40 yıllık balıkçı isyan etti!;

40 yıllık balıkçı isyan etti!

Bu yıl balık fiyatlarındaki artış ve denizdeki ekosistemin azalması nedeniyle Kastamonu’daki balıkçılar “yılın en kıt zamanını yaşıyoruz.” diyerek isyan etti....

Tezgahlarda 60-70 lira arasından değişen balıklar, bu yıl türüne göre 100 liradan satılmaya başlandı.

Kastamonu balıkçıları, kasa kasa balık beklerken tezgahtaki doluluğun bu sene, diğer senelere göre az olmasından yakınıyor. Karadeniz'in genellikle hamsi ile zengin denizine sahip olduğu belirtilirken, bu sezon hamsinin azaldığı ifade ediliyor.

Geçen yıllara göre, balık sezonu bu sene uzun sürmeyecek olup, Nisan ve Mayıs aylarında sezonun erken kapanacağını dile getiren Kastamonulu balıkçılar, Açıksöz Gazetesi’ne konuştu.

“İLK DEFA BU KADAR KITLIK YAŞANIYOR”

40 yıla aşkın süredir balıkçılık sektöründe olan Muradi Bozkurt, Açıksöz Gazetesi’ne en kıt zamanının bu sezona denk geldiğini vurgulayarak, “Uzun yıllar boyunca balıkçılık yaptım ben ilk defa böyle bir şey görüyorum. Doğru ifade etmek gerekirse ilk defa bu şekilde bir kıtlık yaşanıyor. Nisan ayına kalmaz ilk tezgahlarda balık kalmaz bu sezon erken biter.” İfadelerine yer verdi.

Bozkurt, “Sezonun erken kapanmasının biz balıkçılara ekonomik anlamda ciddi zorluklar yaşatacak gibi duruyor. Denizde yaşanan bir olumsuz durumun çilesini yaşıyoruz ama emeğimizin karşılığını alamıyoruz.” diye söyledi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum