Arama
Arama Sonuçları
63 yıllık otobüs firması iflas etti!.. Yüzlerce kişi işsiz kaldı
Otobüs firmasının iflası gündem oldu. Türkiye'nin köklü otobüs firmalarından olan 63 yıllık Hakiki Koç Turizm, piyasadan çekilme kararı aldı. Kapanma kararıyla birlikte, otobüs seferleri aniden dururken; yüzlerce çalışan da işsiz kaldı.
Instagram, Wattpad ve Roblox Sonrası Sırada Discord mu?
Son günlerde Bilişim Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından alınan kararlar sosyal medya kullanıcıları arasında geniş yankı uyandırmaya devam ediyor.
Eti Bakır’dan Kastamonu’da ‘güvenli madencilik’ atağı…
Sürdürülebilirlik ve inovasyon vizyonunu, Ar-Ge ve teknoloji ile güçlendiren Eti Bakır, Türkiye’nin en derin yer altı bakır madeni işletmesi olan Küre Tesisleri’nde katma değeri yüksek ve güvenli madencilikte yeni bir dönem başlatıyor.
Civelek; 'Verdiğimiz emeklerin uzun yıllar meyvesi yenecek...'
Azdavay Belediyesi tarafından duyurusu yapılan 1 tır doğal gaz borusunun ilçeye getirilmesinin ardından önceki dönem Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek açıklamalarda bulundu.
Seçimin nabzı Açıksöz’de atacak
31 Mart gecesi Kastamonu merkez ve 19 ilçenin seçim sonuçlarını anlık olarak www.aciksoz.com.tr internet haber sitemizden takip edebilirsiniz.
Bartın’da sele karşı cam ile önlem
Bartın’da sık sık yaşanan sel felaketlerini önlemek amacıyla Bartın Irmağı çevresinde camdan duvar örülüyor. Yaklaşık 5 tonluk baskıya dayanıklı 5 santimetre kalınlığındaki camların montajına başlandı.
40 yıllık balıkçı isyan etti!
Bu yıl balık fiyatlarındaki artış ve denizdeki ekosistemin azalması nedeniyle Kastamonu’daki balıkçılar “yılın en kıt zamanını yaşıyoruz.” diyerek isyan etti.
Simpson kehanetleri bitmek bilmiyor! Bu kez korkuttu
Amerika'nın uzun soluklu dizisi The Simpsons'ta yıllar önce yayınlanan bölümlerinde yer alan birçok olayı önceden bilmesi dikkat çekti. 34 sezondur izleyici karşısında Simpsonlar'ın 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan Titanik faciasını önceden tahmin ettiği ileri sürüldü. Dizide geçen birçok olayın tutmasıyla bir kez daha gündeme gelen Simpsonlar'ın 2024 yılı ve sonrası için yeni tahminleri gündem oldu.
Güvenliğinizi Öncelikli Kılan İleri Teknoloji PERKOTEK X-Ray Bagaj ve Bavul Arama Cihazları
Günümüzde havalimanları, oteller ve alışveriş merkezleri gibi yoğun insan trafiği olan yerlerde güvenlik, en üst düzeyde önem taşımaktadır.
'Sınavsız eğitim' mümkün mü? Milli Eğitim Bakanından açıklama
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullardaki eğitim süreciyle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.
Anadolu'nun en eski gazetesi 100. yılını kutluyor
6 Eylül 1924 yılında kurulan Bartın Gazetesi, 100. yılını kutluyor.
"Özgürlüklerin güvence altına alındığı bir adli yıl diliyoruz"
Kastamonu Adalet Sarayı önünde 2023-2024 adli yıl açılış töreni düzenlendi. Programda konuşma yapan Kastamonu Baro Başkanı Avukat Özgür Demir; “Hukukun üstünlüğünün tesis edildiği, başta adil yargılanma hakkı olmak üzere hak ve özgürlüklerin güvence altına alındığı bir hukuk düzeni için savunma hakkına ve avukatlık mesleğine saygının gereklerinin yerine getirildiği bir adli yıl diliyoruz” ifadelerini kullandı.
Okul alışverişi telaşı başladı
2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk dersine sayılı günler kala, öğrenci ile velileri okul alışverişi telaşı sardı.
Anadolu basını bir bir tükeniyor!
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Iğdır İl Temsilcisi ve Yeşil Iğdır gazetesi sahibi Cabbar Şıktaş, Anadolu basınının yaşadığı sıkıntıları ve birer birer kapanıyor oluşunu “Hafızamız yok ediliyor” başlığıyla kaleme aldığı yazısında ele aldı.
Apple kullanıcılara 500 milyon dolar ödeyecek!
Eğer 2020'de anlaşmanın bir parçası olduysanız, siz de yaklaşık 65 dolar alacabileceksiniz.
Sıfır arabada 3 yıl sonra ilk...
Son vergi düzenlemeleri ile birçok kalemde fiyat artışları gerçekleşirken, ortaya atılan son iddia gündeme oturdu.
Sivrisinek ısırığı kaşıntısı nasıl geçer? Ne iyi gelir?
Özellikle yaz aylarında ortaya çıkan sivrisinekler, küçük ve kısa ömürlü canlı türleri olmalarına rağmen küçük ya da büyük birçok sıkıntıya yol açabilir. Peki sivrisinek ısırığı kaşıntısı nedir, nasıl geçer?
Zamlar, 2 bin akaryakıt istasyonuna kilit vurdu
Benzin ve motorin fiyatları için peş peşe yapılan zamların ardından akaryakıt bayileri zor bir döneme girdi.
Son 1 yılda 2 bin bayi kapısına kilit vurdu!
Benzin fiyatı ve motorin fiyatları için peş peşe yapılan zamların ardından akaryakıt bayileri zor bir döneme girdi. Sektörde kâr marjları, artan giderler ve POS komisyonu nedeniyle hızla azalırken, vergiler ve kurun da etkisiyle son 1 yılda 2 bini aşkın bayinin kapandığı öğrenildi. Bu gelişmelerin ardından sektör çok önemli bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Bayiler 31 Ağustos’ta verilecek teminat mektupları için Hazine ve Maliye Bakanlığı’na başvurmaya hazırlanıyor.
KGK: Anadolu gazeteleri birer birer kapanıyor, BİK acilen önlem almalı!
Cumhuriyet’tin kuruluşundan önce yayın hayatına başlayan Adana’nın ve Türk Basının 105 yıllık çınarı Yeni Adana Gazetesi’nin Temmuz ayının son günü yayın hayatına son vermesi, yerel gazetelerin içinde bulunduğu krizin en acı örneğidir.
Güvenliğiniz İçin Profesyonel Destek
Evlerimizin veya işyerlerimizin güvenliği her zaman önemlidir.
Hububat alımı 17 Temmuz’da başlıyor
Kastamonu Ziraat Odası Başkanlığı tarafından Toprak Mahsulleri Ofisi 2023 yılı hububat alımlarına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.
‘Köye dönmek isteyenlere cazip imkanlar… ‘
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, büyükşehirlerde yaşayan insanların nüfusunun her geçen gün arttığına dikkat çekerek; köye dönmek isteyenlere cazip imkanlar verilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
EN GÜZEL CUMA MESAJLARI RESİMLİ 2023 (Kurban Bayramı'na özel cuma günü kutlama sözleri) | 'Hayırlı Cumalar' dilemek için anlamlı, etkileyici, ayetli, farklı, dualı, hadisli, yazılı, yeni cuma mesajları
Cuma mesajları 2023 resimli, kısa... Bir cuma gününe daha kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Müslümanlar, en güzel cuma mesajlarına ilgi gösteriyor. Mübarek Kurban Bayramı'nın 3. gününde sevdiklerinin hem bayramını hem de cuma gününü tebrik etmek isteyenler, dualı, ayetli ve hadisli cuma mesajlarını tercih edecek. Anneye, babaya, patrona, arkadaşa ve akrabalara cuma dualarını iletmek isteyenler için fotoğraflı, görsel, en şık cuma mesajlarını derledik... Sizler de 'Hayırlı Cumalar' ve 'Cumanız Mübarek Olsun' gibi cuma sözlerini yakınlarınıza iletebilirsiniz. İşte, 30 Haziran bayramın üçüncü gününe özel en güzel, hadisli, dualı, hem görsel hem yazılı cuma mesajları ve cuma günü kutlama sözlerinden alternatifler.
Bayramın 3. günü BİM, A101, ŞOK ve diğer marketler açık mı, çalışıyor mu?
Bayramın üçüncü günü marketlerin açık olup olmadığı merak eden vatandaşlar, arama motorları üzerinden sorgulama işlemlerine erkenden başladı. Türkiye’nin neredeyse her il ve ilçesinde faaliyet gösteren BİM, A101 ve ŞOK gibi zincir marketlerin bayramda çalışma bilgisi araştırılan konulardan birisi oldu. Zincir market olmayan mahalle marketleri ve bakkalları genellikle bayramın üçüncü günü diğer günlere kıyasla daha geç işbaşı yapıyor. Bu durumda ise müşterilerin ilk tercihi zincir marketler oluyor. Özellikle A101, BİM, ŞOK gibi zincir marketler bayram öncesinde kampanyalı ürünlere listelerinde yer vermişti. Kurban Bayramı’nda misafirlerini en iyi şekilde ağırlamak isteyenler ise alışveriş yapmak için marketlere gidecek. Alışveriş Merkezleri içerisinde olan marketlerin çalışma saatleri, AVM’ye göre değişkenlik gösteriyor. AVM’nin içinde bulunan marketler genellikle açılış saati 10.00 olduğundan bu saate göre hizmet veriyor. Peki Bayramın 1. günü marketler açık mı? Bayramda A101, BİM, ŞOK Migros, Carrefour, Hakmar, Happy Center, Rammar kapalı mı? İşte, konuyla ilgili bilinmesi gerekenler…
Dünya Bankası’ndan deprem bölgesine 1 milyar dolar!
Dünya Bankası, Türkiye'ye 1 milyar dolar tutarında bir finansmanı onayladı.