Bildiğiniz tüm yumurtaları unutun!;

Bildiğiniz tüm yumurtaları unutun!

Kastamonu'da tavuk çiftliği olan Tuncay Kırnaoğlu, yeşil ve mavi yumurta yumurtlayan Araucana tavuğu ile yumurta üretimi yapıyor....

 Ameraucana tavuğunun yumurtları açık mavi ve yeşil renkte oluyor. Daha çok sporcuların tercih ettiği bu yumurtalar protein açısından 5-6 normal yumurtaya bedel. Kastamonu'da bu yumurtaları üreten Kırnaoğlu, tavuğu çoğaltarak üretimini artırmayı hedefliyor.



"TAMAMEN ORGANİK"

Amerika kökenli bir tavuk ırkı olan Ameraucana tavuk, mavi yumurta yapmasıyla ün yapmış ve son dönemde adından hayli söz ettiren tavuk ırkları arasında yerini alıyor.  Kastamonu'da bu tavuk cinsiyle yumurta üretimi yapan Tuncay Kırnaoğlu, bu yumurtanın faydalarının oldukça fazla olduğunu dile getirdi. Protein açısından zengin olması nedeniyle daha çok sporcuların tercih ettiğini dile getiren Kırnaoğlu; "Üretimini amatör olarak yapıyorum . Benim tavuk çiftliğim de var, normal yumurta üretimi de yapıyorum. Bu yumurta türünü de duyunca bu cins tavuktan aldım ve onun yumurtalarını da üretiyorum. Bu yumurtalar tamamen organik. 3-5 tane tavuğum vardı şimdi elimde 1 tavuk kaldı. Günlük bir tane yumurtluyor. Şuanda kuluçka döneminde o sebeple yumurtlama yapmıyor. Ancak civcivler çıktıktan sonra yeniden üretime başlayacak. Amatör olarak zaten üreticilik yapıyorum. Bir iki tane değişiklik olsun diye almıştım. O şekilde başladık. Normalde üretimim var çiftlik açtım. Kastamonu'da bunu bilen yok. Bir tane tavuğum var bu cins üretim yapabildiğim. Onu da çoğaltacağım inşallah" dedi. 


"İÇİ SARI DEĞİL TURUNCU"

Yumurtanın faydalarından da bahseden Kırnaoğlu; "Genelde sporcular tercih ediyor. Protein oranı çok yüksek. Protein açısından zengin olduğu için genelde sporcuların tercih ettiği bir ürün. Öte yandan kemik erimesine, bağışıklık sistemine, kan eksikliğine iyi gelir. Alzheimer hastalığını önler, A-D-E ve B vitaminlerini içerir. Yüksek tansiyonu da önler. Ameraucana tavuğun yumurtaları mavi ve yeşilin tonlarında. İçinin rengi sarı değildir, turuncudur. Sakallı bir tavuktur. Siyah, beyaz, gri renklerde oluyor bu cins tavuklar. Bendeki siyah. Kastamonu'da çok bilinmediği için talep yok ancak bilinse talep çokça artar, çünkü faydaları da çok fazla bu yumurtanın. Ama fiyatı nedeniyle de çok tercih edilmiyor. Çünkü normal yumurtadan çok daha pahalı" diye konuştu.  


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum