Arama
Arama Sonuçları
Aslan payı ulaştırma ve haberleşmeye
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) toplantı salonunda Kastamonu İl Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kastamonu'daki projelerin toplam tutarının 103 milyar 187 milyon 688 bin 976 TL olduğu açıklandı. 30 adet projeye ayrılan 2.3 milyar TL ödenekle aslan payı 'Ulaştırma Haberleşme' sektörüne ayrıldı.
Ilgaz'da hizmet içi eğitim!
2024 Yılı Hizmet İçi Eğitim Seminerine, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Ilgaz Dağı Yangın Eğitim Merkezi'nde devam edildi.
Hasan Baltacı, neden aday gösterildi?
Kastamonu Açıksöz TV ve TV366'nın ortak canlı yayınına katılan CHP Parti Meclis Üyesi Hikmet Erbilgin, Açıksöz Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Sağır ve Gazeteci İrfan Salcı'nın sorularını yanıtladı.
CHP, Kastamonu Belediye Başkan adayını açıkladı!
Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi’nden karar çıktı ve Kastamonu Belediye Başkan Adayı, CHP Milletvekili Hasan Baltacı oldu.
Bu ilçe 82. il olmaya çok yakın!
İl olmaya en yakın ilçelerin listesi belli oldu! İl olmaya en yakın o ilçenin ismi öne çıkıyor. İşte detaylar...
Kastamonu dahil 40 ilden 215 arama ve kurtarma teknisyeni alacak!
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) taşra teşkilatında çalıştırılacak 215 sözleşmeli personel alınacak. Aralarında Kastamonu'nun da bulunduğu toplam 40 ilden alım yapılacak. Başvuru detayları haberimizde...
Deprem bölgesinde belirsizlik sürüyor
6 Şubat’ta art arda meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin üzerinden 7 ay geçmesine rağmen sanayi tesislerinin durumu ile ilgili belirsizlik sürüyor.
İçişleri Bakanlığı 70 KPSS puanıyla personel alıyor!
İçişleri Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı personel alımı yapacağını duyurdu. Başvuru yapacak adayların 35 yaşını doldurmamış olması gerekmektedir.
Büyük zarar verdi
Antalya'nın Kemer ilçesindeki ormanlık alanda yaklaşık 5 gündür devam eden ve bugün kontrol altına alınabilen yangında zarar gören alanlar, helikopterle görüntülendi.
2023 EHLİYET HARCI: Sürücü belgesi ehliyet harcı ne kadar, zam geldi mi? Temmuz zammından etkilendi mi?
Cumhurbaşkanı Kararı ile son dakika noter, pasaport ve vize harçlarına yüzde 50 artış Resmi Gazete' de yayımlandı. 2023 yılı için yüzde 122.93 olarak belirlenirken ceza, harç ve vergilerde artış yaşandı. Ücretler ehliyet sınıfına bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Günümüzde kullanılan otomobiller için B sınıfı ehliyet geçerlidir. Ehliyet alınabilmesi sürücü kursuna gidilerek belge alınmalıdır. Peki, Sürücü belgesi ehliyet harcı ne kadar, zam geldi mi? Temmuz zammından etkilendi mi?
KDV, harçlar, vergiler… Hepsi arttı!
Yüzde 80 ÖTV'li otomobillerdeki vergi yüzde 112'den yüzde 116'ya çıktı.
7 Temmuz tarihte bugün olanlar: Kim doğdu? Kim öldü?
7 Temmuz Tarihte Bugün olan olayları sizler için derledik. Tarihte bugün kim doğdu, kim öldü? 7 Temmuz'da ne oldu? Tarihte bugün ne oldu? 7 Temmuz Tarihte bugün olan olaylar, 7 Temmuz'da doğan ünlüler, Tarihte bugün Türkiye ve dünyada yaşanan gelişmeler...
Noter, pasaport, vize, cep telefonu, KDV oranları, kredi ve şans oyunları... Resmi Gazete'de yayımlandı, hepsi artırıldı
Resmi Gazete'de yayımlanan kararla noter, pasaport ve vize harç ücretlerinde yüzde 50 artış yapıldı. 'Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı' ise 20 bin TL oldu. Mal ve Hizmetlerde uygulanan Katma Değer Vergisi oranları da artırıldı. Yüzde 18 olan KDV yüzde 20’ye, yüzde 8 olarak uygulanan KDV ise yüzde 10’a çıkarıldı. Öte yandan kredi ve şans oyunlarında da vergi artışına gidildi.
Notere git tapuyu al
Gayrimenkul satışında yeni dönem başlıyor. Bugüne kadar sadece tapu dairelerinde yapılan alım-satım işlemleri 4 Temmuz itibarıyla noterlerde de gerçekleşecek. Peki vatandaş nereye nasıl başvuru yapacak, sözleşme nasıl imzalanacak, işlemin maliyeti ne olacak? İşte noterden tapu devri hakkında tüm merak edilenler...
202 sözleşmeli personel alacak
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, taşra hizmet birimlerinde çalıştırmak amacıyla 202 sözleşmeli personeli işe alacak.
Dere yataklarının genişletilmesi lazım
KASTAMONU ZİRAAT ODASI BAŞKANI MEHMET BUTUR’DAN “YASAL DÜZENLEME” ÇAĞRISI...
‘Orman köylüsü daha fazla kazanacak’
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, bakanlığın orman yangınlarına karşı hava filosunu kurduğuna dikkat çekerek, bunun yanı sıra çıkardıkları kanun ile orman köylülerinin normal hak ettiklerinin üzerine yüzde 35 ekstra daha pay alacaklarını kaydetti.
TAŞINMAZIN İNTERNET HABER SİTESİ İLANI
T.C. KASTAMONU (SULH HUKUK MAH.) 1. SATIŞ MEMURLUĞU
MHP’de çalışmalar devam ediyor
Milliyetçi Hareket Partisi Kastamonu teşkilatı, Kuzeykent Mahallesi'ndeki okul ve kurumları ziyaret etti.
‘Süreç, yerel yönetimlerle birlikte yürütülmeli’
>>>Hasan Baltacı; “Yeni yerleşim alanları oluşturulurken dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili de bir rapor hazırlayacağız. Özellikle yer seçimi konusuna dikkat edilmesi lazım. Planlama yaparken, planlamanın tüm unsurlarının harfiyen yerine getirilmesi lazım. Ayrıca yerel yönetimler dışlanmadan bu süreç yürütülmesi lazım ki yeni yerleşim alanları sağlıklı ve doğru planlanabilsin” dedi,
KÜ’nün bir projesi daha desteğe hak kazandı
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi (MMF) Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sevgi Öztürk’ün yürütücülüğünü yaptığı "İklim Krizine Karşı Dirençli Kentlere Yönelik Yapılı Çevre ve Kentsel Isı Adası İlişkisinin 3b Modellenmesi" başlıklı proje TÜBİTAK 1002 – A Hızlı Destek Modülü kapsamında kabul edilerek, destek almaya hak kazandı.
Depremzedelere 'Hane Başı Destek Ödemeleri' başladı
Kahramanmaraş merkezli depremlerde konutları hasar gören vatandaşlara 10 bin lira tutarındaki Hane Başı Destek Ödemeleri yapılmaya başlandı.
Maslak’ta kontrol çalışmaları hızlanacak
Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi yönetimi, Kastamonu Tapu Kadastro Bölge Müdürü Yücel Serdar'a ziyarette bulundu. Ziyarette Batı Çevre yolunda yapılması planlanan yeni küçük sanayi sitesi projesi hakkında konuşuldu. Bölge Müdürü Serdar, projenin yapılacağı alanda imar uygulamasına ilişkin kontrol işlemlerinin hızla tamamlanarak en kısa zamanda tescillerinin sağlanacağını ifade etti.
‘1 yıl yetecek suyumuz var’
>>>Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt; “2022 yılında ilimiz bir sel felaketi yaşadı. Bu da Ilgaz İshale Hattı’nda çok büyük bir yaraya neden oldu. Bu hasarın 50 milyon civarında bir maliyeti oldu. 7,5 milyonu devletimiz karşıladı, kalan kısmını kendi öz kaynaklarımızdan tamamladık. Şu anda barajımızda yüzde 50’ye yakın bir suyumuz var. Ilgaz’dan gelen su kaynağımızda da biraz azalma oldu. Su tasarrufu yapmayı kendimize borç bilmeliyiz. Şu an 1 yıl yetecek kadar suyumuz var. Fakat bu sadece içme suyu kullanıldığında yetiyor. Sulamaya kullanıldığında bu süre daha da düşecektir” dedi.
"Birlikten kuvvet doğar"
Kastamonu Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Yücel Serdar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, İhlas Haber Ajansı (İHA) Kastamonu Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Bölge Müdürü Serdar burada yaptığı konuşmasında; “Türkiye Tapu Projesi vatandaş ve hizmet odaklı olduğu kadar tüm çalışanların, iş yükünü adil paylaşacağı ve ‘birlikten kuvvet doğar’ anlayışıyla, tüm sistemin birlikte yönetileceği, yeni bir çalışma modelidir” dedi.
Azdavay'da yıllık değerlendirme toplantısı
Azdavay Orman İşletme Müdürlüğü yıllık değerlendirme toplantısı yapıldı.
Yeni kimlik olmadan bankalardan işlem yapılmayacak
Bankalarda yeni dönem başladı. Yeni kimlik kartları olmadan banka ve nüfus müdürlüklerinde işlem gerçekleşmeyeceğini duyuran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konunun önemine dikkat çekti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile yürütülen çalışmalar kapsamında yeni kimlik kartları ele alınıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ;“Bankalarda yeni kimlik olmadan işlem yapılamayacak" dedi.