Apple kullanıcılara 500 milyon dolar ödeyecek!;

Apple kullanıcılara 500 milyon dolar ödeyecek!

Eğer 2020'de anlaşmanın bir parçası olduysanız, siz de yaklaşık 65 dolar alacabileceksiniz....

ÖDEME YAPMASI KESİNLEŞTİ

Apple'a karşı açılan toplu davanın bir parçası olan ve eski iPhone'ları kasıtlı olarak yavaşlatarak insanların en son modele geçmesini sağladığını iddia eden iPhone kullanıcılarına ödeme yapılacağı kesinleşti.

SiliconValley.com tarafından Cuma günü yayınlanan habere göre, bir yargıç ödemelerin yapılmasının önünü açtı.

Anlaşma Mart 2020'de ön onay aldı. Uzlaşmanın bir parçası olma süresi çoktan geçti, ancak SiliconValley.com'a göre yaklaşık 3 milyon talep vardı.

Bu kişiler şimdi üç yıldan uzun bir süre sonra 65 dolarlık ödemelerini bekliyorlar.

APPLE, İPHONE'LARI YAVAŞLATTIĞINI KABUL ETMİŞTİ

Apple, 2017 yılında iOS yazılımının eski iPhone performansını yavaşlattığını kabul ettikten sonra davayla karşı karşıya kalmıştı.

Teknoloji devi o dönemde özür dileyerek yazılımını güncellemiş ve yedek batarya da sunmuştu.

Ancak Apple her zaman herhangi bir yanlışlık olduğunu reddetti ve yavaşlatmanın yalnızca iPhone'ların eski, çok soğuk veya düşük güçte olması durumunda bazı görevler sırasında otomatik olarak kapanmasını önlemek için tasarlandığını söyledi.

Anlaşmaya dahil olan iPhone'lar iOS 12.2.1 veya sonraki sürümleri çalıştıran iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus veya SE'dir. Ayrıca 21 Aralık 2017'den önce iOS 11.2 veya sonraki bir sürümü çalıştıran iPhone 7 ve 7 Plus'ı da kapsıyor.

APPLE'IN TELEFON YAVAŞLATMAYLA İLGİLİ SÖYLEDİKLERİ ŞU ŞEKİLDE

Bir telefonun düzgün çalışması için elektronik parçaların pilden anlık olarak yük çekebilmesi gerekir. Pilin empedansı, bu anlık güç iletimini etkileyen özelliklerden biridir.

Empedansı yüksek bir pil, güce ihtiyaç duyan sisteme yeterli düzeyde güç sağlayamayabilir. Kimyasal yaşının fazla olması pilin empedansını artırabilir.

Pil şarj düzeyinin düşük olması, kimyasal yaşın fazla olması ve düşük sıcaklıklar, kullanıcıların beklenmedik kapanma sorunu yaşama olasılığını artırır.

Uç koşullarda sistem daha sık kapanarak, aygıtın güvenilmez ve kullanılamaz duruma gelmesine neden olabilir. Pilinizin sağlığı azaldıkça en yüksek performansı sunma yeterliliği de azalır.

Kaynak: HABER7

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum