Arama
Arama Sonuçları
Bu ne sorumsuzluk!
Kastamonu’nun İnebolu ilçesi Boyran sahilinde halkın oturup dinlendiği, güzel vakit geçirdiği kamelyalar bazı sorumsuzların mekanı oldu.
“Alzheimer her beş yılda iki kat artıyor”
Alzheimer hastalığının unutkanlığın yanı sıra pek çok zihinsel fonksiyonu da etkilendiğini belirten Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Bilgin Topçuoğlu, hastalığın her beş yılda iki kat arttığına dikkat çekti.
"Ücretsiz öğün acil ihtiyaç, bu konu derhal çözülmeli"
CHP Kadın Kolları, okullarda çocuklara ücretsiz öğün verilmesine ilişkin 81 il ve 973 ilçede basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada; "Bugün ülke genelinde tek ses olduk, iktidara sesleniyoruz: Ücretsiz öğün acil ihtiyaçtır ve bu konu derhal çözülmelidir. Bugünden itibaren her il ve ilçede eylemler başlatıyoruz" denildi.
Yoksulluk sınırı 40 bin liraya dayandı
TÜRK-İŞ'in araştırmasına göre bir ailenin açlık sınırı ağustos ayında 12 bin 198 liraya yükseldi. Yoksulluk sınırı ise 40 bin liraya dayandı.
TCMB açıkladı: işte enflasyonu yükselten nedenler
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), temmuz ayı enflasyonunu değerlendirdi "Aylık Fiyat Gelişmeleri" raporunu yayınladı. TCMB, Temmuz ayı enflasyonunda ücret artışları ile döviz kurlarındaki yükselişin etkili olduğunu açıkladı
TÜRK-İŞ güncel açlık sınırını açıkladı!
Türk-İş, 4 kişilik ailenin temmuz ayında gıda harcaması tutarının (açlık sınırı), 11 bin 658 TL olarak hesaplandığını açıkladı.
Dondurmanın 6 önemli faydası!
Dondurma, özellikle bunaltıcı yaz sıcaklarında serinlemek için en çok tercih edilen tatlılar arasında yer alıyor.
Bayram şekeri ağızların tadını kaçırdı
Kurban Bayramı’na çok kısa bir süre kalmasına rağmen beklenen satış hareketliliği gerçekleşmedi.
Bu alışkanlıklarınız varsa sağlıklı yaşıyorsunuz demektir | 7 sağlıklı alışanlık
Çoğumuz uzun, mutlu, başarılı ve sağlıklı hayatlar yaşamak isteriz. Ne yazık ki, başarı arayışımızda sağlığımızla ilgili kısayolları sıklıkla kullanırız ve sonunda önleyebileceğimiz çeşitli rahatsızlıklar ve sakatlıklar yaşarız. Hiç de böyle olmak zorunda değil. Birçoğumuz stresli, talepkar hayatlar yaşıyor olsak da, burada biraz ince ayar yaparak daha sağlıklı ve daha üretken hayatlar yaşamamıza yardımcı olacak alışkanlıklar geliştirebiliriz.
Bayram’da, el yapımı dolgu çikolata satışları patladı
Türkiye’de kuruyemiş ve şekerleme sektörünün öncü isimlerinden Tuğba Kuruyemiş’te bayram dolayısıyla tonlarca çikolata üretimi yapıldı. Özellikle nişanlı gençlerin kız evi ziyaretleri için özel el yapımı dolgu çikolatalara yoğun ilgi gösteriyor. Bu arada Türkiye’de çikolatayı en çok erkeklerin aldığı kadınların tükettiği belirtildi.
Bayramda sık ama az yemeye özen gösterilmeli
Dahiliye Uzmanı Dr. Ali Nizamoğlu, "Bayramda az miktarda ve sık yemeye özen gösterilmeli. Öğlen yemeğinde zeytinyağlı sebze yemekleri ile hafif ızgara et ve salatadan oluşan bir sofra, ara öğünde meyve veya yoğurt, akşam yemeğinde de hafif besinler tercih edilmelidir" dedi.
Ramazan sonrasında beslenmeye dikkat!
Ramazan’da yavaşlayan metabolizma, bayramda tatlı tüketilmesi ve eski düzene dönülmesiyle beraber ağırlık artışına davetiye çıkarabilir.
KDV oranı yüzde 8'den 1'e indirildi
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'na, Cumhurbaşkanı Erdoğan video konferansla katıldı.
Tarihi konakta, tarihi yemekleri yaşatıyorlar
10 Aralık 1919'da Türkiye'de gerçekleşen ilk Türk kadın mitinginin 99'ncu yılında kurulan Sarıkonak Kadın Kooperatifi, üçüncü yılını dolduruyor
BEHÇET HASTALIĞI OLANLAR NASIL BESLENMELİ ?
Behçet hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? Behçet hastaları nelerden uzak durmalıdır? Dyt. Gülçin Işık, Behçet hastalığı olanlar için beslenme önerileri sizlerle paylaştı.
DENGELİ BESLENME NEDİR, HANGİ BESİNLERE YER VERİLİR?
Dengeli beslenme nedir, nasıl yapılır? Dengeli beslenmek için hangi besinlere yer verilmelidir? İşte, Uzm. Dyt. Şebnem Kandıralı Yıldırım'ın anlatımıyla dengeli beslenme:
İrmik Helvası Nasıl Yapılır ? İrmik Helvası Tarifi
Orta Doğu ve Balkan ülkelerinde sıklıkla tüketilen irmik helvası, Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan bir Türk tatlısıdır. Yörelere göre farklı tekniklerle hazırlanan helvanın ismi ise Arap kökenlidir. Sıcak sıcak kavrulan bu tatlı, nispeten düşük kalori değeriyle en çok sevilen tarifler arasında yer alır. Lif bakımından zengin olan irmik helvası vücudu dinç tuttuğu için, sporculara tavsiye edilen besin kaynaklarından biridir. Malzemeler hazırsa, irmik helvası nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir görelim ve tarifimize başlayalım.
VEJETARYENLER NASIL BESLENMELİ ?
Vejetaryen ne demek? Vejetaryen olmak hangi hastalıklardan korur? Vejetaryenler nasıl beslenmeli? Vejetaryen çeşitleri nelerdir? İşte, vejetaryen beslenmesi hakkında merak edilen her şey:
Hangi besin kaç kalori ? Meyve, sebze, et, kuruyemiş Kalori hesabı nasıl yapılır ?
Kilo vermek, mevcut kiloyu korumak, vücudun görevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmesi için gün içinde tüketilen besinlerin kaç kalori olduğu çok önemlidir. Meyve, sebze, et, kuru yemiş vs gibi günlük hayatta en çok tükettiğimiz besinlerde bulunan kalorilerinin sizin için derledik
Görme Doğal Olarak İyileştirilebilir mi ? Görmeyi İyileştirecek 10 Yiyecek
Havuçların görmeyi iyileştirdiği göze iyi geldiği söyleniyor. Bununla birlikte, bunun bir gerçekliği var mı? Görme doğal olarak geliştirilebilir mi? Görme gelişimi için en iyi yiyecek nedir? Görme için iyi olan bazı yiyecekler olduğu ortaya çıktı. Göz sağlığını optimize eden önemli vitaminler ve besinler içerirler.
Kalp Ağrısı Neden Olur? Nasıl Kalp Sağlığı Korunur? Kalp Ağrısı Nedir?
Kalp ve göğüs yerlerinde meydana gelen ağrılara genel olarak kalp ağrısı denir. Çoğunlukla kalple ilgili bir hastalığın ardından meydana gelen kalp ağrısı; kaburga incinmesi, ya da kas sorunları gibi farklı sebeplerde de meydana gelebilir.Rahatsızlığın merkezine bağlı olarak bazen uzun sürmeyen bir tedavi ile problem ortadan kalkarken bazen daha kapsamlı ve detaylı tedavilere ihtiyaç duyulur.
Kulak Sağlığını Destekleyen 4 Gıda
Gıda bizim için hayati derecede önemlidir. Vücudumuzu besler, bize enerji verir ve hatta ruh halimizi iyileştirme yeteneğine sahiptir. Bazı gıdalar da vücudumuzun belirli bölgeleri için önemli olabilir. Örneğin havuç alın. Havuç sadece mükemmel bir öğleden sonra atıştırmalıkları veya bir antreye tamamlayıcı garnitür olmakla kalmaz, aynı zamanda görme yeteneğiniz için iyi olan az miktarda A Vitamini elde etmek için de kullanılır. Bunu bilmek, kulak sağlığına ve işitme duyusuna ne tür yiyeceklerin iyi gelebileceğini merak ediyor. Bir kişi sağlıklı kulakları korumak için diyetine hangi yiyecekleri dahil etmelidir?