CHP, Kastamonu Belediye Başkan adayını açıkladı!;

CHP, Kastamonu Belediye Başkan adayını açıkladı!

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi’nden karar çıktı ve Kastamonu Belediye Başkan Adayı, CHP Milletvekili Hasan Baltacı oldu....

Kamuoyunda uzun bir süredir  Belediye Başkanlığı için  adı  geçen CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Parti Meclisi’nin de kararıyla resmen CHP’nin Kastamonu Belediye başkanı oldu.

İkinci dönem milletvekilliğine seçilen Hasan Baltacı; 14 Mayıs 2023 seçimlerinde de oy oranını bir önceki döneme göre arttırmış ve rahat bir şekilde meclise girmişti.

HASAN BALTACI; 14 MAYIS’TA KAÇ OY ALDI?

CHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı,  14 Mayıs 2023 seçimlerinde; yüzde 30,47 oy almayı başarmıştı.

İlçe merkezindeki 88 bin 689 seçmenin 76 bin 739’unun oy kullandığı seçimde 23 bin 379 oy almayı başaran Hasan Baltacı, AK Parti’nin ardından CHP’yi ikinci parti yapmıştı.

Aynı seçimde AK Parti 28 bin 562, MHP 11 bin 331, İYİ Parti ise 6 bin 632 oy almıştı.

HASAN BALTACI KİMDİR?

Hasan Baltacı, 27 Ağustos 1978'de Sinop'un Boyabat ilçesinde doğdu. Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisi; Afyon Kocatepe Üniversitesi Uşak Mühendislik Fakültesini bitirdi.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Kastamonu İl Temsilciliği görevini yürüttü. Baltacı, CHP İl Başkanlığı görevinde bulundu. 2018 ve 2023 genel seçimlerinde CHP Kastamonu Milletvekili olarak meclise gitti.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum