Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu, Bolu Düzce ve birçok ilde yetişiyor... Protein deposu
Sonbaharın gelmesiyle birlikte, Karadeniz bölgesinin en lezzetli hazinelerinden biri olan Kanlıca mantarı tekrar sofralara dönüyor. Bu doğal hazine, Bolu başta olmak üzere Batı Karadeniz'deki ormanlarda yetişiyor ve binlerce kişi tarafından toplanıp tüketiliyor. İşte Kanlıca mantarı hakkında bilmeniz gerekenler:
Torosların Meşhur Kekik Balı
Torosların meşhur kekik balı, kendine has kokusu ve özel bileşenleriyle öne çıkıyor. Sofraların vazgeçilmezi olan bu değerli balın üretim serüveni, işçi arıların kekik nektarlarından aldığı özlerin toplanmasıyla başlıyor. Anadolu'da doğallığı ve zengin bitki florasıyla adını duyurmuş olan Toros Dağları, bu doğal kekik balının üretiminin özel adresidir. Dolayısıyla doğal kekik balı ürünleri, burada üretilerek lezzet tutkunlarının beğenisine sunuluyor.
Yeşil eriğin faydaları neler? Yeşil eriğin zararları nedir?
Her duyduğumuzda ağzımızı sulandıran yeşil erik, yaz mevsiminin yaklaşmasıyla beraber manavlarda yerini aldı. Severek tükettiğimiz reyonların gözde meyvesi olan yeşil eriğin faydaları da oldukça fazla. İşte, yeşil eriğin faydaları
Ameliyat sırasında ilgi göstermemek boşanma sebebi
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, "Eşinin ameliyatı sırasında yeteri kadar ilgi göstermemek ve eşini üstlerine karşı şikâyet etmek boşanma sebebidir" dedi.
Severek tükettiğimiz o besinler beyin kanama riskini arttırıyor
Beyin kanamasının ana nedeni olarak travmalar gösteriliyor ayrıca kişi herhangi bir travma yaşamasa da beyin kanaması geçirebiliyor. Tüketilen besinlerin, eşlik eden genetik rahatsızlıkların beyin kanaması riskini artırdığı ise bir gerçek!
Kastamonu’da engelli hayvanlar için bakımevi kurdu
Kurduğu bakımevinde 60’dan fazla engelli ya da sakat hayvana bakan hayvansever, sokaktaki canlılar istenmediği için yaptıkları kısırlaştırmayla popülasyonu düşürmeye çalıştıklarını söyledi.
Muz neye iyi gelir? Muzun faydaları neler?
İçerisinde yer alan potasyum nedeniyle güçlü bir enerji kaynağı olan muz sindirim sistemine dost bir meyvedir. Muzda bulunan lif sindirim sistemi sorunlarına iyi gelir. Peki, muzun faydaları neler? Muz neye iyi gelir?
Dondurmanın 6 önemli faydası!
Dondurma, özellikle bunaltıcı yaz sıcaklarında serinlemek için en çok tercih edilen tatlılar arasında yer alıyor.
Sigara bağımlıları dikkat: 3 günde ciğerleri tertemiz yapıyor! Vücutta toksin bırakmıyor
Vücudumuzun en önemli organlarından biri olan akciğer, kirli kanı yenileme görevi üstleniyor. İnsan sağlığı için büyük önem arz eden akciğerlerimize gözümüz gibi iyi bakmalıyız. Özellikle sigara kullanan kişilerin tercih edebileceği 3 malzemeli kür tarifi ile 3 günde akciğerlerinizi yeni doğmuş gibi yapabilirsiniz.
Zencefilin faydaları nelerdir? neye iyi gelir?
Zencefil, güçlü anti-inflamatuar özelliklere sahip eski bir baharattır. Dünyanın en çok bilinen ve hemen hemen her kültürde kullanılan zencefilin en önemli faydaları arasında bulantı ve ağrıyı hafifletme, osteoartriti tedavi etme, kanseri önleme, artrit tedavisi, solunum yollarını iyileştirme ve şişkinliği azaltma becerisi sayılabilir. Zencefilin faydalarından bazılarını sizler için detaylıca inceledik. İşte zencefilin faydaları...
Bildiğiniz tüm yumurtaları unutun!
Kastamonu'da tavuk çiftliği olan Tuncay Kırnaoğlu, yeşil ve mavi yumurta yumurtlayan Araucana tavuğu ile yumurta üretimi yapıyor.
Kurt üzümü Kastamonu'da kadın çiftçilere tanıtıldı
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından onaylanarak uygulamaya başlanılan “Kastamonu Topraklarında Kurt Üzümü Köysel Kadın Çiftçi Dönüşümü Yayım Projesi" kapsamında; Proje Paydaşı 'Hanönü Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi' ortaklarına proje hakkında bilgilendirme yapıldı.
“A vitamini eksikliği gece körlüğüne yol açabilir”
Vitamin eksikliğinin nedenleri hakkında bilgilendirmede bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Betül Kaya, “Yeterli ve dengeli beslenmemek, güneş ışığına yeterince maruz kalmamak, ilaçlar, parazitler, obezite cerrahileri mide ve bağırsağın vitamin emilimini bozan hastalıklara sebep olabilir. Bilinen 13 vitaminin eksikliği de vücutta bazı problemlere yol açabilir. Örneğin, A vitamini eksikliği gece körlüğü, göz kuruluğu, cilt ve mukoza problemlerine yol açarken; B12 vitamini eksikliği kansızlık, enerji düşüklüğü, baş dönmesi ve denge bozukluğuna sebep olabilir” dedi.
Bakanlıktan 'takviye edici gıda' uyarısı
Sağlık Bakanlığı tarafından güncellenen Türkiye Beslenme Rehberi'nde (TÜBER-2022) takviye edici gıdaların yeterli ve dengeli beslenmenin yerini tutamayacağı, ayrıca bu ürünlerin "kilo verme, sigarayı bırakma, cinsel performansı artırma" gibi ifade ve imalarla satışa sunulamayacağı uyarısı yapıldı.
Binbir derde deva 'kocayemiş' tezgahları süsledi
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde vatandaşlar tarafından toplanan ve birçok hastalığa iyi geldiği inanılan "kocayemiş" adıyla bilinen mumgile meyvesi, semt pazarlarında satılmaya başlandı.
Organik 'Trabzon hurması' tezgahları süslüyor
İnebolu İlçesinde, köylülerin bahçelerden organik olarak topladığı 'Trabzon hurması' tezgahlarda yerini aldı.
Bu aylarda tüketilmesi öneriliyor! Uykusuzluğa iyi gelen mucize Börülcenin faydaları nelerdir?
Güçlü vitamin ve mineral deposu içeren börülce uykusuzluk gibi hastalıklara fayda sağlar. Anadolu yemekleri arasında en vazgeçilmez besinlerden biri olan börülce hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. C vitamini bakımından zengin olan börülce özellikle bu aylarda uzmanlar tarafından tüketilmesi önerilen besinlerden biridir. Düzenli tüketildiğinde uykusuzluğu önlüyor. Peki Börülcenin faydaları nelerdir?
Dikenli incirin bilinmeyen faydaları nelerdir? Dikenli incir nasıl tüketilir?
Adana'da pazar tezgahlarında yerin, alan dikenli incir, kolesterol düşürmeden sindirimi düzenlemeye kadar birçok faydası vardır. Aynı zamanda kemiklerin gelişmesine yardımcı olan dikenli incir, bağışıklık sistemini güçlendiren besinler arasında yer alır. Akdeniz bölgesinde sıklıkla tüketilen dikenli incirin kabukları da kurutularak çay yapılıyor. Dikenli incirin bilinmeyen faydaları nelerdir?
ÇAM KOZALAĞI PEKMEZİNİN FAYDALARI NELERDİR ?
Çam kozalağı pekmez nedir, nasıl tüketilir? Çam kozalağının faydaları nelerdir? Kozalak pekmezi günde ne kadar tüketilmeli? İşte, Uzm. Dyt. Aysima Duygu Aksoy'dan çam kozalağı pekmezi faydaları:
SOMON MU, TON BALIĞI MI? HANGİSİ DAHA İYİ?
Her ikisinin de insan vücudu için önemli faydaları olan ton balığı mı, somon mu ? Her ikisi de çok sevilen, çok tercih edilen somon ve ton balığı kıyaslanınca ortaya nasıl bir tablo çıkıyor? Gelin, yakından bakalım..
AVOKADO MASKESİ NASIL YAPILIR, FAYDALARI NELERDİR?
Sivilce ve akneleri gideren avokado maskesi nasıl yapılır? Avokado maskesinin cilde faydaları nelerdir? İşte, sağlıklı bir cilde kavuşmanızı sağlayacak avokado maskesi tarifi:
MAYA MASKESİ NASIL YAPILIR, NE İŞE YARAR?
Kuru maya ile cilt bakımı nasıl yapılır? Evde kuru maya maskesi nasıl yapılır ve nasıl uygulanır? Maya maskesi ne işe yarar? İşte, maya ile yapabileceğiniz cilt bakım önerileri:
ŞEFTALİNİN FAYDALARI NELERDİR, NASIL SEÇİLİR? İŞTE ŞEFTALİNİN 10 ŞAŞIRTICI YARARI
Şeftali neye iyi gelir, faydaları nelerdir? Şeftali nasıl seçilir ve nasıl saklanır? İşte, yemeye doyamayacağınız şeftalinin 10 şaşırtıcı faydası:
Ceviz Nerede Ve Nasıl Yetişir? Cevizin İnsan Sağlığına Faydaları Nelerdir?
Cevizin kullanım yerleri, bilinmeyen yönleri ve insan sağlığına faydaları nelerdir?
VEJETARYENLER NASIL BESLENMELİ ?
Vejetaryen ne demek? Vejetaryen olmak hangi hastalıklardan korur? Vejetaryenler nasıl beslenmeli? Vejetaryen çeşitleri nelerdir? İşte, vejetaryen beslenmesi hakkında merak edilen her şey:
Kekik çayı nasıl yapılır? Kekik çayının faydaları ve zararları nelerdir?
Faydalı antioksidan bileşenleri, zengin vitamin ve mineral içeriği ile yemeklere lezzet veren kekik, yaygın olarak çay formunda da tüketilir. Peki Kekik çayı nasıl yapılır, faydaları ve zararları nelerdir?
Ada çayı nedir? Ada çayı nasıl yapılır? Ada çayı neye iyi gelir? Ada çayının faydaları ve zararları nelerdir? Ada çayı zayıflatır mı?
Bilimsel adı Salvia Officinalis olan adaçayı, grimsi yeşil yapraklı ve odunsu bir sapı olan ada çayı nasıl yapılır? Ada çayı neye iyi gelir? Ada çayı faydaları ve zararları nelerdir?
Portakal suyu faydaları nedir ? nelere iyi gelir ?
Portakal Suyu Faydaları nedir, Neye İyi Gelir? Portakal suyu ancak ülkemizde değil dünyanın her yerinde epeyce popüler bir içecektir. Üstelik, lezzetli olmasının dışında sağlık bakımından da çok yarar sağlamaktadır. Peki, çok lezzetli ve faydalı olan portakal suyunun faydaları nelerdir? Neye iyi gelir? İşte rahatça bulabileceğiniz portakal suyunun yararlarını sizler için derledik.
Elma suyunun faydaları nedir ? işte elma suyunun 10 faydası
Elma en sağlıklı ve güçlü meyvelerden birisi olarak bilinir. Bu mucize meyve orta asya kökenlidir ve günümüzde dünyanın her yanında yetiştirilmektedir. nerede ise tüm türleri insan sağlığı için büyük faydalara sahiptir. Peki elma suyu da bu kadar faydalı mı dersiniz? Elmayı hem su formunda tüketmek aynı zamanda onu meyve salatalarına katmak ya da direkt tüketmek olası. bu yüzden onun meyve suyu formundaki yararlarına bir göz atalım.
Yağlı balıklar ve sağlığa etkileri
Proteinin insan beslenmesinde çok önemli bir yere sahip olduğu tartışmasızdır. Balık da günlük olarak almamız ihtiyaç duyulan bu proteinin en iyi kaynaklarından birisidir. Ülkemizin üç yanının denizlerle çevrili olması ise insanların balık etine ulaşımını ve balık tüketimini kolaylaştırmaktadır. Türkiye’de senelik balık tüketimi kişi başına ortalama 3 kg’dır. az sonra okuyacağınız yazımızda yağlı balıklar ve isimlerini ,balığın diyetteki yerini, balık yağı ve içeriğini, balığın pişirme yöntemlerini ve daha birçok konu başlığını inceleyeceğiz.