Arama
Arama Sonuçları
Kutlu olsun…
İsrail’in saldırılarında çocukları, eşleri ve yakınlarını kaybetmenin derin hüznünü yaşayan Gazzeli annelerin Anneler Günü kutlu olsun…
Gezgin kadın, 20 yılda 70 ülke gezdi
Samsun’da yaşayan 70 yaşındaki Esin Eren, 50 yaşından sonra yaklaşık 70 ülke gezdi. Hindistan’dan Norveç’e kadar birçok ülke gezen Esin Eren, “Çok kitap okudum ama gezip görmek ufkumu açtı” dedi.
İl Müdürlüğü'nden 16 maddelik 'Dikkat edilmesi gerekenler' listesi!
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü'nden Ramazan ayında beslenmede dikkat etmemiz gerekenlerin listesi verildi. 16 maddelik listeyi yayınlayan Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, Kastamonulu vatandaşlara;  "Sağlıklı besinleri sıklık ve miktarına dikkat ederek tüketmek,  Ramazan Ayı’ nı daha sağlıklı ve zinde hissederek tamamlamamızı sağlar" dedi.
Sürdürülebilir tercihlerle ramazanda gıda israfının önüne geçilebilir
Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmudul Hasan: -"Malezya gibi Müslümanların çoğunlukta olduğu bir ülkede ramazanda gıda israfı yüzde 15 artıyor. Mısır'da ise gıda israfının ramazanda yüzde 20 arttığı belirtiliyor. Bu büyük bir çelişki, halbuki daha az tüketmemiz ve daha az israf etmemiz gerekiyor" Yeşil Ramazan hareketi kurucusu Kori Majeed: "İnsanların geri dönüşüm yapmasını, yeniden kullanılabilir malzemeler tercih etmesini, kompost yapmasını sağlayarak onları
Sahur İçin İdeal: Tok Tutan ve Susatmayan Besinler Listesi
Diyetisyen Cemre Balkan, sahurda tok tutan ve susatmayan yumurta, süt, süt ürünleri, sebze, meyve, tahıllı ekmek ve yağlı tohumları bulunan besinlerinin tüketilmesinin doğru olduğunu söyledi.
Sahur Yapmak Önemli
Düzce Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, “Ramazan’da sağlıklı beslenmenin sürdürülebilmesi için iftar ve sahur arasında geçen sürede en az 2 öğünü tamamlamak önemlidir” dedi.
Çakallar Şehre İndi: Neler Olacak?
Sinop’ta kent merkezine inen çakallar, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
Kastamonulu genç, kanseri yendiği hastanede işe başladı
Kastamonulu genç, lösemiye karşı savaşında çocukluk kahramanı olan doktorla aynı hastanede çalışıyor.
Kastamonu'da ayı tehlikesini durduracak hamle
Kastamonu Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkan Vekili Adil Ünaldı: “Ayı ile fotoğraf çektirmek ya da ayıya yakın davranmak tehlikelidir”  
Ayıların inadı pahalıya mal oldu
Ayılara karşı sınav veren vatandaş: "Ayıyla komşu gibi olduk” 
Kastamonu'nun saklı cennetleri için 'rapor' hazırlığı
Kastamonu Üniversitesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürlüğü, Kastamonu’nun saklı kalan kanyonlarının ve doğal güzelliklerinin koruma altına alınması için çalışma yaptı. Ekipler tarafından incelenen alanların tabiat parkı ya da tabiat anıtı olarak ilan edilmesi için hazırlanan rapor bakanlığa sunulacak.
Kastamonu'da Ayılar durdurulamıyor!...
Kastamonu'da aç kalan ayılar İlçe ve Köylere inip meyve bahçelerini ve arı kovanlarını talan ediyor.
Sardalyadan bulaşan ‘botulizm’ öldürdü
Fransa’nın Bordeaux kentindeki “Tchin Tchin” adlı restoranda, 4 - 10 Eylül arasında servis edilen ev yapımı sardalyalardan yiyen müşteriler arasındaki bir kadın hayatını kaybetti.
Türkiye’de bir ilk görüldü! Bu hastalık içmeden sarhoş ediyor
Tıp literatüründe 'Auto-Brewery Sendromu' olarak bilinen karbonhidrat ve şekerli gıdanın vücutta alkole dönüşmesine neden olan vaka Türkiye’de ilk defa Giresun’da görüldü. Tükettiği karbonhidrat ve şekerli gıdalardan sonra "İçmeden sarhoş olmak" deyimini hayatında yaşayan ve sarhoş gibi gezen ancak kendisi bunun farkında olmayan hasta, tedavisinin ardından yeni bir hayata başlıyor.
Dedeman’da artan yemekler sokak hayvanlarına bırakılıyor
Kastamonu Belediyesi ile Kastamonu Park Dedeman arasında imzalanan protokol doğrultusunda otelde artan yemekler israf edilmeyerek sahipsiz sokak hayvanlarının beslenmesinde kullanılacak.
Peynirde küp şeker detayı! Küflenmeyi önlüyor ilk günkü tazeliğini koruyor
Süt ürünü peynir özellikle yaz aylarında buzdolabında muhafaza edilse bile küfleniyor. Ancak küp şeker küflenmeyi önlüyor ve peynirin ilk günkü tazeliğini korumasına yardımcı oluyor
Çocukların sağlığında en çok babalar etkili
Babalar, çocuklarının sağlığını nasıl etkiledikleri konusundaki araştırmalarda bazen göz ardı edilir. Ancak Nashville, Tennessee'deki Vanderbilt Üniversitesi Hemşirelik Okulu'nda yardımcı doçent olan James Muchira, en başından beri babaların çocuklarının sağlığını önemli şekillerde şekillendirdiğini söyledi.
Sabah aç karnına kahve içmek faydalı mı? Türk kahvesi mideye iyi gelir mi?
Bazılarımız için kahve, güne başlama ritüeli olurken bazılarımız için ise keyif anlarına eşlik eden müthiş bir içecektir. Ancak yapılan bazı araştırmalar, aç karnına içilen kahvenin iyi bir seçenek olmadığını ortaya koyuyor...
Kocaoğlanın jakuzi keyfi
ABD'de sıcaktan bunalan ayı, serinlemek için bir evin arka bahçesindeki jakuziye girdi. İhbarı alan polis, evin bahçesine geldiğinde ayıyı duvarın üzerinden ağaca doğru yönelmiş bir şekilde bulduklarını açıkladı.
Yeme suçluluğu nedir? nasıl üstesinden gelinir?
Günümüzde çoğu insan beslenme alışkanlığı ya da tükettiği yiyeceklerden dolayı suçluluk duyuyor. Peki neden bazı yiyecekleri yedikten sonra suçlu hissediyoruz? Bu duyguyla nasıl başa çıkabiliriz?
Stokçuların yeni zam oyunu ortaya çıktı
Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk uygulamalarına ilişkin denetimlerini sıklaştırırken, bu kez bakanlığın radarına e-ticaret platformlarındaki bazı kötü niyetli satıcılar takıldı.
Sıcak havalarda su tüketimine dikkat! Kilo yapabilir
Suyun az tüketilmesi sebebiyle vücutta artan yağ hücrelerinin artmasının, kilo alınmasına yol açtığı belirtildi.
Nelerde Karbonhidrat bulunur? Karbonhidrat nedir? Faydaları ve zararları nedir?
Karbonhidrat, doğada en çok bulunan organik bir maddedir. Karbonhidrat, vücuda enerji veren bir besin kaynağıdır. Karbonhidratlar, kanın pıhtılaşmasında, bağışıklık sisteminde ve üremede önemli bir rol oynar. Yağ ve protein ile birlikte beslenmemizin büyük bir bölümünü oluşturan 3 önemli maddeden birisidir. Sağlıklı karbonhidrat içeren besinler arasında baklagiller, kepekli ekmek, düşük yağlı süt ürünleri, tam tahıllar, meyveler ve sebzeler yer alır.
"Mecbur kalmadıkça 'o saatlerde' dışarı çıkmayın"
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü son zamanlarda artan sıcaklıklar ile ilgili alınması gereken önlemleri içeren bir açıklama yayımladı.
Puf puf kabaran pişi tarifi! Yağ çekmeyen pişi nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Hamur işi tarifleri denince ilk akla gelenlerde olan pişi tarifi kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi. Püf noktalarına dikkat edildiğinde yumuşacık ve yağ çekmeyen pişiler hazırlamak oldukça kolay. Beş çayına da tercih edebileceğiniz puf puf kabaran pişi tarifi haberimizde.
İşte dünyanın en fazla yemek yiyen ülkeleri! Türkiye’nin sırası dikkat çekti
Konu yemek olduğunda Türkiye, sayısız lezzetiyle her zaman adından söz ettirmeyi başarıyor.
Atopik Dermatit
Atopik dermatit kronik ve tekrarlayan bir cilt rahatsızlığıdır.
Bu 4 gıdayı sofralarınızdan uzak tutun! Vücudunuzda dayanılmaz ağrılara yol açıyor
Yediğimiz yiyeceklerin sağlıklı olması için vücudumuza neler zarar verir ya da fayda sağlar bunu bilmekten geçer. Bunun için bitkiler ve vücudumuz hakkında bilgi sahibi olmak sağlıklı yaşamak adına önem arz etmektedir. Uzmanlar eklem ağrıları ve iltihaplanmalara yol açan gıdalara karşı uyardı. Vücut ağrılarını artıran ve diğer ağrı veren besinler haberimizde...