Büyük zarar verdi;

Büyük zarar verdi

Antalya'nın Kemer ilçesindeki ormanlık alanda yaklaşık 5 gündür devam eden ve bugün kontrol altına alınabilen yangında zarar gören alanlar, helikopterle görüntülendi....

Göynük Değirmendere Mahallesi'ndeki ormanlık alanda 24 Temmuz Pazartesi akşam saatlerinde başlayan yangın, havadan ve karadan ekiplerin yoğun müdahalesiyle 90'ıncı saatte kontrol altına alındı.

Karadan ulaşımın güçlükle sağlandığı bölgedeki yangına gündüzleri 11 uçak, 22 helikopter, geceleri ise 5 gece görüşlü helikopterle müdahale edildi. Çok sayıda arazöz, iş makinesi, itfaiye araçları ve ekipler de çalışmalara destek verdi. Yangın yaklaşık 400 hektarlık alanda zarara neden oldu. 

"90'INCI SAATTE KONTROL ALTINA ALDIK"

Yangının ilk anlarından itibaren bölgede bulunan Antalya Valisi Ersin Yazıcı da sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Vali Yazıcı, "24 Temmuz Pazartesi günü saat 21.08'de başlayan ve ciğerimizi yakan, kayalık ve kanyonların olduğu derin bir vadi içinde devam eden Kemer orman yangınını bütün kurumlarımızın mücadelesi ile 90'ıncı saatte kontrol altına aldık." ifadelerine yer verdi.

1120 FUTBOL SAHASI BÜYÜKLÜĞÜNDE ALAN YANDI

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Okan Hançer, Kemer'de 5'inci gününde kontrol altına alınan orman yangınının 800 hektar civarında etki alanı olduğunu belirterek, "800 hektarı 1120 futbol sahası büyüklüğünde tanımlayabiliriz. Yaklaşık 300 hektar alanın yandığını, 800 hektarlık alanın ise etkilendiğini  söyleyebiliriz." dedi.

 Okan Hançer, “Manavgat yangınıyla kıyasladığımızda aslında Manavgat yangınında ne kadar büyük bir felaketle karşı karşıya kaldığımızı görüyoruz. Manavgat'ta 60 bin hektar, yani 84 bin futbol sahası büyüklüğünde alan yanmıştı. Kemer'in toplam alanı 53 bin hektar civarında. İkisini kıyasladığımızda aslında Manavgat'ta çok daha büyük bir felaketle karşı karşıya kaldığımızı görüyoruz" diye konuştu.

 

 

Kaynak: Haber7

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum