Kastamonu'yu bekleyen tehlike;

Kastamonu'yu bekleyen tehlike

Kastamonu’da havaların artarak soğuması beklenirken ekim ayında hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında ilerliyor...

Ekim, Kasım aylarında en çok yağış alan Karadeniz bölgesinde yağışlar minimum dereceye kadar geriledi.  Kastamonu'da geçtiğimiz yıl Ekim ayında sis ve yağmurlar hâkim iken bu yıl geçen yıldan farklı olarak yazı yaşamaya devam ediyor.  Havaların sıcak şekilde gitmesi ile yakacak odun, kömür ve doğalgaz gibi zaruri ihtiyaçların az miktarda yakılması vatandaşın yüzünü güldürürken bir yandan da tehdit ediyor.

Bu yıl yağışlardaki düşüş, barajlardaki su miktarının azalması kuraklık riskinin haberini veriyor. Devlet Su İşleri Kastamonu Müdürlüğüne göre; bölge genelinde aktif doluluk oranları geçen yıl yüzde 50,3 olan baraj doluluğu bu yıl yüzde 37,4 olarak bildirildi. Aktif doluluk oranı bir yılda yüzde 12,9 azalma ile kayıtlara geçti.

Sadece yağmur ve kar barajların doluluk oranını etkilemiyor. Uzmanlar, gereksiz su tüketimi de barajlardaki suyun azalmasını tetiklediğini ve su tüketimini özenli ve dikkatli kullanılması gerektiğini vurguluyor. (Ece Sinan)

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum