Bir bahçe ve düzenli bir ev için temel ipuçları;

Bir bahçe ve düzenli bir ev için temel ipuçları

Temiz ve düzenli bir ev veya bahçe kendinizi çok iyi hissetmenizi sağlar. Psikolojiye olumlu bir etkisi olduğu kanıtlanan temizlik, ruh halinizi tamamen değiştirebilir. Dağınık evler veya bakımsız bahçeler size kendinizi kötü hissettirir ve bu ortamlarda yaptığınız aktivitelerden zevk alamayabilirsiniz....

Temiz ve düzenli bir ev veya bahçe kendinizi çok iyi hissetmenizi sağlar. Psikolojiye olumlu bir etkisi olduğu kanıtlanan temizlik, ruh halinizi tamamen değiştirebilir. Dağınık evler veya bakımsız bahçeler size kendinizi kötü hissettirir ve bu ortamlarda yaptığınız aktivitelerden zevk alamayabilirsiniz. Evinizi temizlerken vücudunuzun salgılayacağı endorfin hormonu sayesinde mutluluk kaçınılmaz olur. Temiz ve düzenli bir ev veya bahçe için ipuçları arıyorsanız ilk adımınız etrafı toparlamak olacak.

Evi detaylı bir şekilde temizlemeye başlamadan önce ilk olarak fazlalıkları atmak ve eşyaları yerli yerine koyarak bir düzen sağlamak temizlik ve düzen işinizi kolaylaştıracaktır. Sizi rahatsız eden dağınıklığı topladıktan sonra dolapları temizleyerek devam etmeniz doğru olacaktır. Kıyafet dolabı ve mutfak dolaplarındaki eşyaları boşaltarak bu dolapların içerisini güzelce temizledikten sonra tekrardan eşyaları düzgün şekilde yerleştirdiğinizde toparlama kısmı bitmiş olacak. Eviniz için birbirinden modern mobilyalar kullanabilir ve bambaşka bir ortam yaratabilirsiniz. Evinizin aurasını değiştirecek duvar tabloları, oturma grupları, yatak odası takımları ve çok daha fazlasıyla evinizin dekorunu zevkinize göre yaratın.

Düzenli Bir Ev ile Huzurlu Hisset

Ev içerisinde ne kadar boş alan varsa gözünüze o kadar düzenli ve konforlu görünecektir. Bu yüzden gereksiz eşyaları dolaplara saklamak iyi bir fikir olabilir. Dekoratif raflar veya köşe dolapları da bu sorununuza çözüm olacaktır. Tüm dağınıklığı bertaraf ettiğinize göre evinizi düzenleme aşamasına geçebilirsiniz. Dolap içlerini daha verimli kullanmak için dolap içerisine raflar yerleştirebilir, kutular kullanabilirsiniz. Üstelik düzen sağlamanın yanında eşyalarınızı kullanırken çok rahat edeceksiniz.

Banyoda, salonda, vestiyerde evinizin her yerinde raflı depolama çözümlerden yararlanabilir, bahçenize kuracağınız sallanan sandalyeler ile konforlu bir bahçeye kavuşabilirsiniz.


Bahçenizi Bahara Hazırlayın

Bahçeler, çok farklı amaçlarla kullanılabilen yerlerdir. Yakınlarınızla açık havada güzel bir kahvaltı yapabilir, akşam çayınızı bahçenizde yudumlayabilirsiniz. Bahçenizi güzelleştirmek sizin elinizde. Spor yapmayı seviyorsanız bahçenize spor malzemeleri alabilir ve daha verimli bir alan oluşturabilirsiniz.


İçinizi açacak bahçeler için çok konforlu mobilyalar bulunuyor. Hasırdan veya ahşaptan yapılan masalar, sandalyeler ile doğanın içinde gibi hissedeceğiniz bahçeniz evinizin en gözde yeri olacak. Sihirli dokunuşlarla modern bahçeler yaratmak mümkün. Bahçenizi dekore ederken en önemli hedefiniz bahçenizde de en az evin içinde kadar rahat hissetmeniz olmalıdır. Özellikle yaz aylarında keyifli vakit geçirebilmek için bahçenizi yaratıcı şekilde dekore etmelisiniz.

Farklı mobilyalar ile birbirinden güzel görünümler elde edebilirsiniz. Bahçenizde yetiştirdiğiniz sebze ve meyveleri yiyebileceğiniz güzel bir bahçe masası ve yanında dekoratif çiçekler ve ağaçlar olduğunu hayal ederseniz bahçenizi hemen hazır hale getirmek isteyeceksiniz. Bahçede sevdiklerinizle geçireceğiniz yaz akşamları için bahçe mobilyalarınızı özenle seçmelisiniz. Rahat koltuklar, ilham veren ışıklandırmalar ve çok daha fazlasıyla bahçenizde evinizde gibi hissedin.


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum