Arama
Arama Sonuçları
İl Müdürlüğü'nden 16 maddelik 'Dikkat edilmesi gerekenler' listesi!
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü'nden Ramazan ayında beslenmede dikkat etmemiz gerekenlerin listesi verildi. 16 maddelik listeyi yayınlayan Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, Kastamonulu vatandaşlara;  "Sağlıklı besinleri sıklık ve miktarına dikkat ederek tüketmek,  Ramazan Ayı’ nı daha sağlıklı ve zinde hissederek tamamlamamızı sağlar" dedi.
İlkadım’a yeni hobi bahçeleri açılacak
İlkadım Belediye Başkanı ve Adayı Necattin Demirtaş, ilçeye yeni hobi bahçeleri kazandıracaklarını ifade etti.
Sahur İçin İdeal: Tok Tutan ve Susatmayan Besinler Listesi
Diyetisyen Cemre Balkan, sahurda tok tutan ve susatmayan yumurta, süt, süt ürünleri, sebze, meyve, tahıllı ekmek ve yağlı tohumları bulunan besinlerinin tüketilmesinin doğru olduğunu söyledi.
Sahur Yapmak Önemli
Düzce Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, “Ramazan’da sağlıklı beslenmenin sürdürülebilmesi için iftar ve sahur arasında geçen sürede en az 2 öğünü tamamlamak önemlidir” dedi.
Baş belası ile mücadele sürüyor!
Kastamonu ve Samsun başta olmak üzere kahverengi kokarcalar Karadeniz'de tam bir baş belası haline geldi. Samsun’da ‘Kahverengi Kokarca Eylem Planı’ kapsamında zararlı böcek ile mücadele çalışmaları sürüyor.
Kastamonu'da ayı tehlikesini durduracak hamle
Kastamonu Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkan Vekili Adil Ünaldı: “Ayı ile fotoğraf çektirmek ya da ayıya yakın davranmak tehlikelidir”  
İkinci bir EYT şansı!.. 2000 sonrası sigortalılar…
Milyonlarca kişi daha erken emeklilik hakkı yakalamanın hesaplarını yaparken 2000 sonrasında ilk kez sigorta başlangıcı olanlar için SGK Uzmanı Emin Yılmaz’dan dikkat çeken bir açıklama geldi.
Dünyanın astronotu geliyor!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Uzay Kaşifleri Derneği'nin etkinliğine 70'ten fazla dünyaca ünlü astronotun katılacağını açıkladı.
Torosların Meşhur Kekik Balı
Torosların meşhur kekik balı, kendine has kokusu ve özel bileşenleriyle öne çıkıyor. Sofraların vazgeçilmezi olan bu değerli balın üretim serüveni, işçi arıların kekik nektarlarından aldığı özlerin toplanmasıyla başlıyor. Anadolu'da doğallığı ve zengin bitki florasıyla adını duyurmuş olan Toros Dağları, bu doğal kekik balının üretiminin özel adresidir. Dolayısıyla doğal kekik balı ürünleri, burada üretilerek lezzet tutkunlarının beğenisine sunuluyor.
Kastamonu’nun gezmeye doyamayacağınız köyleri
Eğer Kastamonu'yu ziyaret etmeyi düşünüyorsanız, bu rehber size yardımcı olacaktır. İşte Gezmeye Doyamayacağınız Kastamonu Köyleri - Kastamonu'nun En Güzel 3 Köyü
Kastamonu köylerinde ayılar kol geziyor
Son yıllarda Kastamonu ve bölgemizde ayı popülasyonu artış gösterirken vatandaşların can ve mal güvenliği tehdit altına girdi.
İnebolu’da ayı meyve bahçesini talan etti, videodaki sözler güldürdü
İnebolu ilçesine bağlı Çubuk Köyünde meyve bahçesine giren ayı, ağaçları kırarak meyveleri yedi.
Erken yaşta evlilikler azaldı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Erken yaşta evliliklerde resmi verilerin yıllar itibarıyla düşmekte olduğunu memnuniyetle gözlemliyoruz" dedi.
Kastamonu'da Taş Ocağı Projesi köylüleri ayağa kaldırdı
İl Özel İdaresi tarafından İnebolu Çiçekyazı ile Kürenin Ersizler Köyleri arasında açılması planlanan kalker ocağı ve kırma eleme tesisi projesi köy halkı arasında tepkiyle karşılandı.
3 etkili yöntemle sineklerden kurtulun
Sineklerden kurtulmak için evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz 3 farklı yöntemi gelin birlikte öğrenelim.
Yeşil eriğin faydaları neler? Yeşil eriğin zararları nedir?
Her duyduğumuzda ağzımızı sulandıran yeşil erik, yaz mevsiminin yaklaşmasıyla beraber manavlarda yerini aldı. Severek tükettiğimiz reyonların gözde meyvesi olan yeşil eriğin faydaları da oldukça fazla. İşte, yeşil eriğin faydaları
Lenfosit (LYM) nedir? LYM yüksekliği veya düşüklüğü ne anlama gelir? Kaç olmalı?
Kan tetkiklerinde çıkan sonuçları merakla inceleyen biriyseniz "LYM" tabirine denk gelmiş olma ihtimalinizi hayli yüksek. Peki, LYM yüksekliği ya da düşüklüğü ne anlama geliyor? Siz de LYM hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olmak istiyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.
Akif Güzel’den ‘Devr-i Kastamonu’
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel, göreve gelişinin 3’ncü yılı dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında faaliyetleri hakkında bilgi verdi… Geride kalan bir yılda 40 bine yakın hane ziyareti gerçekleştirdiklerini söyleyen Akif Güzel, köy yollarında ise son bir yılda 4 bin kilometre yol kat ederek; 177 köyde siyasi faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydetti.
Severek tükettiğimiz o besinler beyin kanama riskini arttırıyor
Beyin kanamasının ana nedeni olarak travmalar gösteriliyor ayrıca kişi herhangi bir travma yaşamasa da beyin kanaması geçirebiliyor. Tüketilen besinlerin, eşlik eden genetik rahatsızlıkların beyin kanaması riskini artırdığı ise bir gerçek!
Eski zamanların unutulmayan bilmeceleri
Eski bilmeceler, merak edilen konular arasındadır. Kullanım anlamı bakımından eski bilmeceleri öğrenmekbve buna göre cevaplama imkanına sahip olmak isteyenlerin sayısı çoktur. Eski Bilmeceler arasından komik, kolay ve en bilinenleri sizler için derledik.
Bir bahçe ve düzenli bir ev için temel ipuçları
Temiz ve düzenli bir ev veya bahçe kendinizi çok iyi hissetmenizi sağlar. Psikolojiye olumlu bir etkisi olduğu kanıtlanan temizlik, ruh halinizi tamamen değiştirebilir. Dağınık evler veya bakımsız bahçeler size kendinizi kötü hissettirir ve bu ortamlarda yaptığınız aktivitelerden zevk alamayabilirsiniz.
Karadeniz'in güzelliklerini Aydın’da yaşıyorlar: ‘Ilgaz’ı aratmıyor’
Aydın'ın rakımı en yüksek yerleri arasında yer alan Kuyucak ilçesine bağlı 1200 rakımlı Belenova Yaylası, sosyal tesisleri, havası ve muhteşem manzarası ile dört mevsim ziyaretçi akınına uğruyor.
Sıfır arabada 3 yıl sonra ilk...
Son vergi düzenlemeleri ile birçok kalemde fiyat artışları gerçekleşirken, ortaya atılan son iddia gündeme oturdu.