Ramazan sonrasında beslenmeye dikkat!;

Ramazan sonrasında beslenmeye dikkat!

Ramazan’da yavaşlayan metabolizma, bayramda tatlı tüketilmesi ve eski düzene dönülmesiyle beraber ağırlık artışına davetiye çıkarabilir....

Ramazan’ın bitmesiyle beraber beslenme alışkanlıklarında yapılacak bazı değişikliklerle ağırlık artışı önlenebilir. Sağlıklı beslenmeye geçiş yaparken dikkat edilmesi gereken noktalara kulak verin.

Sağlıklı beslenme için uzmanların bazı önerileri:

Pideyle vedalaşın: Bayram sabahı yapılan kahvaltılar hep keyiflidir. Ancak Ramazan boyunca tüketilen pideye veda zamanı geldi. Çok severek yediğimiz pide yerine artık tahıllı ekmek tercih edilmeli.

Şeker ve tatlı yerine kuru meyve ikram edin: Bayram ziyaretlerinin geleneksel ikramları olan şeker, çikolata ve tatlı ile fazladan şeker ve kalori yüklemesi yapılır. Bu da ağırlık kazanımı anlamına gelir. Bayramda Eğer ki siz misafir ağırlıyorsanız hafif atlatmak için misafirlerinizin sağlığını da düşünerek şekerlemeler yerine kâselerin içini kuru meyveler ve kuruyemişlerle süsleyebilirsiniz. 

Su tüketimini artırın: Ramazan’da sıvı tüketimi 1 litreye kadar düşebiliyor. Ramazan’ın bitmesiyle beraber su tüketimi artırılmalı. Özellikle bayram ziyaretlerinde yenilen her ikramlıktan sonra 2 bardak su içilmeli. Böylece hem daha az tüketmiş hem de sıvı alımı düzene girer ve metabolizma tekrar hızlanır.

Yeşil sebze tüketin: Bayram boyunca ana öğünlere yeşil sebzelerden ilave edilmelidir. Bu özellikle bağırsak hareketlerini düzenlemeye ve metabolizmayı hızlandırmaya yardım eder.

Akşam mutlaka yürüyün: Akşamları yürüyüş yapmaya çalışılmalı. Yemeklerden sonra sindirime yardımcı olarak ağırlığınızı korumada da etkili olacaktır. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum