet!’ diyoruz. Siyonist İsrail Devleti bütün dünyanın gözü önünde sistematik bir şekilde, insanlık suçu işliyor. Bu katliama sessiz kalarak kanlı bir siyaset güden ve bu duruma arka çıkarak uluslararası plan yapanları kınıyoruz. Yıllardır üç maymunu oynayan uluslararası çevrelerin bugün insanlık dersi vermesine kahrolduğumuz için buradayız. Filistin'de insanlık tarihinin en büyük dramları yaşanıyor. Filistin'de ekmek, su, elektrik, ilaç gibi temel insani ihtiyaçları yok artık yardımlar engelleniyor solunacak havanın bile kalmadığını üzülerek ifade etmek istiyorum. Terör devleti Siyonist İsrail'in soykırım yaptığını, Gazze'de sadece Filistinlilerin değil insanlık ölüyor.  Siyonist Devlet, Hitleri bile aratmayacak şekilde katliam yapıyor. İbadet eden, namaza duran Müslümanlara plastik mermilerle, gaz bombalarıyla saldırıyor. Türkiye ve Türk halkı, her zaman olduğu gibi susan, susturulan insanlığın vicdanı olmaya devam edecektir. Yüreklerimiz bütün mazlumlarla vahşete maruz kalan Filistin ve Gazze halkıyla birlikte atıyor. Dünya İsrail’e karşı çaresiz değil. Ey peygamberlerin ayak izleriyle dolu Kudüs. Sen Kudüs-ü Şerifsin, sen şereflisin, seni çiğnetmeyeceğiz. Seni yalnız bırakmayacağız.”

Konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim okundu. Akabinde İl Müftüsü Bekir Derin’in duasıyla program son buldu. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum