Arama
Arama Sonuçları
Boris Volfman: “Nohut İhracatında Toparlanma Devam Ediyor”
Pandemi öncesinde yüksek ihracat getirisine sahip nohutta son birkaç yıldır yaşanan düşüş tersine dönmeye başladı. Dünyanın en büyük nohut üreticilerinden biri olan Türkiye 2022 yılında dünyanın çeşitli ülkelerine 60 milyon dolarlık nohut ihracatı gerçekleştirirken bu rakam 2023 sonu itibariyle 86 milyon dolara yükselerek ciddi mi artış gösterdi.
Kastamonu'yu bekleyen tehlike
Kastamonu’da havaların artarak soğuması beklenirken ekim ayında hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında ilerliyor
"İnsanlar afetlerden kaçmak için yer değiştirecek"
Bugün saat 10.00'da Kastamonu Park Dedeman Konferans Salonunda yapılan toplantıda Kastamonu için planlanan kentsel dönüşüm projesi detaylı bir şekilde konuşuldu.
Karadeniz için kırmızı alarm!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan "2023 Yılı Ağustos Ayı Alansal Yağış Raporu"na göre, ağustos ayı yağışları normal yıllara göre yüzde 57, geçen yıla göre yüzde 60 azaldı.
"Eczacılar, artan maliyetlerin yükü altında eziliyor"
Türk Eczacıları Birliği 26. Bölge Kastamonu Eczacı Odası, Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Kastamonu Eczacı Odası binasında yapılan Genel Kurul'da konuşan Kastamonu Eczacı Odası Başkanı Şule Tüfekci; " Biz eczacılar da aşırı enflasyonist ortamda artan maliyetlerin yükü altında eziliyoruz. Kamuda ve hastanelerde çalışan meslektaşlarımızın özlük hakları ve çalışma koşulları iyileştirilmeli; Kamuda, hastanede eşdeğer sağlık hizmeti üreten meslektaşlarımıza yönelik adaletsizlikler giderilmelidir. Eczacılık ortak paydasında birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiğimiz yarınlara hep birlikte ulaşmak umuduyla" ifadelerine yer verdi.
Eylül ayında havalar nasıl geçecek? Bu yıl kar yağacak mı? uzmanlar açıkladı
Tarihte kaydedilen en sıcak günlerin yaşandığı 2023 yazı, rekor üzerine rekor kırdı. Üstelik hava sıcaklıkları halen yüksek seyrediyor. Peki Eylül boyunca bizi nasıl bir hava bekliyor? Hava tam olarak ne zaman soğuyacak? Bu yıl barajları doldurmaya yetecek kadar yağış bekleniyor mu? uzmanlar Hürriyet’e konuştu
Taşköprü’de keşfedilmemiş bir cennet köşesi
Taşköprü ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki orman içerisinde bulunan ve adeta havuzu andıran gölet ile şelale keşfedilmeyi bekliyor.
TZOB: Çiftçi, çok yüksek maliyetlerle üretim yapıyor
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar; “Mayıs ayında 407 milyar olan çiftçilerimizin borcu Haziran rakamlarına baktığımızda 474 milyara kadar çıkıyor” dedi.
Ayçiçekte verim düştü, yağ fiyatları artacak!
Verim kaybı nedeniyle ayçiçek yağının fiyatının yükselmesi bekleniyor.
Meteoroloji yayımladı! Kastamonu normale dönüyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün temmuz ayı kuraklık analizi ve yağış raporunda, Türkiye'nin büyük bölümü için 'şiddetli kuraklık' uyarısı yapıldı. Haritaya göre, temmuz ayı yağışları Karadeniz dışındaki tüm bölgelerde normaline göre azaldı. Düzce ve Zonguldak'ta son 63 yılın en yüksek temmuz ayı yağışı kaydedildi. Peki, aşırı sıcaklar devam edecek mi, ne zaman sona erecek? Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklarla ilgili de heyecanlandıran bir paylaşım geldi.
TÜBA uyarıyor: "Su kıtlığı kapıya dayandı"
Artan nüfus, endüstriyel faaliyetler, tarım alanlarının sulanması için artan su ihtiyaçlarına karşılık iklim değişikliği sebebiyle azalan yağışlar, aşırı su çekimi nedeniyle küçülen veya kuruyan göller, sulak alanlar yine aşırı su çekimi sebebiyle her yıl daha da ulaşılması zor hale gelen yeraltı suları kısacası su kaynaklarının zamanla daha da yetersiz kalması ciddi su kıtlığı yaşanması ihtimalini her geçen gün artırıyor. Türkiye Bilimler Akademisi, tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, su kıtlığının kapıya dayandığı ifade edildi.
Çiftçinin yüzü kuraklığa dayanıklı buğdayla gülecek
‘Kuraklığa Dayanıklı Buğday’ projesiyle çiftçiler, kuraklıktan daha az etkilenen buğdayla verimi koruyacak.
Ticaret Bakanlığı'ndan zeytinyağı açıklaması: Fiyatlar geri çekilecek
Zeytinyağı ihracatının kısıtlanmasına ilişkin açıklama yapan Ticaret Bakanlığı, Bakanlığı'nca, "İç tüketimde vatandaşımızın yüksek fiyatla mağdur edilmesine göz yummayız. Karar iç piyasada fiyatları geriye çekecektir" açıklaması yapıldı.
Zeytinyağının ardından buğdayda da rekor üretim! Depolarda yer boşaldı
Muş’ta cumhuriyet tarihinin en yüksek verimlilik seviyesine ulaşan buğdayda rekor üretim gerçekleşince, TMO depolarında yer kalmadı. Öte yandan dünya genelinde zeytinyağı üretimi düşerken Türkiye'de rekor üretim bekleniyor.
Yangınların kaynağı ‘ihmal’ ve ‘dikkatsizlik’ olarak belirtildi
Türkiye genelinde bu yıl 31 Temmuz itibarıyla 1060 orman yangını çıktı, 7 bin 190 hektar alan zarar gördü. Yangınların yüzde 48'inin kaynağının ihmal, dikkatsizlik ve kaza olduğu belirtildi.
TZOB: Gıda fiyatlarında artış devam edecek
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, bitkisel ve hayvansal üretimdeki maliyet sorununu çözmeden ve üretimi artırmadan gıda ürünlerindeki enflasyonu çözmenin mümkün olmadığını söyledi.
Aşırı sıcaklar tarımsal üretimi tehdit ediyor!
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Her yıl binlerce insanın ölümüne neden olan aşırı sıcakların tarım sektörünü etkileme ihtimaliyle karşı karşıyayız” dedi.
TMO Genel Müdürü: 'Üreticinin kayıtlı tüm ürününü alacağız'
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, üreticinin kayıtlı olan tüm ürününü almaya hazır olduklarını belirtti.
2023 en sıcak yıl olacak! Türkiye için uyarı…
2023 yılının insanlığın yaşadığı en sıcak sene olacağını belirten uzmanlar, Türkiye'de bu sene sıcaklık rekorunun kırılabileceğini ve 50 derecenin üstüne rahatlıkla çıkılabileceğini duyurdu.
Manda kaymağı ile ilgili ilginç iddia
“Eber kurursa Afyon’un meşhur kaymağının elde edildiği manda yetişemeyecek. Manda kaymağı, yoğurdu gibi ürünler ortadan kalkacak."
"Hep birlikte hareket etmeliyiz"
Reis Gıda Firması tarafından Birleşmiş Milletler tarafından kutlanan Dünya Kuraklık ve Çölleşme Günü dolayısıyla kuraklık ve çölleşmeyle mücadelede gıda güvenliğinin korunmasına dikkat çekmek amacıyla yazılı bir basın açıklaması yayımlandı.
Karadeniz’de olağanüstü durumlar yaşanabilir
IPCC göre sıcaklık 1 derece artarsa yedi kat daha fazla sel ve afet, 3 derece artarsa yirmi bir kat daha fazla sel ve afet gibi olağanüstü durumlarla karşı karşıya kalacağız
‘Sinsi Afet’ tehdidi!
Tarım ve Orman Bakanlığı iklim değişikliği sebebiyle şiddeti kuraklık tehlikesine karşı 23 ilde ‘alarm durumu’ ilan etti. Bu iller arasında Batı Karadeniz de yer alıyor.
Çiftçi ‘alım fiyatları’nı bekliyor
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Bayraktar, “Alım fiyatları yeni bakanı bekliyor ama hasat bakan beklemez.