Görme Doğal Olarak İyileştirilebilir mi ? Görmeyi İyileştirecek 10 Yiyecek;

Görme Doğal Olarak İyileştirilebilir mi ? Görmeyi İyileştirecek 10 Yiyecek

Havuçların görmeyi iyileştirdiği göze iyi geldiği söyleniyor. Bununla birlikte, bunun bir gerçekliği var mı? Görme doğal olarak geliştirilebilir mi? Görme gelişimi için en iyi yiyecek nedir? Görme için iyi olan bazı yiyecekler olduğu ortaya çıktı. Göz sağlığını optimize eden önemli vitaminler ve besinler içerirler....

Görme Doğal Olarak İyileştirilebilir mi?

Ne yazık ki, miyopi, hipermetropi, astigmatizma veya presbiyopi gibi kırma kusurlarını tersine çevirmenin bir yolu yoktur. Bu tür görme zorluğu gözlük, kontakt lens veya refraktif cerrahi ile tedavi edilebilir.

 

Bununla birlikte, beslenme değişikliklerine olumlu yanıt veren maküler dejenerasyon gibi görme azalmasının başka nedenleri de vardır. Bu anlamda gözlüksüz görme yeteneğini geliştiren yiyecekler var.

 

Hangi Vitaminler Görme İçin İyidir?

Bazı vitamin eksiklikleri görme şeklimizi olumsuz etkileyebilir. Göz sağlığımız birçok besinin dengesine bağlıdır, ancak bazı önemli vitaminler görme yeteneğini iyileştirir.

 

A Vitamini

Hangi vitaminin görmeye yardımcı olduğunu düşündüğünüzde, içgüdüsel olarak A vitamini düşünebilirsiniz. Gerçekten de gözler için gerekli bir besindir.

 

A vitamini, retinoidler adı verilen bir grup bileşik için kullanılan geniş bir terimdir. Retinol, hayvansal gıdalardan elde edilen A vitamini formudur. Gözde, retinol, rhodopsin adı verilen bir pigment yapmak için retina hücreleri tarafından alınır. Rodopsin, düşük ışıkta görmeyi sağlamak için gözdeki çubuk hücreler tarafından kullanılır. A vitamini eksik olduğunda gece görüşü ile ilgili sorunlar gelişebilir.

 

Kseroftalmi, diğerlerinin yanı sıra gece körlüğü ve kuru göz dahil olmak üzere A vitamini eksikliğinden kaynaklanan semptomların takımyıldızını tanımlamak için kullanılan terimdir.

 

C Vitamini

Vücudumuz sürekli olarak serbest radikal denilen şeyi üretir. Bunlar, uyanık yaşamımızın her günü gerçekleşen metabolik süreçlerimizin yan ürünleridir. Vücudumuz ayrıca bu serbest radikallerle savaşan antioksidanlar üretir. Serbest radikaller ve antioksidanlar arasında bir dengesizlik olduğunda oksidatif stres oluşur. Oksidatif stres, katarakt oluşumu da dahil olmak üzere birçok yaşlanma sürecinden sorumludur.

 

C vitamini, serbest radikalleri savuşturmak ve muhtemelen katarakt oluşumunu geciktirmek için alabileceğimiz güçlü bir antioksidandır. Ayrıca, yaşla ilgili potansiyel olarak kör edici bir durum olan maküler dejenerasyonun ilerlemesini yavaşlattığı da gösterilmiştir.

 

E Vitamini

E vitamini, makula dejenerasyonunun ilerlemesini yavaşlattığı gösterilen başka bir güçlü antioksidandır.

 

B Vitamini

Dışarıda sayısız B vitamini var ve birçoğunun gözler için faydalı olduğu bulundu. Folat, B6 ve B12, yaşa bağlı makula dejenerasyonu riskini azaltabilir. B kompleksi almak da katarakt başlangıcını geciktirebilir.

 

Lutein

Görme için hangi vitamin iyidir? Sadece bir tane olmasa da, lutein listede oldukça üst sıralarda yer alıyor. Görmeye yardımcı olan en iyi vitaminlerden biridir.

 

Lutein, A vitamini ve beta-karoten ile ilgili bir karotenoiddir. Makula dejenerasyonunun ilerlemesini yavaşlatarak makula için faydalıdır. Dijital cihazlardan yayılan mavi ışığı filtreleme özelliğine sahiptir. Ayrıca katarakt ilerlemesini geciktirebilir.

 

Hangi Yiyecekler Görmeyi İyileştirir?

Görmeyi iyileştirmek için çeşitli yiyecekler vardır. Bunlar gözler için önemli besinleri içerir.

 

Balık

görme için balık

Yağlı balıklar esansiyel yağ asitlerini, özellikle omega-3'leri içerir. Omega-3'ler her hücre zarının bir parçasıdır ve bu nedenle vücuttaki her hücrede önemli bir rol oynar.

 

Gözlerde, omega-3'lerin kuru göz ve meibom bezi disfonksiyonu için faydalı olduğu bulunmuştur. Ayrıca makula dejenerasyonuna yardımcı olabilirler.

 

Fındık

Görme için fındık

Beslenme, türüne göre değişir, ancak çoğu kuruyemiş, yüksek düzeyde protein, esansiyel yağ asitleri ve lif içeren güç merkezleridir.

 

Badem ve fındık gibi bazı kuruyemişler, antioksidan E vitamini açısından özellikle zengindir.

 

Tohumlar

görme için tohumlar

Tohumlar, esansiyel yağ asitlerinin bir başka zengin kaynağıdır. Balık yemeyenler için alternatif bir omega-3 kaynağı olarak hizmet edebilirler.

 

Ayçiçeği tohumları özellikle göze faydalı olduğu tespit edilen önemli bir antioksidan olan E vitamini açısından zengindir.

 

Turunçgiller

görme için narenciye

Narenciye, göz için bir başka önemli antioksidan olan C vitamini açısından zengindir. Serinletici kaynaklar arasında limon, misket limonu, greyfurt ve portakal bulunur.

 

Yapraklı Yeşiller

Görme için yapraklı yeşillikler

Görmeye yardımcı besinler söz konusu olduğunda yapraklı yeşillikler yüksek puan alır. Görmeyi iyileştirmek için önemli vitaminler açısından zengindirler. Sadece antioksidan C vitamini içermekle kalmaz, aynı zamanda gözler için çok önemli bir karotenoid olan lutein ile doludurlar. O ıspanak sadece kaslarınızı güçlendirmekle kalmaz; aynı zamanda vizyonunuzu da güçlendirecek!

 

Tatlı Patatesler

Görme için tatlı patates

Tatlı patatesler birkaç önemli oküler besin açısından zengindir: A vitamini, C vitamini ve lutein. Tatlı çeşidin yerine beyaz patates koymak sadece glisemik yükü azaltmakla kalmaz, aynı zamanda görme için de besindir.

 

Yumurtalar

Görme için yumurta

Yumurtalar harika bir C, E vitamini ve lutein kaynağıdır. Ayrıca zeaksantin adı verilen lutein ile ilgili başka bir karotenoid içerirler. Görmeye yardımcı yiyecekler söz konusu olduğunda, yumurtalar iyi puan alır. Besin kombinasyonları, maküler dejenerasyonla savaşmak için idealdir.

 

Biftek

görme gelişimi için başka bir iyi besindir. Maküler dejenerasyonun ilerlemesini yavaşlattığı gösterilen Çinko açısından zengindir.

 

Baklagiller

görme için baklagiller

Baklagiller de harika bir Çinko kaynağıdır ve yüksek protein içeriği ile ete harika bir alternatif sunar. Görüşü iyileştiren yiyecekler söz konusu olduğunda, mercimek doymuş yağ içermeyen ve yüksek lif içeriğine sahip en sağlıklı yiyeceklerden biridir.

 

Görme Gücünü Artırmak İçin Diğer İpuçları

Görme Gücünü Artırmak İçin İpuçları

Görme için hangi yiyeceklerin iyi olduğunu bilmenin yanı sıra, görüşünüzü korumak için alabileceğiniz başka önlemler de vardır.

 

Sigara içiyorsanız bırakın. Sadece genel sağlığınız için iyi olmakla kalmaz, aynı zamanda göz hastalığı riskinizi de azaltır.

 

Kontakt lens kullanıyorsanız, ellerinizi kullanmadan önce yıkayın ve yalnızca önerilen süre boyunca takın. Onlarda uyumayın. Bu, göz enfeksiyonu riskinizi azaltacaktır.

 

Ahşap, metal veya kimyasallarla çalışıyorsanız her zaman göz koruyucu kullanın.

 

Bilgisayarı kullanırken molalar verin. Her 20 dakikalık yakın çalışma için, 20 saniye boyunca 20 fit uzaktaki bir şeye bakın. Buna 20-20-20 kuralı denir.

 

Güneş gözlüğü takmak. Katarakt, makula dejenerasyonu, pterjiyum ve göz kapağı kanserleri dahil olmak üzere çeşitli oküler rahatsızlık riskinizi azaltacaktır. Güneş ışığı, güneş gözlüklerinin üstünden, altından veya yanlarından sızabilir, bu nedenle en iyi koruma için tam kapsama hedefleyin.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum